1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για ενεργοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του Προγράμματος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASMUS + SPORT, ενός προγράμματος με επίκεντρο τον Αθλητισμό, επιλέχθηκε για την συμμετοχή της, ως Εταίρος, στο Πρόγραμμα «Πρόληψη, ανίχνευση και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό».
Τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί στην επανεκκίνηση της Volley League Ανδρών θα πραγματοποιήσει η Κ.Ε.Δ..
Η Αθλητική Δικαστής κάλεσε τα σωματεία της ΑΕΚ και του Εθνικού, όπως απολογηθούν ηλεκτρονικώς, με έγγραφο υπόμνημα έως την Δευτέρα, 18/01/2021 για τους εξής λόγους:
Δικαίωση της ομοσπονδίας βόλεϊ για μίσθια μισού εκατομμυρίου Ευρώ, ανοίγει το δρόμο για δικαίωση και άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.
Μόνο όταν φέρουν τα πάνω κάτω οι ηγέτες του αθλητισμού,θα δει προκοπή ο ελληνικός αθλητισμός τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την πανδημία
Μέχρι της 28 Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί η θα σταματήσει πρόωρα το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών.Συγκεκριμένα με επιστολή που έστειλε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά,με κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, επισημαίνει όλα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα, μετά την συνεχιζόμενη απαγόρευση διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων.
Σχεδόν 50 ημέρες μετά την διακοπή των προπονήσεων και των αγώνων και με 10 ημέρες να απομένουν για να μπει το 2021, δεν υπάρχουν ακόμη ευχάριστα νέα για την επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Volley League Γυναικών, κάτι που φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, παρουσία και του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου.
Ενοχλημένος ο ΓΓΑ με την επιστολή που έστειλε η ΕΟΠΕ στον Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας να ξαναστείλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε σήμερα (15/12/2020) προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας παρέμβαση για να προωθήσει προς τον ΕΟΔΥ το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει στείλει από 9/11/2020 για επανέναρξη του πρωταθλήματος Volley League γυναικών. Οπως αναφέρει η ΕΟΠΕ το πρωτόκολλο και η επιστολή εκείνη που το συνόδευε δεν έχει προωθεί «φωτογραφίζοντας» την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Διαβάστε την επιστολή:
Η Ε.Ο.ΠΕ. και η Ε.Σ.Α.Π. απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, στον Υπουργό Υγείας Πρόνοιας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργο Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και την επιστημονική Επιτροπή λοιμοξιολόγων Ε.Ο.Δ.Υ. στην οποία αναλύουν τα επιχειρήματα τους αιτήματος για έναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League ανδρών και γυναικών.
Την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε οριζόντια καραντίνα τον ελληνικό αθλητισμό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επιτείνοντας την ανασφάλεια και την απογοήτευση στις τάξεις των αθλητών, αθλητριών, προπονητών, συνεργατών αλλά και των παραγόντων των συλλόγων όλων των ομαδικών αθλημάτων.
«Ανάσα» για τους παίκτες ή τις παίκτριες που θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδες του εξωτερικού για το υπόλοιπο της σεζόν 2020-2021, αποτελεί η απόφαση της ΕΟΠΕ για κατάργηση του παράβολου μεταγραφής, εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε και ο ΠΑΣΑΠ.
Το συνδικαλιστικό όργανων των αθλητών πετοσφαίρισης (ΠΑΣΑΠ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς έστειλε απάντηση στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο σχετικά με την επιστολή με την οποία ζητούσε να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατό η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και που θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Ο  Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την επιστολή της   Volley League  γυναικών στον πρωθυπουργό, τη στάση των διεθνών βολεϊμπλιστριών και τη σιωπή των υπολοίπων...
Eπιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί επίσημα για το ακριβές χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των πρωταθλημάτων βόλεϊ.
Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία οι συνθέσεις όλων των Επιτροπών για την περίοδο 2020-2024.
Kι ενώ το ελληνικό βόλεϊ περιμένει με κομμένη την ανάσα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, οι δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά και του Νικόλαου Σύψα φανερώνουν ότι αρχικά έγιναν «εγκλήματα» από ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, ενώ στη συνέχεια ουδείς ασχολήθηκε από την πολιτεία για να ξαναδούμε την μπάλα στο σερβίς.
Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις καθυστερημένες και άστοχες ενέργειες της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ που έφεραν σε ... αργία το βόλεϊ, ενώ ΟΛΗ  η Ευρώπη παίζει κανονικά σε όλες τις κατηγορίες.
Τους συνέδεε βαθιά φιλία τριών δεκαετιών, ενώ για 20 χρόνια (1988-2008) συνεργάστηκαν στα κοινά του βόλεϊ σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του ελληνικού βόλεϊ, ο Θεοφάνης Τσιόκρης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Ο Ζόραν Γκάιτς ο αρχιτέκτονας του χρυσού μεταλλίου το 2000 στο Σίδνεϊ, θα παραμείνει στο πηδάλιο της ομοσπονδίας για άλλη μία πενταετή θητεία μετά την ομόφωνη απόφαση των 44 εκπροσώπων που συμμετείχαν στην Εκλογική Συνέλευση του 2020 του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Hyatt Regency Hotel στο Βελιγράδι.
Θετικά μηνύματα έβγαλε η τηλεδιάσκεψη που είχε η Ε.Ο.ΠΕ. με το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών (Π.Α.Σ.Α.Π.) όσον αφορά την έναρξη της Volley League Γυναικών. Στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 11/11 αποφασίστηκε από κοινού να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την Πολιτεία για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Κύριο μέλημα σε πρώτη φάση είναι το άνοιγμα των κλειστών γυμναστηρίων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις και σε δεύτερη φάση οι αγώνες.
To βόλεϊ ζήτησε να ανοίξει η Πολιτεία το παράθυρο για να συνεχισθούν τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών (Volley League), η ΓΓΑ το έπραξε, αλλά διαπιστώνεται απροθυμία και κωλυσιεργεία με αποτέλεσμα  τη… διάλυση του αθλήματος.
Σελίδα 1 από 50

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ