1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-06-2013 16:15

Μετακομίζουν από τη Λάρισα ΕΑΛ και Φιλαθλητικός;

Του Κ. Γκιάστα
Πρόταση - απειλή από τις δύο λαρισινές ομάδες βόλεϊ της Α2 Εθνικής, ΕΑΛ και Φιλαθλητικό, είχαμε στη σύσκεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας με τα σωματεία στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συγκρότησης των φετινών ομίλων. Η πρόταση αυτή αφορούσε... σε αλλαγή έδρας στη Θεσσαλονίκη από τη Λάρισα με σκοπό να γλιτώσουν τα ταξίδια σε Χίο και Πάτρα.


Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν το θέλουε πραγματικά οι λαρισινές ομάδες αλλά εκτιμούν πως δεν έχουν άλλο χαρτί από το να γλιτώσουν τα πολυδάπανα ταξίδια τη στιγμή μάλιστα που δεν θα λάβουν χρήματα για τα μεταφορικά.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Φέτος μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι θα είναι οι όμιλο στην Α2 Εθνική. Οι ομάδες είναι 36 και η Ελληνική Ομοσπονδία πρότεινε να δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των 12 ομάδων. Ένας όμιλος από ομάδες Αθηνών και νησιά, ένας άλλος με ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα και ένας όμιλος με τις δύο ομάδες της Λάρισας, μία ομάδα των Τρικάλων, μια ομάδα της Πάτρας, μία της Καλαμάτας, μία της Χίου, 5 των Αθηνών και ο νικητής των μπαράζ αν είναι από Νότια Ελλάδα (σε περίπτωση όμως που θα ανέβει ομάδα της Θεσσαλονίκης ο όμιλος να μείνει με 11 ομάδες και ο άλλος θα γίνει με 13). Αυτό δεν το δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των λαρισινών σωματείων (από τον Φιλαθλητικό ήταν ο πρόεδρος Βασίλης Ακριβούλης με τον ταμία Αχιλλέα Χαρδαβελλούλη ενώ από την ΕΑΛ ήταν η τιμ μάνατζερ Δήμητρα Τριανταφύλλου με τον προπονητή του συλλόγου Σωκράτη Παπαστεργίου) και αντέδρασαν.

Αρχικά πρότειναν τέσσερις ομίλους με 9 ομάδες στον κάθε όμιλο και σε αυτό το κομμάτι κατέθεσαν δύο ιδέες για τον σχηματισμό τους. Όμως η ΕΟΠΕ δεν το δέχθηκε και είπε πως θέλει να αποφύγει τους τέσσερις ομίλους. Τότε οι Λαρισαίοι είπαν πως τους οδηγούν στο σημείο να... αλλάξουν έδρα και να πάνε στη Θεσσαλονίκη γιατί τους συμφέρει περισσότερο από το πάνε στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στη Χίο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης ανακοίνωσε πως ο λόγος της απόφασης θα δοθεί στα σωματεία. Έτσι λοιπόν θα σταλεί έγγραφο σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας για να απαντήσουν αν θέλουν τρεις ή τέσσερις ομίλους στο φετινό πρωτάθλημα. Η απόφαση θα ληφθεί μετά το μπαράζ ανόδου στην Α2 που εκκρεμεί.

Πηγή: Eφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ