1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-12-2020 14:41

Θοδωρής Κανελλόπουλος: «Αξιοποίηση της Αχαΐας για προετοιμασία των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων»

Μετά από πρόσκληση της Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/12) στο Πολιτικό της γραφείο στην Πάτρα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, Θόδωρο Κανελλόπουλο.
Μεταξύ των δυο προσώπων έγινε κουβέντα για ζητήματα που απασχολούν το άθλημα -και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π., μετέφερε, μεταξύ άλλων, την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των ερασιτεχνικών σωματείων, ενώ από πλευράς της η κα. Αλεξοπούλου άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Ένωσης και δήλωσε, ότι θα παρέμβει για την υλοποίηση των στόχων της.

Η «Match» ήρθε σε επικοινωνία με τον Θόδωρο Κανελλόπουλο και του έθεσε τέσσερα βασικά ερωτήματα, λαμβάνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις:

-Eίστε ικανοποιημένος απ΄ όσα συζητήθηκαν με την κυρία Αλεξοπούλου;

«Είμαι ευχαριστημένος από τη συνάντηση, γνωρίζω το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό και είμαι πεπεισμένος πως θα συμβάλει σε πολλά από τα θέματα που αναφερθήκαμε και θα προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις».

-Πόσα από τα ζητήματα που τέθηκαν έχουν ρεαλιστική βάση στο να υλοποιηθούν;

«Τα ζητήματα που θέτουμε ως Ε.Σ. ΠΕ.Π., με καλή διάθεση και πρόθεση από την πολιτεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα προς όφελος όλων.

Σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει, ακόμη και εάν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος συντελεστής δόμησης, την ανέγερση κλειστών προπονητηρίων σε δημόσιους χώρους με ελάχιστο οικονομικό κόστος σε σχέση με ένα κλειστό γήπεδο.

Η αξιοποίηση της ορεινής Αχαΐας ως αθλητικός προορισμός για την προετοιμασία των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων βόλεϊ σε πρώτη φάση -και έπειτα άλλων αθλημάτων- επίσης μπορεί να γίνει. Άλλωστε η ΕΟΠΕ σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΠ, προχώρησε πριν ένα χρόνο σε συνεργασία με τον Δήμο, στο 1ο προπονητικό κέντρο στην ΝΕΜΕΑ όπου το Δεκέμβριο του 2019 έκανε προετοιμασία η Εθνική ομάδα Παίδων του Βόλεϊ».

-Δυο λόγια για το θέμα των γηπέδων με αερο-υποστηριζόμενους θόλους που συζητήθηκε στη συνάντηση και είχε αποκαλύψει η «Match» στο πρόσφατο παρελθόν. Που βρισκόμαστε;

«Για τη φιλοδοξία μας σχετικά με την δημιουργία Ενωσιακού προπονητηρίου σε γήπεδο με μπαλόνι, ζητήσαμε εξ’ αρχής την παραχώρηση των ανοικτών γηπέδων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Παρόλο που ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής δεν ήταν αρνητικός σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μας διατύπωσε την δυσκολία που υπάρχει καθώς είναι παραχωρημένα στον Δήμο και εμπλέκονται και άλλοι φορείς.

Ως Ένωση, προχωρήσαμε σε ανάλογο αίτημα για παραχώρηση χώρου, στη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ για το Κουκούλι, καθώς και στον Δήμο Πατρέων για το ανοικτό γήπεδο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ρίου. Ελπίζουμε άμεσα να έχουμε θετική απάντηση και να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση».

Τέλος, ο κ.Κανελλόπουλος μας ανέφερε πως: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη για επαναφορά στις προπονήσεις και στην έναρξη των πρωταθλημάτων. Νομίζω ότι θα διαφανεί κάτι στον ορίζοντα, μετά την τηλεδιάσκεψη του Υπουργού με την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ την Τρίτη.

Εάν ξεκινήσει η μεγάλη κατηγορία τότε σταδιακά θα ξεκινήσουμε και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα».

Πηγή: matchnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ