1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-02-2018 17:03

«Αφηνιασμένοι» Ίωνες «πλήγωσαν τον Παπάγου

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Με αφηνιασμένους ταύρους που παρασέρνουν στο πέρασμα τους τα πάντα, μπορεί να παρομοιάσει κανείς του Ίωνες, οποίοι στο ντέρμπι τετράδας, νίκησαν 3-0 (25-19, 25-18, 25-22) τον Παπάγου για την 16η αγωνιστική και πήραν προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Β’εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ.

Η ομάδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα με το καθαρό τρίποντο που πέτυχε, ξέφυγε στο+6 (37 βαθμοί) έναντι 31 των Αμπελόκηπων που βρίσκονται στην τρίτη θέση και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της, αν και την επόμενη αγωνιστική (17η) θα αγωνιστεί σε δεύτερο ντέρμπι με την συγκεκριμένη ομάδα εκτός έδρας.

Όσον αφορά το χθεσινό ντέρμπι στο κλειστό της Ν.Ιωνίας, οι νικήτριες ήταν εντυπωσιακές και μετέτρεψαν τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Παίζοντας με σοβαρότητα, συγκέντρωση, ομαδικό πνεύμα και τεράστια θέληση για νίκη, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Παπάγου που στα δύο πρώτα σετ, έδειχνε ξεχασμένος πάνω στις δάφνες της μεγάλης νίκης του κόντρα στον πρωτοπόρο Αστέρα Αγ. Δημητρίου, την προηγούμενη αγωνιστική.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχες μπήκαν με φόρα και ψυχολογία στο ματς και αυτό φάνηκε από το πρώτο σετ όταν με πίεση στο σέρβις, πήραν προβάδισμα στο σκορ με 17-11, 22-17, ο Παπάγου μείωσε σε 23-19 και η πασαδόρος Μπελεσιώτη με άσο, πήρε το σετ με 25-19.

Στο δεύτερο οι Ίωνες ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους, ήταν καταιγιστικοί, προηγήθηκαν 17-6 με ασταμάτητες, Βλατάκη, Χάλαρη, Μπιτσάκου, Γρίσπου, έφτασαν εύκολα στο 20-10 , εκεί χαλάρωσαν και ο Παπάγος με σερί , μείωσε την διαφορά, μέχρι το 24-18 αλλά το άουτ σέρβις της ακραίας Σοφίας Κατσίκα, διαμόρφωσε το 25-18 για τους Ίωνες και τους έβαλε μπροστά με 2-0 σετ.

Στο τρίτο είχαμε μεγάλο ντέρμπι. Η ομάδα του Αντώνη Πούμπουρα, μπήκε μεταμορφωμένη αγωνιστικά, με μεγάλη διάθεση και ενέργεια, πίεσε πολύ στο σέρβις και έβαλε μεγάλα προβλήματα στις παίκτριες του Ξεροβάσιλα, στην υποδοχή.

Με πολύ καλές τις Μπαρουξή, Κωτσιάκη, Καραντζοπούλου, την πασαδόρο Μανώλαινα πήρε προβάδισμα στο σκορ ενώ με άσο η κεντρική Ρόουζ Οκούνγκμποουα, εκτόξευσε την διαφορά στο +6 (9-15).

Οι Ιωνες δεν τα παράτησαν, έβγαλαν «μέταλλο» και με φοβερή αντεπίθεση που είχε αιχμές τις Μπιτσάκου, Βλατάκη, Χάλαρη έκαναν σερί 9-2 και πέρασαν μπροστά με 18-17. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, η παθιασμένη Γρίσπου με πρώτο χρόνο έδωσε προβάδισμα με 20-18 ενώ οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 22-20.

Εκεί είχαμε την φάση του αγώνα, όπου όλη η ομάδα του Παπάγου διαμαρτυρήθηκε έντονα στην πρώτη ρέφερι της συνάντησης, Βίκυ Κυργιαλάνη, ότι έπρεπε να μετρήσει καρφί παίκτριας του, ενώ η διαιτητής έδειξε άουτ.Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή, το ματς συνεχίστηκε με τους Ίωνες να κατακτούν το σετ με 25-22 και 3-0, ύστερα από έξοχο ατομικό μπλοκ της απίθανης Βλατάκη.

Πρώτη μεταξύ ίσων, η αρχηγός και ακραία των Ιώνων, Βλατάκη που έδωσε ένα πραγματικό σόου στην επίθεση και ήταν καταλυτική για την εξασφάλιση της νίκης.

Συγκλονιστική εμφάνιση από την Μπιτσάκου που κράτησε την υποδοχή ενώ ήταν και εκπληκτική στην επίθεση, εντυπωσιακά αποτελεσματική η Χάλαρη, εξαιρετική η κεντρική Μαλουσάρη, στο καλύτερο και πιο ώριμο φετινό της παιχνίδι, σκέπασε το φιλέ και «έσβησε τα φώτα» στο μπλοκ η Γρίσπου, έξοχη για ενα ακόμη ματς η λίμπερο Χαβιάρα, οργάνωσε έξυπνα το παιχνίδι η Μπελεσιώτη, άλλαξε τον ρυθμό και έδωσε λύσεις η Τοουλια στο τρίτο σετ.
 

Απο τον Παπάγο ξεχώρισαν Μπαρουξή, Κωτσιάκη, Μανώλαινα, Καραντζοπούλου

Τα σετ:25-19, 25-18, 25-22

Ίωνες: (Ξεροβασιλας): Βλατάκη, Χάλαρη, Μπελεσιώτη, Μπιτσάκου, Μαλουσάρη Χαβιάρα (λ), Τόουλια , Γρίσπου,

Παπάγος: (Μπούμπουρας): Καραντζοπούλου, Οκούνγκμποουα,Παναγιώτου, Κωτσιάκη, Κατσίκα, Βλασερού, Οικονομοπούλου (λ), Βασάλου (λ), Μπαρουξή, Μανώλαινα, Χατζησωκράτη,

Διαβάστηκε 10930 φορές

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ