1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Τρεις Έλληνες εκπροσώπους θα έχουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αγοριών κάτω των 19 ετών που ξεκινάει σήμερσ Τρίτη 24 Αυγούστου στη Τεχεράνη.
Ιστορία γράφτηκε σήμερα στο Κάιρο της Αιγύπτου. Εκτός από την πρώτη φορά που δοκιμάστηκε το νέο σύστημα κανονισμών της FIVB, η Αργεντινή ήταν η μεγάλη νικήτρια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κάτω των 23 ρίχνοντας από τον θρόνο την Ρωσία νικώντας  στον τελικό με 4-2 (15-10, 15-11, 16-14, 14-16, 13-15, 15-9).
Οι ομάδες της Ασίας έχουν την τιμητική τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών Κ19 που διεξάγεται στο Μπαχρέιν.
Η νίκη του Ιράν επί της Ιταλίας (φωτό) αλλά και της Αργεντινής επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2015 Ρωσίας ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στους αγώνες της 2ης αγωνιστικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών Κάτω 21 ετών που γίνεται στη Ρίφα του Μπαχρέιν. Επίσης η Βραζιλία νίκησε την Πολωνία 3-1 σετ στο ντέρμπι του Β΄ομίλου, ενώ οι ΗΠΑ νίκησε δύσκολα την διοργανώτρια με το ίδιο σκορ.
Τον τίτλο και το στέμμα της διατήρησε η Ρωσία, η οποία νικώντας την Αργεντινή στο τάι μπρέικ, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ21 που έγινε στο Μεξικό.
Ρωσία και Αργεντινή θα κοντραριστούν για το χρυσο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που διεξάγεται στο Μεξικό.
Η Ρωσία κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Κάτω 23 ετών (U23) που ολοκληρώθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στον τελικό μετά από συγκλονιστικό αγώνα νίκησε την Τουρκία 3-1 (26-24, 16-25, 25-18, 26-24).
Η Ρωσία και η Τουρκία προκρίθηκαν στον τελικό του 2ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κάτω 23 ετών που γίνεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο τελικός θα γίνει την Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 18.00, ενώ νωρίτερα στο μικρό τελικό (15.30) η Ιταλία και η Κούβα θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Στη φάση των ομίλων η Ρωσία είχε νικήσει δύσκολα την Τουρκία 3-2 σετ.
Το 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών ξεκίνησε την Δευτέρα στο Ντουμπάι. Η διοργάνωση είναι η δεύτερη μετά το 2013 στην Ουμπερλάντια της Βραζιλίας και την επικράτηση της οικοδέσποινας (δεύτερη ήταν η Σερβία και τρίτη η Ρωσία).
Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα των Εφήβων στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στην πόλη Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας.
Δεύτερη ήττα και οριστικός αποκλεισμός για την Εθνική ομάδα των Εφήβων από την συνέχεια της προκριματικής διαδικασίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Τζιουμάκας, ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος. Αύριο η Εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της αντιμετωπίζοντας την Λετονία στις 16.30.
Η Ουγγαρία με όπλο το σερβίς (10 άσοι) και το μπλοκ (9 πόντοι) κι έχοντας πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Πάνταρ (32 πόντοι με 56% στην επίθεση, 4 άσους, 4 μπλοκ) κέρδισε με 3-1 την Λετονία στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στην πόλη Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας με την συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδας (έχασε με 3-1 από την Γαλλία).
Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κόντρα στη Γαλλία. Είχε τις ευκαιρίες της, αλλά έχασε δύο σετ στην παράταση και έτσι ηττήθηκε με 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση του Ε ομίλου  (Ουγγαρία) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Τζιουμάκας ήταν και πάλι το βασικό όπλο της ελληνικής ομάδας και τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, ωστόσο δεν είχε... παρέα καθώς η «γαλανόλευκη» υστέρησε τόσο σε υποδοχή, όσο και σε επίθεση.
Προκριματικά Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΕφήβωνΗ όμιλος - 1η αγωνιστικήΠαρασκευή 9 ΙανουαρίουΓυμναστήριο Νyirengyhaza Arena16.30 Ελλάδα - Γαλλία 1-3 (19-25, 25-20, 26-28, 33-35)
Η αποστολή της Εθνικής Εφήβων έφτασε στην Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας αργά το απόγευμα και αύριο ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Άρης Αγγελόπουλος, Σωτήρης Δρίκος ανακοίνωσαν την 22άδα της Εθνικής Εφήβων που θα δηλωθεί στη CEV εν όψει του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην πόλη Ρούμα της Σερβίας (10-13 Ιουλίου με αντιπάλους τις Σερβία, Φινλανδία, Βέλγιο). Στη λίστα υπάρχει και ο Γιώργος Τζιουμάκας, μέλος της Εθνικής ανδρών στα προκριματικά του ευρωπαϊκού και στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.
Η Βραζιλία μετά από συγκλονιστικό τελικό με τη Σερβία που κρίθηκε στο τάι μπρέικ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Κάτω 23 ετών. Η διοργάνωση έγινε στην πόλη Ουρμπερλάντια της Βραζιλίας με νέα πειράματα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας καθώς τα σετ ήταν νικηφόρα στους 21 πόντους.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε το τελευταίο εξάμηνο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έλαβε μέρος.
Ο Βίκτορ Πολετάεφ (στο μέσον της φωτό) αναδείχτηκε δικαιωματικά ο πολυτιμότερος παίκτης MVP του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων. Η άνετη επικράτηση της Ρωσίας έδωσε και τρεις πρωτιές στις ατομικές διακρίσεις. Ο 18χρονος Πολετάεφ ήταν μακράν ο κορυφαίος της διοργάνωσης, ενώ ο Εγκόρ Φεοκτίστοφ αναδείχτηκε πρώτος καλύτερος ακραίος και ο Ιλίας Κουρκάεφ δεύτερος καλύτερος μπλοκ. Η καλύτερη 7αδα:
Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων που ολοκληρώθηκε στην Άγκυρα. Χαρακτηριστικό της άνετης επικράτησης των Ρώσων ήταν το 3-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό. Παράσταση για έναν ρόλο από το «φαινόμενο» Βίκτορ Πολετάεφ που σημείωσε 20 πόντου με 13/22 τελειωμένες.
Η Ιταλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων που κορυφώνεται αυτή την ώρα με τον τελικό μεταξύ της Βραζιλίας και της Ρωσίας. Στο μικρό τελικό η Ιταλία με πρωτανιστές τους Μποργκόνιο, Νέλι που σημείωσαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα νίκησε την Γαλλία 3-1 και πήρε το δεύτερο χάλκινο στην ιστορία της. Το δεύτερο ήταν το 1995 όταν στο μικρό τελικό είχε νικήσει τη Φινλανδία. Έξαλλα ήταν τα πανηγύρια των ιταλών ενώ ο Μάρκο Μπονίτα δακρυσμένος αποχαιρέτησε τους παίκτες του οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στην εθνική εφήβων.
Το Ιράν κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων που κορυφώνεται σήμερα με τον τελικό μεταξύ της Βραζιλίας και της Ρωσίας. Στον αγώνα κατάταξης νίκησε την Τουρκία 3-1 ενώ η Αργεντινή που ήταν 2η το 2011 πήρε την 7η θέση καθώς νίκησε την Ινδία 3-2 σετ για τις θέσεις 7-8.
Σελίδα 1 από 3

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ