1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ο Στέφανος Λεμονιδης γράφει για τη νέα αναβολή της  Volley League  ανδρών, λόγω των χρεών του Ηρακλή και την απαξίωση του βόλεϊ απ όλους τους παράγοντες του...
Θεωρείται δικαίως ένας από τους «γκουρού» του ελληνικού βόλεϊ που και οι νεότεροι οφείλουν να γνωρίζουν.
Πολλά επίπεδα ανώτερος από τους αντιπάλους του ο Παναθηναϊκός παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών Κ21 που γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα.
Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος Volley League γυναικών, ο αυταρχικός Καραμπέτσος, οι φουσκωμένες μεταγραφές και ο Ρανγκέλ...Κληρώνει την Παρασκευή για τη Volley League γυναικών και σε κατ ιδίαν συζητήσεις, σχεδόν όλοι διαμαρτύρονται για τον χωρισμό της κατηγορίας σε δυο γκρουπ, αλλά επίσημα άπαντες θυμίζουν τη σιωπή των αμνών…
Η Ε.Ο.ΠΕ. εξέδωσε τις συμπληρωματικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που έχει υπό την αιγίδα της, με τον Ολυμπιακό και τον Α.Ο. Θήρας να είναι οι δύο επικεφαλής των ομίλων στη Volleyleague γυναικών.
Δέκα ομάδες συνολικά (τρεις γυναικείες και επτά ανδρικές) από όλες τις εθνικές κατηγορίες, κατάφεραν να πάρουν την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) για τη νέα σεζόν. Το ΔΣ της ΕΟΠE αποφάσισε ότι πληρούσαν τα κριτήρια απόκτησης των καρτών ο ΑΟ Λαμίας για την Volleyleague γυναικών, η ΕΑ Πατρών στην ζώνη Α’ της Α2 γυναικών και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης επίσης στην ζώνη Β΄ της Α2 γυναικών.
Σε απολογία για την Παρασκευή, 17/07 και ώρα 10.00, η Αθλητική Δικαστής της ΕΟΠΕ κάλεσε σε απολογία πέντε σωματεία για διάφορες αιτίες.
Η Ε.Ο.ΠΕ. αανακοίνωσε τα κριτήρια που αποφάσισε το διοικητικό δυμβούλιό της για την χορήγηση των Καρτων Ελεύθερης Συμμετοχης (Wild Cards) στα πρωταθλήματα ευθύνης της, και τα οποία είναι ενδεικτικά, όχι αποκλειστικά, όχι με σειρά προτεραιότητας ενώ στις 15/7 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσες ομάδες ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτή την διαδικασία.
Την Πέμπτη (25/6, 12.00) θα γίνουν γνωστές οι ομάδες ανδρών και γυναικών, από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες θα συμπληρώσουν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής.
Σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ. για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών Κ18 για τη σεζόν 2020-2021, διευκρινίζεται ότι την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αθλητές/αθλήτριες που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2005.
Παρά την πρόθεση της ΕΟΠΕ να δρομολογήσει τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων αγοριών Κ18 (Παίδων) και κοριτσιών Κ17 (Κορασίδων) για το 2020, τελικά αυτό δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας ενιαίου μητρώου αθλητικών σωματείων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σύμφωνα με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 5.000 σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα αθλήματα.
Μείωση 160.000 ευρώ στην επιχορήγηση του 2020 προς την Ε.Ο.ΠΕ. ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 3/6 η Γ.Γ.Α.. Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό αθλητισμό μετά την πανδημία του κορονοϊού η Γ.Γ.Α. έβγαλε στη δημοσιότητα τις επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες για το 2020 με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 17.038.137 ευρώ, 1.823.063 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2019 (18.861.200 €).    
Μία ακόμα μεγάλη οικονομική ζημία γράφει στο ενεργητικό της η Ε.Ο.ΠΕ. σε μία στιγμή που αναζητά πόρους για να ανταποκριθεί στις διακανονισμένες οικονομικές υποχρεώσεις από τις χρήσεις προηγούμενων διοίκησεων αλλά και των υπολοίπων λειτουργικών υποχρεώσεων της.
Πρωταθλητές τους πρώτους της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ανακοίνωσε η Ε.Ο.ΠΕ., αναφέροντας επίσης τα κριτήρια με τα οποία θα κριθεί και ο υποβιβασμός σε κατώτερη κατηγορία.
Ο γνωστός ορθοπεδικός Γιώργος Τσικούρης που είναι συνεργάτης στην ιατρική επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ. με εμπειρία από πολλές ομάδες και σε πολλά αθλήματα μίλησε στο volleynews.gr σχετικά με την επιτροφή των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών στην ενεργό δράση. Ειδικά για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ τόνισε τη σημασία και την ένταση της προετοιμασίας. Τόνισε πως ακόμα και μέσα στον Ιούλιο πρέπει να συνεχιστεί η δραστηριότητα ενώ σχολίασε και τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται μέσα στο πρωτόκολλο για το μπιτς βόλεϊ:
Σημαντική είδηση για την Πριλιγκ, έβγαλε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης.
Το φθινόπωρο του 2020, και όχι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι μετατέθηκαν λογω του κορονοϊού το 2021, θα γίνουν οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, και ανάμεσα σε αυτές είναι και η ΕΟΠΕ.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ. εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του δημοσιογράφου στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας, Παντελή Λώλη.
Την πρόθεσή της και τις προτάσεις της κατέθεσε η Ε.Σ.Α.Π. για την συνέχιση και ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 της Volley League στα γήπεδα στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Volley League πήρε διαβεβαιώσεις πως τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Μαΐου εφόσον βέβαια η κατάσταση με τα κρούσματα του κορονοϊού δεν ξεφύγει και μείνει στα σημερινά επίπεδα.
Αβεβαιότητα και προβληματισμός. Η τελευταία απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, σε σχέση με το μέλλον των Πρωταθλήματων προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Περίμενα ρεαλισμό και υπεύθυνοτητα απότην κυβέρνηση. Δεν έδειξε την ίδια αποφασιστικότητα με το Υπουργείο Υγειας, και άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος θα προτείνει στο έκτακτο ΔΣ τη διακοπή των πρωταθλημάτων βόλεϊ. Ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι πέφτουνΗ δυνατότητα που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στις ομοσπονδίες να αλλάξουν τις προκηρύξεις τους και να διακόψουν οριστικά τα πρωταθλήματα λύνει τα χέρια του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, που έχει έτοιμες τις προτάσεις του.Η διάταξη αυτή προβλέπει την κατ' εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Σε έκτακτη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (C.E.V.) κατέληξε στο πλάνο έκτακτης ανάγκης για την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, που προέκυψε μετά την πανδημία του COVID-19 και έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα για το μέλλον του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου βόλεϊ και κατεπέκταση στον αθλητισμό γενικότερα. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μία σειρά μέτρων που αντιστοιχούν σε επένδυση 11,5 εκατομμυρίων ευρώ απο πλευράς CEV προς όφελος του ευρωπαϊκού βόλεϊ.
Τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 30.3.2020 ΠΝΠ “Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (Α’ 75)» για τον τρόπο ολοκλήρωσης των αθλητικών διοργανώσεων της περιόδου 2019–20, κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Σελίδα 1 από 49

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ