1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσουν φιλοξενούν τις περισσότερες προετοιμασίες Εθνικών ομάδων, ενώ η ΕΣΠΕΠ είναι η πρώτη Ενωση που καθιέρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή των αναπτυξιακών ομάδων στα πρωταθλήματα της Β Εθνικής.
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Η Καλαμάτα 80 κατέκτησε τον τίτλο του Κ21 Αγοριών της ΕΣΠΕΠ καθώς στον τελικό που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, επικράτησε 3-0 (23-25,24-26, 24-26) της γηπεδούχο Ολυμπιάδας, και θα εκπροσωπήσει την Πελοπόννησο στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος με ομάδες της Αττικής και των νησιών.
Η Ολυμπιάδα Πατρών και η Καλαμάτα 80 είναι το ζευγάρι του τελικού Κ21 Αγοριών της ΕΣΠΕΠ που το μεσημέρι της παραμονής Χριστουγέννων (15.00) θα παλέψει στην έδρα της Ολυμπιάδας για τον τίτλο του πρωταθλητή Πελοποννήσου.
Το Final-4 για την κατηγορία Κ21 Aγοριών της ΕΣΠΕΠ διεξάγεται την Παρασκευή 23/12 και το Σάββατο 24/12 στο κλειστό Γυμναστήριο της Ολυμπιάδας, στην Πάτρα.
Την αήττητη πορεία του συνέχισε ο Ερυθρός Αστέρας στον Β΄ όμιλο για την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΠ, καθώς επικράτησε 3-0 σετ της Ομόνοιας στο γειτονικό ντέρμπι. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχει κάνει το ρεπό του βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το 1ο τουρνουά γυναικών «Χρήστος Σμυρναίος» διοργανώνει 15-16/10, η ομάδα των Μολάων Σπάρτης στην έδρα της μαζί με την ΓΕ Ναυπλίου και την ΑΕ Φαρίδος απο την Καλαμάτα.
Η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, ήταν η νικήτρια στο 1ο τουρνουά Φιλίας που ολοκληρώθηκε χθες στο γήπεδο «Κ. Πετρόπουλος»  καθώς παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ, επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-16, 25-15) της Παναχαϊκής στο μεγάλο τελικό.
Σπουδαίο τουρνουά στο κλειστό «Κ. Πετρόπουλος» από 1-2/10, θα διοργανώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ερμή Πατρών η οποία από φέτος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΠ.
Tην Παρασκευή 16/9 θα γίνουν οριστικά οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ, οι οποίες αρχικά είχαν προαγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 12/9.
Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Ακρίτα Καλαμάτας με πρόεδρο τον Θόδωρο Πανταζόπουλο. Η ανακοίνωση του συλλόγου που αγωνίζεται στην Β’ εθνική γυναικών ΕΣΠΕΠ, αναφέρει για τις διοικητικές εξελίξεις:
Ψήφισμα για τον θάνατο του Βαγγέλη Κουτουλέα εξέδωσε και ο Μεσσηνιακός ΓΣ, ο σύλλογος στον οποίο ο αξέχαστος Καλαματιανός ξεκίνησε το βόλεϊ και στη συνέχεια καταξιώθηκε.
Σπουδαία ημέρα για τον Νίκο Ρουμελιώτη, καθώς ανακοίνωσε την νέα ομάδα που ίδρυσε με την ονομασία «Patra Volleyball.» Ο νεοσύστατος σύλλογος του άλλοτε διεθνή βολεϊμπολίστα και  προπονητή, γνωστοποίησε επίσης τις πρώτες μεταγραφές ενώ θα ξεκινήσει την πορεία του από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ.
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κ-16 κοριτσιών (Παγκορασίδων) της Ε.Σ.ΠΕ.Π. την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, πανηγύρισε η Παναχαϊκη Γ.Ε. η οποία μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που έγινε στην έδρα της επικράτησε 3-0 του Α.Ο. Αίολου Αγυιάς.
Γιόρτασε ο Ερμής τις επιτυχίες όλων των τμημάτων του τη φετινή σεζόν με υψηλούς προσκεκλημένους. Συγκεκριμένα την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία Γυναικών της ΕΣΠΕΠ και την άνοδο στη Β΄ Εθνική, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών στην Περιφέρεια της ΕΣΠΕΠ και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ.
Μια νίκη γοήτρου που του δίνει όμως και μαθηματικά το εισιτήριο για τα play-off ανόδου πέτυχε στο ντέρμπι της Καλαμάτας, κόντρα στο Μεσσηνιακό με 3-2 (23-25, 25-19, 25-14, 23-25, 15-8) για την 13η αγωνιστική της Β εθνικής ΕΣΠΕΠ, ο παθιασμένος Ακρίτας.
Μεγάλη νίκη με 2-3 (25-22, 27-25, 23-25, 16-25, 9-15) μετά από εκπληκτική ανατροπή μέσα στη Σπάρτη, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής πέτυχε ο ΑΟ Ακρίτας στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Β Εθνικής γυναικών (Η’ όμιλος) της Ε.Σ.ΠΕ.Π
Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου αθλητική ημερίδα, για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «My Way» στην Πάτρα.
Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες των τελευταίων ετών ο ΑΟ Ακρίτας επικράτησε με 1-3 (25-17, 28-30, 21-25, 32-34) του Μεσσηνιακού στο Καλαματιανό ντέρμπι στο κλειστό της Παραλίας,  για την 6η αγωνιστικής της Β’ Εθνική γυναικών (Η’ όμιλος) της ΕΣΠΕΠ. Μια νίκη που ανεβάζει την νικήτρια ομάδα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, και την φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της πρώτης τριάδας, και των play off ανόδου.
Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 17.30 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν μέσω live streaming.
Σε μία πολύ σοβαρή επώνυμη καταγγελία προχώρησαν δύο 20 χρονες Πατρινές αθλήτριες, οι Μαγδαληνή Μαλαταρά και Άννα Μαυροειδή για τις συνθήκες «ομηρίας» που αντιμετωπίζουν από τους υπεύθυνους γνωστού συλλόγου βόλεϊ της Αχαϊας. Οι δύο παίκτριες που ξεχειλίζουν από οργή, καταγγέλλουν με ανάρτηση τους σε διαδικτυακή σελίδα, ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος της Πάτρας, δεν τους δίνει την ελευθέρας τους να συνεχίσουν την καριέρα τους, και τις κρατάει ανενεργές στο τμήμα, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται επίσης 3 αθλήτριες, όπου για την μια από αυτές διακυβεύεται η συμμετοχή της στα αναπτυξιακά τμήματα της Εθνικής Ελλάδος.  
Μετά το «λουκέτο» στην Preleague και την Α2 Εθνική βόλεϊ, φαίνεται πως το πιθανότερο είναι να μπει «λουκέτο» και στα τοπικά πρωταθλήματα που είναι υπό την σκέπη της ΕΣΠΕΠ, την Β΄ Εθνική ανδρών-γυναικών.
Μετά από πρόσκληση της Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/12) στο Πολιτικό της γραφείο στην Πάτρα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, Θόδωρο Κανελλόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θοδωρής Κανελλόπουλος συναντήθηκε με τη Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου για τα προβλήματα που δημιουργεί η καραντίνα στο βόλεϊ.
Σελίδα 1 από 21

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ