1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
11-09-2015 19:48

«Ηθική υποχρέωση να υπηρετώ τον Φοίνικα»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Είναι από αυτούς που λέμε στον αθλητισμό «δοσμένος με το άθλημα», ζει μέσα στον του βόλεϊ από μωρό παιδί. Αρχικά ως παίκτης στα τσικό που γνωρίστηκε με τα παρκέ και την κίτρινη μπάλα και αργότερα από τους παίκτες που σήκωνε την μία κούπα πίσω από την άλλη, μέχρι που έζησε τις μεγάλες στιγμές να δει την ομάδα του τον Φοίνικα και με τη δική του συνδρομή να «σκαρφαλώνει» μία – μία τις κατηγορίες μέχρι την Α2.

Ο Αντώνης Στεφάνου όμως δεν έζησε μόνο αυτά ως παίκτης, αφού ήταν από αυτούς τους παίκτες που χαρακτηρίζουμε ως γεννημένους για να πρωταγωνιστούν. Τα πρωταθλήματα Κυκλάδων πολλά... όπως και οι παρουσίες στα μπαράζ ανόδου με τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως και η μεγάλη στιγμή της συμμετοχής του στη Γ΄Εθνική με τον Άρη Σύρου.

Πάμε όμως στο σήμερα και στην στροφή του Αντώνη Στεφάνου στα διοικητικά από όπου πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα τον Φοίνικα, που τολμούμε να πούμε ότι ο κόσμος της ομάδας με την εκλογή του διάλεξε τον καταλληλότερο άνθρωπο για την νευραλγική θέση των υποδομών και του ερασιτεχνικού κομματιού του μεγαλύτερου Βολεϊκού σωματείου στις Κυκλάδες.

Βρήκαμε τον Αντώνη Στεφάνου και αφήνοντας λίγο στην άκρη τον λαμπερό επαγγελματικό Φοίνικα, μιλήσαμε μαζί του για τα τμήματα του Φοίνικα που γνωρίζει όσο καθένας. Τα ερασιτεχνικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών.

Όταν μεγαλώνεις μέσα σε έναν σύλλογο, σίγουρα τον «πονάς», σίγουρα τον αγαπάς και σίγουρα θέλεις να πηγαίνει πάντα καλά. Και σε όλα αυτά φυσικά αν μπορείς να συνεισφέρεις με οποιονδήποτε τρόπο είναι το ιδανικό για έναν άνθρωπο του αθλητισμού όπως είναι ο Αντώνης Στεφάνου, που μας ανέλυσε τους λόγους της απόφασης του να εμπλακεί ενεργά με τα διοικητικά του Φοίνικα: «Με πολύ μεγάλη μου χαρά πέρυσι στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του ερασιτέχνη ΑΟ Φοινικας Σύρου, δέχτηκα να συμμετάσχω και να αναλάβω γενικός αρχηγός-υπεύθυνος την εποπτεία / διαχείριση όλου του τμήματος του ερασιτέχνη (αγωνιστικά και αναπτυξιακά τμήματα). Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα μέλη του ΔΣ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου για το συγκεκριμένο πόστο. Ο λόγος απλός. Όντας γέννημα θρέμμα της ομάδας ξεκινώντας από τα τσικό της και ενεργός αθλητής από το τοπικό μέχρι και την Α2 και την ιστορική πρώτη της άνοδο στην Α1, το θεώρησα ηθική υποχρέωση όχι μόνο προς στο σύλλογο αλλά και προς στον πρόεδρο και άνθρωπο Δημήτρη Παλιόπορτα που τον κράτησε «ζωντανό» σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία μετά την ονειρική χρονιά στα σαλόνια της Α1 την σεζον 2008-2009».

Μιλώντας για τις επιτυχίες των πολυάριθμων τμημάτων του Φοίνικα ο Αντώνης Στεφάνου, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό χαρακτήρισε τη χρονιά επιτυχημένη: «Για τη χρονιά που μας πέρασε 2014-2015 την θεωρώ αγωνιστικά επιτυχημένη καθώς διατηρήσαμε το πρωτάθλημα στις γυναίκες και στις νεανίδες, στις κορασίδες την 4η θέση και στις παγκορασίδες την 3η. Στο παιδικό και εφηβικό κάνοντας μια νέα αρχή, καταλάβαμε την 2η θέση πιστεύω φανήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί αλλά όχι έτοιμοι σαν «ομάδα». Είμαι σίγουρος με την ανάληψη καθηκόντων προπονητή στα παιδικοεφηβικά από το κο Κυριακόπουλο θα υπάρξει καλύτερη αγωνιστική πρόοδος και προοπτική σε βάθος χρόνου. Θα ήθελα να κάνω ανοιχτό κάλεσμα σε αγόρια κυρίως του 2000 και πάνω να έρθουν να δοκιμάσουν το βόλλευ. Το θεωρώ αδιανόητο να έχουμε την ευλογία και την τύχη να βρίσκονται στο νησί επαγγελματίες αθλητές του βόλλευ και να είναι το τελευταίο άθλημα επιλογής για τα αγόρια».

Διαβάστε εδώ το υπόλοιπο. 

Διαβάστηκε 986 φορές

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

  • Comment Link Λεωνίδας Καλόγερας Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 12:14 posted by Λεωνίδας Καλόγερας

    Να ήταν όλα ρόδινα όπως τα λέει ο Αντώνης καλά θα ήταν. Μην κάνετε κάλεσμα στα παιδιά να έρθουν να δοκιμάσουν αν δεν τηρούν κάποιες προϋποθέσεις εξωαγωνιστικές ...κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ