1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-05-2015 23:05

Καταγγελίες Αλαγιάννη: «Με εκβίασε ο Μαυρομάτης»

Πυρ και μανία κατά του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ, Κώστας Αλαγιάννης  στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ. To vollenews ήταν εκεί και σας μεταφέρει καταγγελίες του Αλαγιάννη για εκβιασμό του προέδρου της ΕΟΠΕ. Να επισημάνουμε ότι ειναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη Ένωση Σωματείων στην Ελλάδα τάσσεται ανοιχτά κατά του Μαυρομάτη.
Αιτία είναι οι οφειλές που υπάρχουν στο ΙΚΑ και που η ΕΟΠΕ δεν κάλυψε με την τελευταία επιχορήγηση των 500.000 ευρώ που έλαβε από το κράτος.

Αυτό εξόργισε τον κ. Αλαγιάννη, που έκανε λόγο για κοροϊδία του Αχιλλέα Μαυρομάτη προς την ΕΣΠΑΑΑ αφού είχε τις διαβεβαιώσεις ότι το ΙΚΑ θα πληρωνόταν. Βεβαίως οι  μισθοί των υπαλλήλων πληρώθηκαν, αλλά όχι και οι ασφαλιστικές εισφορές.  

Ωστόσο πιο πολύ τον εξόργισε ο εκβιασμός που, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ, δέχθηκε από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη.  Σύμφωνα με την καταγγελία και ενώ  ήδη η Ένωση «έδωσε» δύο υπαλλήλους στην ΕΟΠΕ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήθελε και τρίτο άτομο της ΕΣΠΑΑΑ για να κάνει δουλειά στα … διπλανά γραφεία.  Και αν δεν γίνει αυτό, δεν θα πληρωθεί το ΙΚΑ…

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αλαγιάννης τόνισε ότι θα τραβήξει το σχοινί στα άκρα και ότι έχει πάρει απόφαση να συναντηθεί με την ΓΓΑ για να λύσει το θέμα.

Πρόταση για ρύθμιση

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ αισθάνεται προδομένος από τους δικούς του ανθρώπους, καθώς δεν τον στήριξαν. Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Ανδρέας Βαλσαμής εκτίμησε πως είναι δύσκολο να δοθούν  70-80.000 ευρώ σε μια δόση. Ο ίδιος προτείνει να καταβληθεί ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να μπουν σε μια ρύθμιση 80-100 δόσεων. Παράλληλα να βρεθεί μια χρυσή τομή στο θέμα του υπαλλήλου.

Αυτή τη λύση δεν την δέχεται ο Κώστας Αλαγιάννης που όπως είπε «τη ρύθμιση με τις δόσεις, όποιος θέλει μπορεί να την κάνει στην επιχείρησή του. Όχι με τα λεφτά του κράτους». Βεβαίως οι υπόλοιπες ενώσεις έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ταμίας της ΕΟΠΕ Θανάσης Ρέρρας, σαν εκπρόσωπος του ΓΣ Κερατέας. Τόνισε ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να βοηθηθεί η ΕΣΠΑΑΑ και επισήμανε το πρόβλημα με τις καθυστερημένες επιχορηγήσεις του κράτους.

Πολλοί εκπρόσωποι το λόγο με τους περισσότερους να δίνουν δίκιο στον Αλαγιάννη καθώς κινδυνεύει - όπως έγινε στην περίπτωση του προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ, Γιώργου Κογκαλίδη - να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του νόμου παρότι η ΕΟΠΕ έχει την υποχρέωση να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Η συνέλευση κράτησε πάνω από 2,5 ώρες και στο εκφράστηκε η ανάγκη να απαιτηθεί από την ΓΓΑ μια πιο γενναία επιχορήγηση για το βόλεϊ, αλλά και η ΕΟΠΕ να δώσει προτεραιότητα στην καταβολή  των εισφορών. Γιατί όταν παίρνεις 500.000 ευρώ, πρώτα κοιτάς τις άμεσες υποχρεώσεις στου και μετά πας στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Λιγκ…

3 σχόλια

  • Comment Link Milinkovic Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 11:11 posted by Milinkovic

    Τι σημαίνει "η Ένωση «έδωσε» δύο υπαλλήλους στην ΕΟΠΕ";
    Οτι οι υπάλληλοι δουλεύουν στην ΕΟΠΕ αλλά τους έχει χρεωμένους και τους πληρώνει η Ένωση; Τι «κόλπα» είναι αυτά;

  • Comment Link Μπαα..... Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 13:15 posted by Μπαα.....

    Όχι, το θέμα του ΙΚΑ, μονοπώλησε τη συζήτηση, για βόλεϊ δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα.

    Όμως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι προτεραιότητα....

  • Comment Link Kitsa Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 11:34 posted by Kitsa

    Συζητήθηκε τίποτα άλλο;
    Είπανε τίποτα για τα πρωταθλήματα;
    Για τα γήπεδα;
    Για τα έξοδα μετακίνησης;
    Για τα έξοδα διαιτησίας;
    Για παροχή εξοπλισμού;
    Για την ανάπτυξη;
    Για δημιουργία νέων ομάδων;
    Για προβολή;
    Για δημιουργία νέου site;
    Για παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα;
    Για χορηγίες;
    Για δράσεις μαζικού αθλητισμού;
    Για δημιουργία πρωταθλημάτων Μη Ενεργών αθλητών όπως ο Πειραιάς;
    Γενικά ακούστηκαν νέες προτάσεις και ιδέες;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ