1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-05-2014 13:21

Γιάννης Δημητρούδης: «Η Ορεστιάδα επέστρεψε στη φυσική της θέση»

Πριν αρκετά χρόνια πανηγύριζε ως παιδί των ακαδημιών τις επιτυχίες της ομάδας στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Τα χρόνια πέρασαν και, αφού αγωνίστηκε σε Εθνικό και ΓΕΑ, επέστρεψε στην «ομάδα της καρδιάς» του, τον Α.Ο. Ορεστιάδας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο στην Α1! Ο Γιάννης Δημητρούδης, λοιπόν, μίλησε στον «Αθλητικό Παρατηρητή» και τον Βασίλη Στοάκη, για τη φετινή σεζόν, για τους συμπαίκτες και τον προπονητή του αλλά και τον Νίκο Σαμαρά, που αποτελεί έμπνευση επιτυχιών για τον ίδιο αλλά και για όλους στην ομάδα της Ορεστιάδας!

«Δεν έχασα ποτέ την πίστη για την άνοδο»

Α.Π.: Καταρχάς, ποια ήταν τα συναισθήματά σου μόλις μπήκε ο τελευταίος πόντος και οριστικοποιήθηκε η άνοδος και η επιστροφή της ομάδας στην Α1;
Γ.Δ.: Ήταν απερίγραπτα τα συναισθήματά μου τις πρώτες στιγμές μετά τη νίκη μας και την επίτευξη της ανόδου στην Α1. Ήταν κάτι για το οποίο δουλεύαμε μία ολόκληρη χρονιά και ανυπομονούσαμε να ζήσουμε αυτό που έγινε στο φιναλε. Αφού συνδυάστηκε με τον κόσμο στο κλειστό, ήταν ιδανικό. Δεν μπορώ να περιγράψω τι σκεφτόμουν, πάντως σίγουρα ήμουν πολύ χαρούμενος που δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μας.

Α.Π.: Στο πρώτο τουρνουά ανόδου, η συγκομιδή πόντων δεν ήταν ιδανική. Έχασες σε κάποιο σημείο την πίστη σου;
Γ.Δ.: Όχι. Παρότι δεν πήγαμε ιδιαίτερα καλά στο πρώτο τουρνουά, ήξερα τις δυνατότητες των συμπαιχτών μου και ευτυχώς όλα πήγανε καλά. Παρότι υπήρχε μία απογοήτευση αρχικά, δεν πίστεψα ποτέ ότι θα χάναμε την άνοδο, γιατί είχαμε δουλέψει τόσο πολύ και γνώριζα πως το πρώτο τουρνουά απλά ήταν μία κακή παρένθεση και δεν αντιπροσώπευε την εικόνα μας. Στο δεύτερο τουρνουά, φάνηκε η ποιότητα μας και το μέταλλο που διαθέταμε και στα τρία παιχνίδια.

Α.Π.: Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία των παλιών στην ομάδα και στο κλίμα των αποδυτηρίων;
Γ.Δ.: Σίγουρα η παρουσία αυτών των αθλητών, πέρα από ποιότητα εντός γηπέδου, μας έδινε και μία σιγουριά εκτός γηπέδου. Αυτοί ήταν που έβγαιναν στα δύσκολα και μας ενθάρρυναν, καθώς είχαν τεράστιες παραστάσεις. Είναι πολυτέλεια για κάθε ομάδα να έχει αθλητές και ανθρώπους όπως ο Στέλιος Κεμανετζής και ο Δημήτρης Βλασακίδης.

«Δύσκολη χρονιά, όπλο μας το κλίμα στα αποδυτήρια»

Α.Π.: Φέτος επέστρεψες στην ομάδα και ήξερες πως στόχος ήταν να φτάσει αυτή στην Α1. Σε άγχωνε καθόλου αυτό;
Γ.Δ.: Όχι. Ήξερα πως η ομάδα έχει και το βάρος της φανέλας, που επιβάλει την επιστροφή στην Α1 αλλά και την παικτική ποιότητα, έτσι ώστε να φτάσει στην Α1. Η ήττα στην Θεσσαλονίκη από τη ΜΕΝΤ, μας γέμισε με άγχος, καθώς δεν επιτρεπόταν άλλη απώλεια βαθμών, ωστόσο γνωρίζαμε καλά πως μπορούσαμε να τερματίσουμε χωρίς άλλη ήττα, κάτι που έγινε και τελικώς καταλάβαμε την πρώτη θέση.

Α.Π.: Πώς ήταν η σχέση σου με τους συμπαίκτες και τον προπονητή σου κ. Νίκο Αντωνιάδη;
Γ.Δ.: Το κλίμα στην ομάδα ήταν εξαιρετικό. Τα παιδιά ήμασταν δεμένα μεταξύ μας, καθώς αγαπάμε την ομάδα και το βόλεϊ και θέλαμε να την οδηγήσουμε πολύ ψηλά. Σίγουρα, χωρίς υπερβολή, όπλο μας ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Στο τιμόνι ήταν ο Νίκος Αντωνιάδης, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, ο οποίος δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ και δικαιώθηκε και αυτός με τη σειρά του με την έκβαση του πρωταθλήματος.

Α.Π.: Θεωρείς ότι η Ορεστιάδα έχει μία από τις πιο βαριές φανέλες του ελληνικού βόλεϊ;
Γ.Δ.: Χωρίς αμφιβολία, ναι! Η Ορεστιάδα αποτελεί διαχρονικά φυτώριο για το ελληνικό βόλεϊ και δίκαια της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Μητρόπολη». Απλά το κακό είναι ότι κάποιες άκομψες κινήσεις και χειρισμοί ορισμένων διοικητικών, έδιωξαν πολλά παιδιά από την ομάδα. Ευτυχώς όμως διορθώνονται όλα αυτά σταδιακά και γενικότερα είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα θα έρθουν.

«Η διοίκηση ήταν συνεχώς στο πλευρό μας»

Α.Π.: Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και με δεδομένο πως η ομάδα βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας, πόσο σημαντική είναι η στήριξη της διοίκησης;
Γ.Δ.: Η διοίκηση βρισκόταν στο πλευρό μας κάθε στιγμή ηθικά και οικονομικά . Υπήρχε συνέπεια και πάνω από όλα στήριξη στις καλές και τις κακές στιγμές. Γενικότερα υπήρχε αρμονική συνεργασία διοίκησης- τεχνικού επιτελείου και παικτών και έτσι ήρθε η άνοδος.

Α.Π.: Ποιο ήταν το παιχνίδι που σας γέμισε αυτοπεποίθηση;
Γ.Δ.: Όσο και αν ακούγεται περίεργο, μία ήττα μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Το παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όταν και κοιτάξαμε στα μάτια μία ομάδα της Α1 και χάσαμε στις λεπτομέρειες, μας έκανε να καταλάβουμε πως η ομάδα έχει υψηλές δυνατότητες. Μετά ακολούθησε η νίκη επί της ΜΕΝΤ στην Ορεστιάδα με 3-0 και εκεί όλα είχαν πάρει το δρόμο τους.

«Πηγή έμπνευσης για εμάς ο Νίκος Σαμαράς»

Α.Π.: Μεγάλωσες στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας και έζησες την ομάδα σε μεγάλες στιγμές. Πώς είναι για σένα να αγωνίζεσαι εκ νέου με αυτή τη φανέλα;
Γ.Δ.: Στην Ορεστιάδα γνωρίζουμε καλά πως το βόλεϊ είναι το άθλημά μας. Μεγαλώσαμε με τον Α.Ο. Ορεστιάδας να μεγαλουργεί, να κερδίζει ευρωπαϊκές ομάδες και να διεκδικεί στα ίσια πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μένα ήταν δώρο Θεού, το γεγονός πως έζησα την επιστροφή στην Α1. Θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές με την Ορεστιάδα, γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Για όλους μας είναι έμπνευση η φωτογραφία του Νίκου Σαμαρά, ο οποίος έφυγε νωρίς από κοντά μας, και το πανό με τη φράση «Ορεστιάδα σημαίνει Καθήκον-Πίστη-Όνειρο και απέραντη Αγάπη». Για μένα η επιστροφή της μπάντας στο τελευταίο παιχνίδι αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο, θύμισε τα παλιά καλά χρόνια.

Α.Π.: Πώς βλέπεις τη νέα σεζόν;
Γ.Δ.: Ανυπομονώ για την νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι μετά από 7 χρόνια η ομάδα επέστρεψε εκεί που ανήκει. Τώρα ακόμα απολαμβάνουμε τη χαρά της ανόδου και μετά από εκεί, ο καθένας από τη δική του σκοπιά θα κάνει τον προγραμματισμό που πρέπει. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά. Είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι και η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια, για να δει το καμάρι της, τον Α.Ο. Ο. να μεγαλουργεί στην Α1. Πολύς κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου λέει πως με το πάθος σας και τη θέλησή σας μας κάνατε να βοηθήσουμε με όλα τα μέσα την ερχόμενη σεζόν.

«Να μείνουν μακριά από τη διοίκηση, αυτοί που έδιωξαν τον κορμό»

Α.Π.: Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την όμορφη συζήτηση μας, θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα αντί επιλόγου;
Γ.Δ.: Ναι, ενόψει εκλογών για τη διοίκηση της ομάδας, θα ήθελα να αποτρέψω να ενασχοληθούν εκ νέου με τη διοίκηση του συλλόγου οι παλιοί διοικούντες της ομάδας, αυτοί δηλαδή που μας έδιωξαν με τον τρόπο τους, όλα τα παιδιά της περιοχής. Πραγματικά δεν έχουν καμία θέση στο διοικητικό σχήμα.

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Α.Ε. Κομοτηνής»

Α.Π.: Θα κλείσουμε την κουβέντα με ένα θέμα με ενδιαφέρον και για την Κομοτηνή, καθώς πέρασες από την πόλη ως φοιτητής. Πώς βλέπεις την άνοδο της Α.Ε. Κομοτηνής στην Α2;
Γ.Δ.: Είναι πολύ ευχάριστο να έχουν επιτυχίες οι ομάδες της Θράκης. Στην Κομοτηνή πέρασα όμορφα χρόνια σαν φοιτητής και χαίρομαι που η ομάδα της, η ΑΕ Κομοτηνής, θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν στην Α2. Εύχομαι κάθε επιτυχία και γιατί όχι τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

Συντάκτης:Βασίλης Στοάκης
Πηγή:http://www.paratiritis-news.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ