1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-01-2024 18:26

Volley League Γυναικών: Η Έλενα Μπάκα KYANA MVP της 13ης αγωνιστικής

Η Έλενα Μπάκα του Άρη είναι η ΚΥΑΝΑ MVP της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2023-2024.

Η διεθνής ακραία ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της στη μεγάλη νίκη επί του Ηλυσιακού στο κλειστό της Μίκρας, που επέτρεψε στον Άρη να πλησιάσει σε απόσταση βολής τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, έχοντας 18 πόντους με 16/23 επιθέσεις, 1 άσσο, 1 μπλοκ ενώ είχε και 82% στην υποδοχή με 35% άριστες (σε 17 προσπάθειες).

Η Έλενα γεννήθηκε στις 15/10/2001 και ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στον Άρη τη φανέλα του οποίου φόρεσε μέχρι το 2019 όταν και πέρασε τον Ατλαντικό συνδυάζοντας σπουδές και βόλεϊ αρχικά στο κολέγιο Σεν Μέρις και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Επέστρεψε στην Ευρώπη τον χειμώνα του 2023 για να αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν στην ελβετική Ντούντινγκεν και το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη γαλλική Σαμαλιέ από την οποία αποχώρησε για να επιστρέψει στον Άρη.

«Ο Άρης είναι καινούργια ομάδα αλλά δεν έχουμε… ταβάνι και στοχεύουμε το καλύτερο δυνατό» Με αφορμή την ανάδειξη της ως MVP της 13ης αγωνιστικής της Volley League η Έλενα Μπάκα μίλησε στο volleyball.gr:

Για το παιχνίδι με Ηλυσιακό: «Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να ανέβουμε στη κατάταξη. Η ομάδα δεν έχει ταβάνι, πάμε για το καλύτερο δυνατό και έχουμευψηλούς στόχους. Είμαστε καινούργια ομάδα, δεν έχουμε δεθεί ακόμα αλλά υπάρχει τρομερή όρεξη για δουλειά και συνεργασία να εκπληρωθούν οι στόχοι. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

Η δυναμική μας είναι μεγάλη, αρκεί να δενόμαστε όσο περνάνε οι μέρες. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική όπως και οι τρεις βαθμοί που πήραμε. Η ανατροπή στο πρώτο σετ έδειξε την τρέλα που έχουμε και τη συγκέντρωση για να πετύχουμε τη νίκη. Χαίρομαι που το διατηρήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος».


Για την επιστροφή της στην Ελλάδα και τις διαφορές που βλέπει στη Volley League: «Είναι σίγουρα μία περίοδος προσαρμογής. Γενικά ήμουν σε φάση προσαρμογής μετά την Αμερική. Το περιβάλλον εδώ είναι γνώριμο, αλλά είναι διαφορετικά τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Η Volley League δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι διαφορές είναι μικρές, αν και φυσικά υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν. Βάζω πίεση στον εαυτό μου για την επανένταξή μου στα ελληνικά δεδομένα και αναζητώ τον καλύτερο για μένα και βάζω υψηλούς στόχους για μένα.

Για το που αφιερώνει την προσωπική της διάκριση: «Θέλω να αφιερώσω στον αδερφό μου Θοδωρή που με στηρίζει σε κάθε βήμα παρά τις δυσκολίες. Είμαστε τέσσερα χρόνια μακριά αλλά ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Γιάννη Τσαϊρέλη και τον Γιάννη Γιαννάκη για την απίστευτη δουλειά τους και τη στήριξή τους.»

ΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2023-24
1η αγωνιστική:
 Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Julie Lengweiler (Ελβετία - Α.Σ. Άρης)
3η αγωνιστική: Liset Blanco (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
4η αγωνιστική: Sherridan Atkinson (Η.Π.Α. - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
5η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (Ηλυσιακός Α.Ο.)
6η αγωνιστική: Νάσια Φακοπουλίδου (Ο.Φ.Α. Απολλώνιος)
7η αγωνιστική: Leandra Olinga-Andela (Γαλλία - Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Yamila Nizetich (Αργεντινή - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
9η αγωνιστική: Αναστασία Σιρίνινα (Α.Σ.Π. Θέτις)
10η αγωνιστική: Κατερίνα Γιώτα (Α.Ε.Κ.)
11η αγωνιστική: Αριστέα Τοντάι (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)
12η αγωνιστική: Milica Kubura (Σερβία - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
13η αγωνιστική: Έλενα Μπάκα (Α.Σ. Άρης)

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ