1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-05-2017 15:41

Ελγκέτα: «Ο Σαββίδης απογείωσε τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη του Χόρχε Ελγκέτα στον Κώστα Ασημακόπουλο

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 είχαμε συναντήσει τον Χόρχε Ελγκέτα στο λόμπι του Palace Hotel στη Γλυφάδα. Μόλις είχε λύσει το συμβόλαιό του με τη διαλυμένη ΑΕΚ και δεν είχε ούτε το εισιτήριο να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στις 8 Μαΐου 2017 τον βρήκαμε στην ίδια θέση με τη διαφορά ότι ήταν πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ. Μεσολάβησαν πολλά στην καριέρα του και κυρίως το πιο συναρπαστικό 40ήμερο στην προπονητική του καριέρα. Του δόθηκε η εντολή να αναλάβει τον ΠΑΟΚ στη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη. Κάθισε σε ηλεκτρική καρέκλα. Δεν είχε... καμία πιθανότητα τίτλου κι όμως μέσα σε πέντε εβδομάδες έδωσε 10 αγώνες και νίκησε τους 8, εκ των οποίων οι τρεις επί του Ολυμπιακού και οι τρεις επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά.

«Γνώριζα πως αναλαμβάνω ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Κανείς δεν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τον τίτλο του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα αυτό που μου ζητήθηκε όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν να φτάσουμε μέχρι τους τελικούς. Ηταν διάχυτος ο φόβος πως ο ΠΑΟΚ δεν θα περνούσε ούτε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Μη σου πω πως υπήρχε ανησυχία και για τους αγώνες με τον Εθνικό στις θέσεις 1-8. Κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ούτε καν το συζητούσαν. Οταν περάσαμε τον Παναθηναϊκό, μου ζητήθηκε μία νίκη επί του Ολυμπιακού στην έδρα μας για να δοθεί χαρά στον κόσμο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Πηγή: Εφημερίδα «Goal news»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ