1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-03-2019 03:54

Κόντρα ανακοινώσεων Πορφύρα, Μακεδόνων για την συμπεριφορά των φιλάθλων

Ανταλλαγή ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον Πορφύρα και τους Μακεδόνες Αξιού, μετά την λήξη της μεταξύ τους συνάντηση, που βρήκε την ομάδα των Κυμίνων να επικρατεί με 3-2 και να μένει ζωντανή για την υπόθεση παραμονή στην Volleyleague γυναικών στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση της στο f/b η διοίκηση του συλλόγου του Πορφύρα εξέφρασε την ενόχληση της για μερίδα οπαδών των Μακεδόνων, απέναντι σε ορισμένες παίκτριες του Πειραιώτικου συλλόγου αλλα και για ειρωνικά σχόλια κατά της αποστολής με την ολοκλήρωση του ματς ενώ απάντηση μέσω f/b για τα παραπάνω σχόλια, εδωσε και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Πορφύρας: «Βόλεϊ παίζουμε όχι ποδόσφαιρο»

«Ο Πορφύρας προσπάθησε, αγωνίσθηκε, αλλά, δεν απέφυγε την 8η εκτός έδρας ήττα του στην 10η αναμέτρηση του ως φιλοξενούμενος στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών, καθώς, έχασε στη Θεσσαλονίκη από τους Μακεδόνες με 3-2 σετ.Στο δεύτερο σετ ο Πορφύρας ήταν μπροστά στο σκορ με 23-24 λλά το έχασε με 26-24 και στο τάι μπρέικ το προβάδισμα μας με 5-8 και 11-12 ανετράπη σε 15-12.

Ο Πορφύρας πλήρωσε τα λάθη του σε κρίσιμα σημεία και τις απουσίες από τραυματισμούς ( Φωτεινού, Νικολάκη, Ευθυμιάδη ) ενώ οι Μακεδόνες διαχειρίστηκαν καλύτερα τις δικές τους οριακές στιγμές.Άψογη η διαιτησία των Γεωργιάδη-Δημητρίου.

Η διοίκηση των Μακεδόνων συμπεριφέρθηκε πολιτισμένα και με αξιοπρέπεια, αλλά, ενήλικες οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας δεν θέλησαν να δεχθούν ότι ο Πορφύρας παίζει πάντα ΜΟΝΟ για την αξιοπρέπεια του και αποδοκίμαζαν συνεχώς, μετά το τρίτο σετ, τις νεαρές αθλήτριες μας ενώ στο τέλος του πρώτου σετ έγινε φραστική επίθεση από την εξέδρα σε αθλήτρια μας που αγωνιζόταν στο παρελθόν στους Μακεδόνες.Και στο τέλος ακούσαμε και ειρωνικές...ευχές για " καλό ταξίδι " ενώ είχαν προηγηθεί διαρκή παράπονα, με μορφή πίεσης, προς την διαιτησία.

Τα " ου " δεν ταιριάζουν στον Πορφύρα, ούτε όλα τα άλλα.Εμείς αναλαμβάνουμε στο Σαλπέας την ευθύνη για το κοινό μας και δεσμευόμαστε ότι όποτε ξαναβρεθούμε στον Πειραιά, θα φιλοξενήσουμε άριστα την ομάδα των Μακεδόνων, χωρίς αποδοκιμασίες και ψυχολογική πίεση σε ανήλικες και ενήλικες αθλήτριες, είτε έχουμε αγωνία για το ( πιθανώς καθοριστικό ) αποτέλεσμα, είτε όχι.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Βόλεϊ παίζουμε, όχι ποδόσφαιρο.

Και έχουμε να κάνουμε με Γυναίκες.

Ο Πορφύρας συνεχίζει ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ τον αγώνα για την 6η θέση στην Α1.»

Μακεδόνες Αξιού: « Κανένας δεν εχει διαμαρτυρηθεί για την φιλοξενία μας»

«Σε συνέχεια της ανάρτησης του προέδρου της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης Πορφύρας, η διοίκηση των Μακεδονων Αξιου δηλώνει τα εξης:Αξιότιμε Πρόεδρε του Πορφύρα!

Η άμιλλα είναι ευγενικό πάθος, άξιο για εκτίμηση, ενώ η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και οχι τυχαία ή κατά λάθος!
Θεωρούμαι ότι φιλοξενήσαμε την ομάδα σας υιοθετώντας πάντα τη θεμελιώδη αρχή του " ευ αγωνίζεσθαι" που ευλαβικά ασπαζόμαστε.

Οι θεμελιώδεις αρχές μας σε συνδυασμό με την υπερηφάνεια μας δεν μας επιτρέπουν να μην αγωνιζόμαστε με ήθος.Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δείχνουμε σεβασμό στους φιλάθλους μας,στους συναθλητες, στους αντιπάλους μας και σε όλη γενικά την αθλητική διαδικασία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαμαρτυρηθεί καμία ομάδα για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων στην έδρα μας.Δυστυχώς είναι ""βασιλικό χαρακτηριστικό"" να σε κατηγορούν ενώ κάνεις το σωστό! Εμείς οι Μακεδόνες Αξιού εξαίρουμε τις ηθικές αξίες του αθλητισμού και σε συνδυασμό με την προσδοκία μας να διαπαιδαγωγησουμε τους νέους φιλάθλους μας.

Προσπαθούμε να διατηρούμε πνεύμα ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο κάθε αθλητή και ανθρώπου ταυτόχρονα.Σεβόμαστε το κοινό μας που όπως θα διαπιστώσατε ηταν νεαρά άτομα και παιδιά πρωτοβαθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής εκπαίδευσης.

Βωμολοχίες ή κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς τα κατακρίνουμε και θεωρούμε ότι η καλύτερη συγνωμη είναι η αλλαγή συμπεριφοράς. Δεν διστάζουμε να ζητήσουμε συγγνώμη όταν απαιτείται.Γιατί η ηθική ακεραιότητα και ο σεβασμός για τον αντίπαλο ειναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για την ομάδα μας

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι μέλη της διοίκησης ζήτησαν συγγνώμη από τη μητέρα αθλήτριας για τυχον ανάρμοστη συμπεριφορά από φίλαθλο λογω της κρισιμότητας του αγώνα για την ομάδας μας .

Είναι ένδειξη ωριμότητας μας και καθήκον απέναντι σε κάθε αντίπαλη ομάδα μας να διασφαλίζουμε τις συνθήκες της αρχής του " ευ αγωνίζεσθαι " που διέπει τον ανταγωνισμό στον αθλητισμό και συμβάλει στην προαγωγή ηθικών αξιών,μεταξύ των νέων και ως εκ τούτου στην οικοδόμηση μιας υγιούς κοινωνίας.

Γεγονός που προκύπτει από ότι οι διαιτητές δεν έγραψαν στο φύλλο αγώνα για τυχόν έκτροπα ούτε έγινε σχετική έκθεση από την αστυνομία.
Γιατί εμείς η Διοίκηση των Μακεδόνων Αξιού πρεσβεύουμε ότι είναι γενναιότερο να νικας τα πάθη και τις αδυναμίες σου από το να νικας στη μάχη τον εχθρό!

Δεχόμαστε κάθε ήττα μας με αξιοπρέπεια, υπομένουμε την κριτική με ψυχραιμία και δεν επηρεαζόμαστε από την εμπορική πίεση που θέτει σε κίνδυνο το αρχικό πνεύμα του αθλητισμού το οποίο βασίζεται στο ευ αγωνίζεσαι.

Ευχαριστούμε για τις φιλόξενες πρόθέσεις σαςΕμείς Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε δίκαιους, καθαρούς αγώνες με σεβασμό στην αθλητική διαδικασία.

Εκτιμούμε την αξία της ήττας,δεν εκτιμούμε όμως απαράδεκτα και αντιπαιδαγωγικα επεισόδια στην έδρα μας.
Συνεχίζουμε τους ευγενείς ,γεμάτο ζήλο, σεβασμό στο γυναικείο φύλλο και υπερηφάνεια αγώνες μας!
Δεν διαπραγματευομαστε τις ηθικές αξίες μας και την αγάπη μας στον αθλητισμό.

Με χαρά και ευγενή άμιλλα θα έχουμε την τιμή να φιλοξενηθούμε στην έδρα σας. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ ,ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
.
Με τιμή,
Το ΔΣ των Μακεδόνων Αξιού

 

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Πορφύρας: Επιθετική ενίσχυση με την Αμερικανίδα Ζε Ομογκίμπο
    Επιστροφή στα Αμερικανικά …όπλα για τον Πορφύρα. Μετά από μια τριετία επιλογών από τη Βραζιλιάνικη αγορά (Ταϊνα Ροντρίγκεζ, Μαριάνα Μπλουμ), η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την 26 χρονη διαγώνια, Ζε Ομογκίμπο.
  • Στον Πορφύρα για δύο χρόνια η Καλλιντεράκη
    Η 19 χρονη ταλαντούχα λίμπερο Δήμητρα Καλλιντεράκη είναι ή πρώτη μεταγραφή του Πορφύρα. Η Καλλιντεράκη αγωνίστηκε την φετινή σεζόν με τον Απολλώνιο στον Ά ομιλο της  Α2 γυναικών  και μοιράστηκε την θέση με την Δανάη Βλάχου ενω συμφώνησε με τον Πειραϊκό σύλλογο για δύο χρόνια.
  • Παρελθόν και η Γιοβάνη απο τον Πορφύρα
    Μετά την αρχηγό, Άννα Φωτεινού, παρελθόν από τον Πορφύρα αποτελεί και η Μάρβη Γιοβάνη. Για την 30 χρονη (1μ81) διαγώνια και μεγάλη πρωταγωνίστρια στη φετινή σεζόν της Πειραϊκής ομάδας, η διοίκηση του Πορφύρα την αποχαιρέτησε με την παρακάτω ανακοίνωση:
  • Νέος προπονητής στους Μακεδόνες Αξιού ο Γιώργος Γεωργιάδης
    Αλλαγή προπονητή είχαμε στους Μακεδόνες Αξιού. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο διάδοχος του Γιώργου Οικονομίδη στον πάγκο της ομάδας των Κυμίνων, η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση της Πρι Λιγκ με 24 βαθμούς.
  • Πορφύρας: Με Πανδή και Καλλή στον πάγκο του και τη νέα σεζόν
    Με το επιτυχημένο δίδυμο Βασίλη Πανδή και Πόπη Καλλή, θα πορευτεί και τη νέα σεζόν 2020-21, ο Πορφύρας. Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά, η οποία μετά την οριστική διακοπή της Α1 γυναικών λόγω της πανδημίας που ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ, τερμάτισε στην 8η θέση με 21 βαθμούς σε 19 αγώνες, ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους δύο προπονητές και ανέβασε στην ιστοσελίδα της, την παρακάτω ανακοίνωση:

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ