1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-05-2014 14:40

Nίκος Σοφιανός: Η μεγάλη πρόκληση του Μπακού

Για το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν αναχωρεί τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Σοφιανός. Περίπου 25 χρόνια στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αποσπασμένος διευθυντής της Ένωσης Σωματείων Αμοιβομένης Πετοσφαίρισης, στέλεχος του Αθήνα 2004, με εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις.
Αποδέχτηκε μια ιδιαίτερη τιμητική πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ολυμπιακών Επιτροπών και της Οργανωτικής Επιτροπής των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Μπακού τον Ιούνιο του 2015. Θα αναλάβει επικεφαλής του βόλεϊ στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Για την νέα αυτή πρόκληση, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε:

«Είναι μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση να αναλάβω υπεύθυνος του βόλεϊ σε έναν νεοσύστατο θεσμό που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του διεθνούς αθλητισμού. Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. θα συγκεντρώσουν τον Ιούνιο του 2015 στο Μπακού, ομάδες απο 49 χώρες σε 19 διαφορετικά αθλήματα. Συνολικά αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι απο 7.000 αθλητές και αθλήτριες. Εκεί, το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ, εχουν μια ιδιαίτερα σημαντική θέση αφού θα διεξαχθεί τουρνουά βόλεϊ με 12 ομάδες ανδρών και 12 γυναικών, ενω στο μπιτς βόλεϊ θα διεξαχθεί τουρνουά με την συμμετοχή 32 ομάδων σε ανδρες και γυναίκες».

Θα υπάρχουν και ελληνικές ομάδες;

«Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα προκριθούν μέσα απο την Ευρωπαϊκή κατάταξη της CEV στις 31.12.2014, ενω το ιδιαίτερο στοιχείο θα ειναι οτι, οι ομάδες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν, μέσα απο την συμμετοχή τους στην διοργάνωση αυτή, πόντους στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016».

Πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση και ο ρόλος ένος Έλληνα σε τόσο υψηλό επίπεδο;

«Η πρόταση αυτή πιστεύω οτι αντανακλάται και στο ψηλό επίπεδο των Ελλήνων στελεχών του αθλητισμού που μπορούν να αναλάβουν δράση σε οποιαδήποτε μεγάλη  αθλητική διοργάνωση. Ελπίζω να δοθεί η ευκαιρία, όλη αυτή η σωρευμένη εμπειρία των Ελλήνων αθλητικών στελεχών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και στην χώρα μας».

Ποιοι βοήθησαν για να κάνεις το σημαντικό βήμα;

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την διοίκηση της ΕΟΠΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της Αχιλλέα Μαυρομάτη που μου έδωσαν τη δυνατότητα να κάνω το σημαντικό αυτό βήμα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και σε δυο σημαντικούς ανθρώπους του Ελληνικού αθλητισμού για την εμπιστοσύνη τους, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο και στον Μάκη Ασημακόπουλο, που διαδραματίζει εναν σημαντικό ρόλο και στην οργάνωση των αγώνων αυτών. Τέλος, ευχομαι καλή αντάμωση σε όλους τους συναδέλφους μου στις διοργανώσεις που εργάστηκα στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα να συναντήσω καλύτερα πράγματα στην επιστροφή μου».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ