1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-06-2013 20:15

«Καμία σχέση με την υπόθεση του Ηρακλή και το γνωρίζουν καλά στην ΕΣΑΠ»

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ εξέδωσε η ΕΟΠΕ σχετικά με την τις δηλώσεις του προέδρου της, Αχιλλέα Μαυρομάτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» στις οποίες είχε αναφερθεί για το ζήτημα της επανατροποποίησης του πειθαρχικού δικαίου της ΕΟΠΕ (άρθρο 17Α) μετά το ζήτημα που προέκυψε με τον υποβιβασμό του Ηρακλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«1.Η Ομοσπονδία στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 7ης Αυγούστου 2012 παρουσία του προεδρείου της ΕΣΑΠ έκανε αποδεκτή την εισήγηση της τελευταίας, για τις πειθαρχικές ποινές των ΤΑΑ σε περίπτωση μη χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, την οποία και ενσωμάτωσε πλήρως στο Πειθαρχικό της Δίκαιο.

2.Από τις 7 Αυγούστου 2012 έως και τις 22 Μαΐου 2013, η ΕΣΑΠ ουδέποτε απέστειλε την οποιαδήποτε επίσημη πρόταση περί νέας αλλαγής του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΟΠΕ.

3.Η ιδιωτική αλληλογραφία, εκ μέρους μάλιστα του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ και όχι του νόμιμου εκπροσώπου της, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ θεσμικών φορέων προς ανταλλαγή απόψεων για τόσο σοβαρά θέματα, ιδιαίτερα όταν σε αυτή δεν κατατίθεται καμία πρόταση παρά μόνο εκφράζεται η εκτίμηση ότι ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές.

4.Στις 30 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη, με θέμα μεταξύ άλλων ‘Τροποποίηση Κανονισμών, όπου η ΕΣΑΠ υπέβαλλε προτάσεις που συζητήθηκαν, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνονταν καμία πρόταση περί αλλαγής του Πειθαρχικού Δικαίου.
Κατά τη διάρκεια δε της Συνέλευσης, υπήρξε και τοποθέτηση του προέδρου της ΕΣΑΠ χωρίς ωστόσο ο κ. Ταρνατόρος να κάνει καμία σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα.

5.Σχετική πρόταση η ΕΣΑΠ απέστειλε μόλις στις 22 Μαΐου 2013 επί της οποίας το ΔΣ της ΕΟΠΕ ζήτησε από τη νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας να γνωμοδοτήσει.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης στην συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM την Κυριακή 9/10, ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Η προσπάθεια του προέδρου της ΕΣΑΠ με δηλώσεις του τύπου «Το λάθος βέβαια ξεκινά από το κομμάτι του πειθαρχικού δικαίου της ΕΟΠΕ περί υποβιβασμού ομάδων, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο και επιδέχεται ερμηνεία κατά το δοκούν» (η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από τον κ. Ταρνατόρο στην ιστοσελίδα www.olympiacos24.gr), έχει ως στόχο προφανώς να αποτινάξει τις ευθύνες για την απόφαση που έλαβε.

Επισημαίνουμε ότι ακόμη κι αν είχε υποβάλλει η ΕΣΑΠ σχετική πρόταση τροποποίησης του κανονισμού από τον Οκτώβριο και να ψηφιζόταν από την Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ, οι όποιες αλλαγές θα ίσχυαν σύμφωνα με το νόμο από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, καθώς η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 είχε ήδη ξεκινήσει. 

Συνεπώς η όλη αναφορά στο ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Ηρακλή, για την οποία εξέδωσε πρόσφατα απόφαση το ΑΣΕΑΔ, κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν καλά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και οι συνεργάτες του.».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ