1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
03-10-2014 21:25

Ταρνατόρος: «Προτεραιότητα η εξυγίανση»

Στον Alpha 98,9 και την εκπομπή του Σταύρου Γεωργακόπουλου φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Volleyleague - ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος. Ο κύριος Ταρνατόρος μίλησε για την αναβολή του πρωταθλήματος, το «μνημόνιο», αλλά και τις χορηγίες.

Γιατί έγινε η αναβολή του πρωταθλήματος για τις 25 Οκτωβρίου;

«Υπάρχουν ορισμένα εσωτερικά θέματα. Μεταξύ αυτών είναι και η συμφωνία με την διαιτησία. Θέλουμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους διαιτητές για το οικονομικό».

Σε σχέση με τα άλλα σπορ ποιες είναι οι αμοιβές στους διαιτητές του βόλεϊ;

« Αυτή τη στιγμή ο κάθε διαιτητής εισπράττει 180 Ευρώ σε κάθε παιχνίδι και όλη τη σεζόν γίνονται 165 αγώνες. Εμείς έχουμε πολύ καλούς διαιτητές. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε εξαιρετικές διαιτησίες και μόνο 2-3 φορές έχουμε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Απλά αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε να καταλάβουν οι διαιτητές είναι ότι έχουμε πτώση των χορηγικών πακέτων. Η κατάσταση στην αγορά δεν έχει ορθοποδήσει. Οι ομάδες έχουν κάνει μειώσεις και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της εξυγίανσης. Οι αθλητές έχουν τα δίκια τους κι έχουν βάλει πολύ νερό στο κρασί τους. Πρέπει να καταλάβουν και οι διαιτητές πως πρέπει να γίνουν ορισμένες μειώσεις. Ψάχνουμε τις ιδανικότερες λύσεις».

Οι χορηγίες σε ποιο επίπεδο βρίσκονται;

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες αυτή την περίοδο ώστε να καταλήξουμε στις καλύτερες συμφωνίες για την ΕΣΑΠ, τα ΤΑΑ και κυρίως για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ. Η αγορά έχει τα προβλήματα της αλλά μας στηρίζουν οι κεντρικοί χορηγοί μας που είναι ο ΟΠΑΠ και η NOVA κι αυτό μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Το «μνημόνιο» αθλητών – σωματείων και ομοσπονδίας τι ακριβώς είναι;

«Το πραγματικό στοίχημα για το βόλεϊ είναι να τηρηθούν τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ σωματείων – αθλητών και ομοσπονδίας στο περίφημο «μνημόνιο» που εφόσον τηρηθεί θα είναι πρωτοποριακό για το βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία περιλαμβάνονται πολλά. Είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις σχέσεις των ΤΑΑ και των αθλητών και είναι ο μπούσουλας για τους παράγοντες σχετικά με τις υποχρεώσεις τους. Όλα τα τα ΤΑΑ έχουν την εξυγίανση προτεραιότητα τους. Μέχρι στιγμή τα πράγματα λειτουργούν με μία λογική. Η ρύθμιση αυτή θα είναι πρωτοποριακή για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, ενώ για το βόλεϊ η μετατροπή των Τ.Α.Α. σε Ανώνυμες Εταιρίες θα βάλει το επαγγελματικό βόλεϊ σε μία νέα εποχή».».

1 σχόλιο

  • Comment Link sln Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 21:44 posted by sln

    Το πρωταθλημα ανεβληθη λογω του γεγονοτος οτι η ΜΕΝΤ δεν εχει αδεια συμμετοχης και για να κερδισεις χρονο εσυ και ο Ανδρεου να υπογρα ψετε κατα παραβαση της προκηρυξεις της ΕΣΑΠ,με αλλοι εταιρια απι τον ΟΠΑΠ,διοτι ετσι "διεταξε" ο Μαρινακης.Βουιζει η Θεσαλονικη!!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ