1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-06-2013 20:31

«Η ΕΣΑΠ απέρριψε το υποβληθέν μας αίτημα ανόδου τριών ομάδων από την Α2»

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ σχετικά με την μη κλήση της στη συνεδρίαση για την αγωνιστική εικόνα του πρωταθλήματος της Α2 των ανδρών για τη σεζόν 2013-2014, εξέδωσε η ΕΟΠΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«1.Μόλις την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 5 Ιουνίου) συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, το οποίο μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου αποφάσισε:
«Απερρίφθη το έγγραφο αίτημα της ΕΟΠΕ για άνοδο τριών ομάδων στην Volleyleague από την περίοδο 2014-15 με ταυτόχρονο υποβιβασμό τριών ομάδων από την ΕΣΑΠ την περίοδο 2013-14».

Η ΕΟΠΕ ουδέποτε κλήθηκε από την ΕΣΑΠ προκειμένου να παραβρεθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση (η τελευταία πρόσκληση που λάβαμε για συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2013) και να αναπτύξει τις θέσεις της επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η ΕΣΑΠ χωρίς να επιδείξει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας με την ΕΟΠΕ απέρριψε το για δεύτερη συνεχή χρονιά υποβληθέν αίτημα ανόδου τριών ομάδων από την Α2, χωρίς να το συζητήσει καν με την Ομοσπονδία ή τους εκπροσώπους της.

2.Αυτό μάλιστα συνέβη σε μια εποχή όπου ενώ δεν έχουν λυθεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμειβόμενη πετοσφαίριση που αποτελεί το μοναδικό πεδίο δράσης της ΕΣΑΠ, η τελευταία βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με θέματα όπως:
Α. Ανάπτυξη (πρόσκληση ξένου προπονητή κ.α.), χωρίς μέχρι πρόσφατα να έχει υποβάλλει ούτε μία πρόταση στην ΕΟΠΕ προκειμένου να συμπεριληφθεί στον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη, ενώ από το περασμένο φθινόπωρο έχει κληθεί από την Ομοσπονδία να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής χωρίς καμία ανταπόκριση.

Β. Μπιτς Βόλεϊ, δραστηριότητα που βρίσκεται έξω από τους σκοπούς της σύμφωνα με το καταστατικό της.

Γ. Οργάνωση συνάντησης με σωματεία της Α2 κατόπιν εορτής κι αφού πρώτα χωρίς καμία αιτιολογία αρνήθηκε το αίτημα της ΕΟΠΕ για άνοδο τριών ομάδων από την συγκεκριμένη κατηγορία.

3.Παράλληλα αυτή την περίοδο η ΕΣΑΠ ανακοινώνει και μελετά πλείστα όσα ζητήματα που αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση και για τα οποία απαιτείται σύμφωνα με τους κανονισμούς κοινή απόφαση των δύο φορέων, χωρίς να συνεργαστεί μέχρι σήμερα με την Ομοσπονδία γι’ αυτά (εκτός από το παραπάνω ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού από την Α2 Ανδρών, κλειστή λίγκα, προαδειοδότηση, συμπλήρωση ομάδων εφόσον κάποιο ΤΑΑ δεν πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, κ.α.)

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω καλούμε την ΕΣΑΠ αντί να συγκαλεί συσκέψεις και να εκδίδει ανακοινώσεις εντυπωσιασμού να επανεξετάσει το αίτημα της ΕΟΠΕ για άνοδο τριών ομάδων από την Α2 στην Α1, το οποίο ομόφωνα υποστήριξαν οι ομάδες της Α2 Ανδρών που παραβρέθηκαν στις συσκέψεις της 10ης και 11η Ιουνίου, να αφοσιωθεί στο θεσμικό της ρόλο και να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση. 

Θέματα στα οποία η Ομοσπονδία ήταν είναι και θα παραμείνει αρωγός της ΕΣΑΠ και των σωματείων μελών της, όπως έπραξε και σήμερα στην συνάντηση των Επιτροπών Πρωταθλημάτων των δύο φορέων για τον αγωνιστικό προγραμματισμό της νέας χρονιάς. 
Όπως θα πράξει και κατά την εξέταση του αιτήματος για τροποποίηση στο πειθαρχικό δίκαιο κι όπως θα πράξει και στο αίτημα για τη δημιουργία Ανωνύμων Εταιριών το οποίο ενώ έχει ήδη τεθεί από το Μάιο του 2012 δεν έχει προχωρήσει επί ένα ολόκληρο χρόνο.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ