1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Αφαιρέσεις βαθμών, τιμωρίες εδρών και πρόστιμα ανακοίνωσε ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ:
Ποινές μοίρασε ο αθλητικός δικαστής σε ομάδες της Volley League και Pre League Ανδρών και Γυναικών. Συγκεκριμένα τιμωρήθηκαν μια αγωνιστική χωρίς θεατές οι γυναίκες του Παναθηναϊκού, του Άρη, η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ, η ομάδα του Αιγάλεω ενώ είχαμε αφαίρεση βαθμών στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.
«Βροχή» αφαίρεσης βαθμών ανακοίνωσε ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ σε 8 σωματεία τα οποία ειχαν κληθεί σε απολογία για διάφορες παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.ΠΕ. Επίσης αναβλήθηκε για 14/1 η εκδίκαση των υποθέσεων του Πανναξιακού και της Ελπίδας Αμπελοκήπων.
Τo ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, τροποποιήσεις του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου που θα ισχύουν για ΟΛΑ τα Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την διεξαγωγή τους σε Φάσεις ή οχι.
Με μία όμορφη εκδήλωση αποχαιρέτησε η Ε.Ο.ΠΕ. το 2021, η οποία παράλληλα παρουσίασε στα γραφεία της την εταιρεία ΚΥΑΝΑ, τον νέο χορηγό στον θεσμό της πολυτιμότερης αθλήτριας κάθε αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών.
Ο Αθλητικός δικαστής της Ε.Ο.ΠΕ. κάλεσε σε απολογία 11 σωματεία, τα οποία είναι υποχρεωμένα να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα έως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.  Τα 10 από τα 11 σωματεία κλήθηκαν σε απολογία σύμφωνα με το άρθρο 9 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.ΠΕ, πλην του Πανναξιακού που κλήθηκε με το άρθρο 23.
Έντεκα ομοσπονδίες εξέδωσαν κοινή ευχαριστήρια ανακοίνωση καθώς υλοποιήθηκε η πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εκταμίευση 31 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή από το στοίχημα, προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Καταβάλλονται από σήμερα, απευθείας στα 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2021 του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα 21 από τα 31 εκατ. ευρώ της προκαταβολής, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.
Την 1η Ιανουαρίου 2022 ξεκινάει η 2η (χειμερινή) μεταγραφική περίοδος 2021-2022 για όλες τις Εθνικές και Τοπικές Κατηγορίες  (εκτός της Volleyleague Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, οι μεταγραφές της οποίας έχουν ξεκινήσει από τις 13/12/2021 και λήγουν στις 11/1/2022)
Μετά από μία δεκαετία εγκατάλειψης η Ολυμπιακή Εγκατάσταση το "Σπίτι του Βόλεϊ" και το "Σπίτι του Στίβου" στην Παιανία μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη στιγμή που οι πόρτες της πανέμορφης διπλής αθλητικής εγκατάστασης θα ανοίξουν και πάλι για τους αθλητές του βόλεϊ και του στίβου.
Σύμφωνα με το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι:
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος, με την ευκαιρία των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ομαλή διεξαγωγή αγώνων στα Εθνικά Πρωταθλήματα και με αφορμή τα όσα έγιναν πριν τον ορισμό της αναμέτρησης του Άρη και της Α.Ε.Κ. για την 9η αγωνιστική της Volley League Γυναικών, προέβη στη παρακάτω δήλωση:
Από την ΕΟΠΕ διευικρίνονται τα εξής: "Σχετικά με τη διάταξη της παρ. 16.1.5. του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων αφορά την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων σωματείων και όχι την μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων –φίλων της φιλοξενούμενης ομάδας και άλλων (πχ γονέων αθλητών/τριών, διαιτητών, προπονητών κλπ)."
Η Ε.Ο.ΠΕ. ενημερώνει για τις καταληκτικές ημερομηνίες των διεθνών μεταγραφών των σωματείων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα VOLLEYLEAGUE Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021-2022, σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Συγκεκριμένα:
Ορίστηκαν για την αγωνιστική σεζόν 2021-2022 οι Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές (ΠΟΠ ) που θα αναλάβουν την επίβλεψη και τις προπονήσεις των κλιμακίων και επιλεγμένων αθλητών/αθλητριών σε συνεργασία με τους αποσπασμένους ομοσπονδιακούς.
O απολογισμός των εθνικών ομάδων, η διεξαγωγή καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, το μνημόνιο συνεργασίας με το με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα, ήταν η ατζέντα των κύριων θεμάτων που απασχόλησαν την 14η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ.
Κοινή επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι τεσσάρων ομοσπονδιών ( ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΚΟΕ ,ΟΧΕ) έδωσαν στη δημοσιότητα με αφορμή τις εξαγγελίες του  Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών από το στοίχημα.  Οι τέσσερις ομοσπονδίες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει επιχορηγήσεις στα σωματεία –μέλη τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Αναλυτικά η επιστολή:  
Οι κορυφαίοι του Ευρωπαϊκού βόλεϊ θα δώσουν ραντεβού στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας όπου την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και γυναικών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Gala όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.
Η κλήρωση του 54ου πρωταθλήματος Volley League πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής και στο χώρο εκδηλώσεων Κρωπία Γη παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚΑ Κώστα Χαλιωρή, προέδρων των ΤΑΑ, εκπροσώπων της ΕΡΤ, προέδρων των ΤΑΑ, αθλητών, διαιτητών, εκπροσώπων των χορηγών και εκπροσώπων του Τύπου.
Σε εφαρμογή των διευκρινιστικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 που ισχύουν από 30/08/2021 έως 06/09/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 27/08/2021, καθορίζεται και το πρόγραμμα ελέγχων για προπονήσεις και αγώνες ως εξής:
Σημαντική στήριξη στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και αποκαϊδια, προσέφερε η ΕΟΠΕ,η οποία αποφάσισε την κατάθεση 5.000 € στον ειδικό λογαριασμό ενίσχυσης των πυρόπληκτων.
Τους ανθρώπους που βοήθησαν και στήριξαν την προετοιμασία της Εθνικής ανδρών στο Καρπενήσι βράβευσε η Ε.Ο.ΠΕ., κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Λετονία το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου.
Στο κατώφλι ανάληψης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων τα επόμενα χρόνια σε σάλα , beach volley και snow volley, βρίσκεται η χώρα μας μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας.Στη πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ε.Ο.ΠΕ. για την ανάληψη της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κάτω 20 ετών ανδρών 2024 αλλα και της συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κάτω 17 ετών γυναικών μαζί με την Κυπριακή ομοσπονδία(Κ.Ο.ΠΕ.).
Σημαντικές αποφάσεις έλαβαν οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Σ.Α.Π. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωππο και των οκτώ Τ.Α.Α. ενώ παρέμβαση έκανε διαδικτυακά και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος αλλά και η αναβίωσης του Σούπερ Καπ όπου εφέτος θα παίξουν ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ. Οι αποφάσεις:
Σελίδα 1 από 53

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ