1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Στην Αττάλεια της Τουρκίας ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων γυναικών, με τη συμμετοχή των Εξατσίμπασι, Βακίφμπανκ από τη Τουρκίας, της Κονελιάνο από την Ιταλία, της Κλούμπε και της Μίνας από τη Βραζιλία και της Κουανίς από το Αζερμπαϊτζάν. Στη διοργάνωση σφυρίζει και ο διεθνής διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος.
Αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών καθώς στο Άλμπερτον της Ολλανδίας η αήττητη Σερβία (11-0 νίκες) με τη Βραζιλία θα αγωνιστούν στον τελικό (21.00) για το παγκόσμιο στέμμα ενώ λίγο νωρίτερα στις 18.00 , ΗΠΑ και Ιταλία θα παλέψουν στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο.
Στους ρυθμούς της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη φετινή σεζόν και της ευρωπαϊκής πρεμιέρας, που περιλαμβάνει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μλάντοστ Μπρτσκο κινείται η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού.
Την τελική 12αδα που θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, ανακοίνωσε ο Μαρσέλο Μέντεζ. Οι κλήσεις του προπονητής της «Αλμπισελέστε», στηρίχθηκαν κατά βάση στους παίκτες που χρησιμοποίησε στο Ρίμινι της Ιταλίας, και πήραν την ένατη θέση στο τουρνουά του Nations League, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Tην τελική 12αδα που θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2016 στο Ριο, ανακοίνωσε ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρενάν Νταλ Ζότο.Ο Ρενάν που αναρρώνει μετά την τρομερή περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον κορονοϊό στην εντατική και τον έφερε πολύ κοντά στο θάνατο, ανακοίνωσε διαδικτυακά, την αποστολή της "Σελεσάο" που θα αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι οποίοι θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα.
Μετά από δύο τέταρτες θέσεις, η Βραζιλία κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Nations League , καθώς επικράτησε 3-1 (22-25, 25-23, 25-16, 25-14) της Πολωνίας στον τελικό.
Βραζιλία και Πολωνία είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον αυριανό τελικό ανδρών του Νations League ενώ στον μικρό τελικό θα κοντραριστούν η Σλοβενία με την Γαλλία.
Nικητής μετά από μεγάλη μάχη 36 ημερών όπου χαροπαλεψε σκληρά με τον covid, βγήκε o Ρεναν Νταλ Ζότο. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Βραζιλίας έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο, καθώς οσο ήταν διασωληνωμένος στην εντατική σε νοσοκομείο του Ριο, οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να του κάνουν τραχειοτομή για να μπορεί να αναπνέει.
Αγωνία για τον Ρενάν Νταλ Ζόττο που είναι διασωληνωμένος, ξεπερνάει τον κίνδυνο ο Ραντάμες Λαττάρι...
Πρωταθλήτρια Βραζιλίας για δεύτερη σερί σεζόν αναδείχτηκε η Ταουμπάτε Φούνβιτς η οποία επικράτησε με 0-3 (20-25, 22-25, 17-25) στον δεύτερο τελικό της σειράς των πλεϊ οφ, κόντρα στην Μίνας.  Στον πρώτο τελικό μεταξύ των δυο ομάδων, η Ταουμπάτε είχε νικήσει πολύ δύσκολα την Μίνας με 3-2 (25-18, 22-25, 23-25, 25-16, 15-11).
Νταμπλούχος Αργεντινής στους άνδρες αναδείχτηκε η UPCN Σαν Χουάν, καθώς νίκησε στο τρίτο παιχνίδι των τελικών των πλεϊ οφ την Σιουντάντ Μπολιβάρ με 3-0 (25-18, 25-22, 25-19) για την Liga de Vóleibol της Αργεντινής. 
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βραζιλίας (Superliga Banco do Brasil) στις γυναίκες, κράτησε και την φετινή σεζόν η Μίνας. Στη σειρά των τελικών των πλεϊ οφ, επικράτησε με 2-1 νίκες κόντρα στην μεγάλη αντίπαλο της, την Πραϊα με συγκλονιστικότερο όλων, το τελευταίο ματς που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο θρίλερ.
Μετά από έναν τελικό διαφήμιση του βόλεϊ με πολλές ανατροπές που κρίθηκε τελικά στα πέντε σετ, η πρωτοπόρος στην βαθμολογία Ιτάμπε Μίνας επικράτησε με 3-2 της δεύτερης Πραϊα Κλούμπε, και στέφθηκε κυπελλούχος Βραζιλίας στις γυναίκες για το 2021.
Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ο σούπερ σταρ της Λούμπε Μπρούνο Ρεζέντε, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη Ταουμπατέ. Μετά από τρία χρόνια στην Ιταλία, ένα στη Μόντενα και δύο στη Λούμπε Τσιβιτανόβα, ο αρχηγός της σελεσάο συμφώνησε με την Ταουμπατέ και θα την ενισχύσει τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Την παράταση για ένα μήνα της αναστολής του πρωταθλήματος ανδρών, αποφάσισαν στην Βραζιλία. Μετά την χθεσινή απόφαση των σωματείων του γυναικείου πρωταθλήματος για την οριστική διακοπή των αγώνων και την μη ανάδειξη πρωταθλήτριας μετά από 44 χρόνια, οι ανδρικές ομάδες θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μην χαθεί η σεζόν.
Μετά τις 11 ευρωπαϊκες χώρες, οριστικό «λουκέτο» στα φετινά της πρωταθλήματα, βάζει και η Βραζιλιάνικη ομοσπονδία με ξεκίνημα από την διοργάνωση των γυναικών, η οποία δεν θα βγάλει πρωταθλήτρια ομάδα μετά από 44 χρόνια.
Με το εντυπωσιακό 3-0 σετ επί της Ιταλίας η Βραζιλία έκλεισε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιαπωνίας και κατέκτησε αήττητη τον τρίτο τίτλο στην ιστορία της διοργάνωσης και την πρώτη μετά το 2007. Το πρώτο το είχε πάρει το 2003.
Η Κούβα επιστρέφει και πάλι δυναμικά στο παγκόσμιο στερέωμα του βόλεϊ με νέα και δυναμική ομάδα που κατάφερε να λυγίσει τους Αμερικανούς και να πάρει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (NORCECA Cup) που έγινε στο Γουίνιπενγκ του Καναδά.
Με κορυφαίο και MVP του 5ου τελικού τον Λεάντρο Βισότο η Φούνβιτς έσπασε την έδρα της Σέσι στον 5ο και τελευταίο τελικό και με νίκη 3-1 σετ έκανε το 3-2 στις νίκες και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο συγκλονιστικό πρωτάθλημα ανδρών της Βραζιλίας.
Σοκ προκάλεσε στη Βραζιλία η λιποθυμία της βολεϊμπολίστριας Ζακλίν Καρβάλιο και μάλιστα την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη σε εθνικό τηλεοπτικό σταθμό που κάλυπτε σε ζωντανή μετάδοση τον τελικό του ανδρικού πρωταθλήματος μεταξύ της Σέσι Σάο Πάουλο και της EMS Ταουμπάτε Φούνβιτς.
Εχει κατακτήσει όλους τους τίτλους που μπορεί να πάρει κάποιος βολεϊμπολίστας. Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα το 2004 στην Αθήνα, σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ηπειρωτικά, Παγκόσμια Κύπελλο, Παγκόσμιο Λιγκ,
Την απόφαση να επιστρέψει στα γήπεδα πήρε ο θρυλικός Τζίμπα, ο οποίος στα 43 του χρόνια και 5 χρόνια μετά την απόσυρσή του, επιστρέφει στην δράση για λογαριασμό της IBB Polonia στο Λονδίνο.
Σελίδα 1 από 6

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ