1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μάνου Κόνσολα, συζητήθηκε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιφερειών ένα σημαντικό και υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στα νησιά και σχετίζεται με το υψηλό κόστος των μετακινήσεων τους.
Σήμερα ΤΡΙΤΗ 31/1/2023 (23.59’) ολοκληρώνεται η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ για Μεταγραφές και Επανεγγραφές Ελλήνων αθλητών/αθλητριών στο ίδιο ή άλλο Σωματείο και Αλλοδαπών Αθλητών. Για τις μεταγραφές και επανεγγραφές πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ΤΡΙΤΗ 31/1/2023, η καταβολή των Παραβόλων και η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Αιτήσεων στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΟΠΕ
Έληξε το Σάββατο 28/1/2023 η περίοδος Αποδεσμεύσεων Αθλητών και Αθλητριών που έχουν γεννηθεί έως τις 31/12/2003. Όσοι Αθλητές/Αθλήτριες αποδεσμεύτηκαν έως τις 28/1/2023, μπορούν να επανεγγραφούν σε άλλο Σωματείο έως ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/1/2023.
Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο Ε.Ο.ΠΕ. κάλεσε σε απολογία πέντε ομάδες για την Τετάρτη 21/12 και ώρα 13.00:
Σχετικά με τις μεταγραφές αναπτυξιακών ηλικιών κατά την διάρκειατης Χειμερινής Μεταγραφικής Περιόδου, η ΕΟΠΕ διευκρινίζεΙ ότι:
Σε μια  συγκινητική εκδήλωση παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Maisonnave Patric, της Προέδρου της Ισραηλινής Ολυμπιακής Επιτροπής Yael Arad ΟLY, του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη, του Α’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιου Αγγελουδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, της επι σειρά ετών Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά, της Βουλευτή Κατερίνα Μονογιού, μελών της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Προέδρους Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών και της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, Ολυμπιακών και Παραολυμπιονικών, Εκπροσώπων του Τύπου και πλήθος μελών της Ολυμπιακής και ευρύτερης Αθλητικής Οικογένειας, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ, υποδέχτηκε και βράβευσε γυναίκες και άνδρες που διακρίθηκαν στο Αθλητικό Στερέωμα για το 2022.
Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο Ε.Ο.ΠΕ. κάλεσε τα παρακάτω σωματεία να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα ή/και να παραστούν ενώπιον του, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00:
Με πρόστιμα αποφάσισε (29/11) να τιμωρήσει ο Αθλητικός Δικαστής τις ομάδες διαφόρων κατηγοριών που είχε καλέσει σε απολογία. Πιο συγκεκριμένα:
Mε 500 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε τον Άρη, ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ για πειθαρχική παράβαση στο παιχνίδι με την Θέτιδα, ενώ απαλλάχτηκε η ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Το τμήμα Επικοινωνίας της EΟΠΕ σε συνεργασία με τα στελέχη της ομοσπονδιας υλοποίησαν μία ακόμα προσωπική δέσμευση του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου προς τα Σωματεία.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ. εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο και εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών Αλέξανδρου Νικολαΐδη.
Το ελληνικό βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα είναι φτωχότερο από το βράδυ της Κυριακής όταν ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή.
Η Ε.Ο.ΠΕ., υπενθυμίζει, ότι, αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα σωματεία η κατάθεση της Αίτησης Εγγραφής στο Μητρώο Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ολοκληρώθηκε το κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Άρνεμ της Ολλανδίας, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Νεκτάριου Χαλβατζή.
Στην Ολλανδία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τον γενικό γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή και συμμετέχουν στις εργασίες της συνέλευσης της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης διαδικτυακά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 το τρίτο, από σειρά, εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η ΕΟΠΕ Erasmus+, με τίτλο ISports «Integrated Approach for the Prevention, Detection and Combat of Sexual Harassment in Sports»-Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Πρόληψη, Ανίχνευση και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στον αθλητισμό. Συμμετείχαν Προπονητές και Τεχνικοί Σύμβουλοι Εθνικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα καθώς και Στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/09) ενημερωτική συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον Αθλητισμό («Combating Hate Speech in Sport»), το οποίο υλοποιείται από το Αθλητικό Τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει ως εταίρος.
Έληξε χθες, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η θερινή μεταγραφική περίοδος 2022 που περιλάμβανε μεταγραφές αθλητών, καθώς και επανεγγραφές για όσους είχαν γεννηθεί έως 31/12/2003.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ αποφάσισε  όσον αφορά τη θερινή μεταγραφική περίοδο 2022. Συγκεκριμένα:
Στα όρια τους έχουν φτάσει όλοι στην ομοσπονδία του βόλεϊ (πετοσφαίρισης) - Ε.Ο.ΠΕ. μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κατασχέσεις των 300.000 Ευρώ για τις υπηρεσίες της Φάλκον για την Ολυμπιακή εγκατάσταση της Παιανίας.
Συγχαρητήρια στους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ανδρών έδωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος μετά την αήττητη πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2023, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις γυναίκες.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της κατάσχεσης των λογαριασμών της ομοσπονδίας. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μάθει την δήλωση στήριξης από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος από τα γεγονότα. Αναφέρθηκε στο πως δημιουργήθηκε το χρέος, στην αδράνεια των προκατόχων του, αλλά και στην εξόφληση 5,7 εκ. Ευρώ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ΕΟΠΕ.
Σοκ στην ομοσπονδία πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) η οποία επισήμως από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 είναι σε καθεστώς πτώχευσης. Mπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της για χρέος 300.000 Ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON που είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης "Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ" στην Παιανία πριν από 15 χρόνια!
H ΕΟΠΕ ανακοίνωσε ότι, η θερινή μεταγραφική περίοδος 2022 ορίζεται από την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.
Σελίδα 1 από 55

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ