1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Thessaloniki Grand Slam εντάχθηκε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας (23/6), με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Στο πένθος βυθίστηκε το Κυπριακό και το Ελληνικό βόλεϊ, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Ιουνίου «έφυγε» από την ζωή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Μιχάλης Κρασιάς.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων-Μελών της ΕΟΠΕ προκηρύσσεται για την14η Ιουλίου 2023, ημέρα Παρασκευή (10.00') και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 (10.00').
Σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Νέας Φιλαδέλφειας η κηδεία του Θεόδωρου Βουδούρη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο, από την Κρήτη όπου βρίσκεται για το τουρνουά ανόδου νότου της Α2 γυναικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Φτωχότερο έγινε το ελληνικό βόλεϊ καθώς έγινε γνωστή σήμερα, η απώλεια του πρώην και εμβληματικού παράγοντα της ΕΟΠΕ, Θόδωρου Βουδούρη σε ηλικία 87 ετών.
Στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έγινε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου και των Γιάννη Αχιλλεόπουλου, Παναγιώτη Πελεκούδα που εκπροσώπησαν τον ΠΑΣΑΠ.
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Ο.ΠΕ. που διεξήχθη με τη φυσική παρουσία, για πρώτη φορά από το 2019 εκπροσώπων σωματείων στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης παρακολουθεί συγκλονισμένη την τραγωδία που εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3) στα Τέμπη και εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) κατά την υπ’ αριθμ. 77 συνεδρίαση της 21.12.2022 αποφάσισε την σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την 17η Μαρτίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00’. στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Ο.Α.Κ.Α. σύσκεψη με επίκεντρο τη ψηφιακή αναβάθμιση του αθλητισμού παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, του Προέδρου της Ε.Ο.Κ. Βαγγέλη Λιόλιου, του Προέδρου της Ο.Χ.Ε. Κωνσταντίνου Γκαντή και του Προέδρου της Κ.Ο.Ε. Κυριάκου Γιαννόπουλου.
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μάνου Κόνσολα, συζητήθηκε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιφερειών ένα σημαντικό και υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στα νησιά και σχετίζεται με το υψηλό κόστος των μετακινήσεων τους.
Σήμερα ΤΡΙΤΗ 31/1/2023 (23.59’) ολοκληρώνεται η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ για Μεταγραφές και Επανεγγραφές Ελλήνων αθλητών/αθλητριών στο ίδιο ή άλλο Σωματείο και Αλλοδαπών Αθλητών. Για τις μεταγραφές και επανεγγραφές πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ΤΡΙΤΗ 31/1/2023, η καταβολή των Παραβόλων και η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Αιτήσεων στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΟΠΕ
Έληξε το Σάββατο 28/1/2023 η περίοδος Αποδεσμεύσεων Αθλητών και Αθλητριών που έχουν γεννηθεί έως τις 31/12/2003. Όσοι Αθλητές/Αθλήτριες αποδεσμεύτηκαν έως τις 28/1/2023, μπορούν να επανεγγραφούν σε άλλο Σωματείο έως ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/1/2023.
Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο Ε.Ο.ΠΕ. κάλεσε σε απολογία πέντε ομάδες για την Τετάρτη 21/12 και ώρα 13.00:
Σχετικά με τις μεταγραφές αναπτυξιακών ηλικιών κατά την διάρκειατης Χειμερινής Μεταγραφικής Περιόδου, η ΕΟΠΕ διευκρινίζεΙ ότι:
Σε μια  συγκινητική εκδήλωση παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Maisonnave Patric, της Προέδρου της Ισραηλινής Ολυμπιακής Επιτροπής Yael Arad ΟLY, του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη, του Α’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιου Αγγελουδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, της επι σειρά ετών Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά, της Βουλευτή Κατερίνα Μονογιού, μελών της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Προέδρους Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών και της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, Ολυμπιακών και Παραολυμπιονικών, Εκπροσώπων του Τύπου και πλήθος μελών της Ολυμπιακής και ευρύτερης Αθλητικής Οικογένειας, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ, υποδέχτηκε και βράβευσε γυναίκες και άνδρες που διακρίθηκαν στο Αθλητικό Στερέωμα για το 2022.
Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο Ε.Ο.ΠΕ. κάλεσε τα παρακάτω σωματεία να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα ή/και να παραστούν ενώπιον του, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00:
Με πρόστιμα αποφάσισε (29/11) να τιμωρήσει ο Αθλητικός Δικαστής τις ομάδες διαφόρων κατηγοριών που είχε καλέσει σε απολογία. Πιο συγκεκριμένα:
Mε 500 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε τον Άρη, ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ για πειθαρχική παράβαση στο παιχνίδι με την Θέτιδα, ενώ απαλλάχτηκε η ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Το τμήμα Επικοινωνίας της EΟΠΕ σε συνεργασία με τα στελέχη της ομοσπονδιας υλοποίησαν μία ακόμα προσωπική δέσμευση του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου προς τα Σωματεία.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ. εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο και εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών Αλέξανδρου Νικολαΐδη.
Το ελληνικό βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα είναι φτωχότερο από το βράδυ της Κυριακής όταν ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή.
Η Ε.Ο.ΠΕ., υπενθυμίζει, ότι, αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα σωματεία η κατάθεση της Αίτησης Εγγραφής στο Μητρώο Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Σελίδα 1 από 55

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ