1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-01-2024 02:36

ΠΑΣΑΠ: Λιβάνισμα και ανώνυμες πένες που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα...

O  ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, λιβάνισε τον Υπουργό Αθλητισμοί και κατήγγειλε ανώνυμες πένες, που εξυπηετούν αλλότρια συμφέροντα.

Η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια χρόνια, συγχαίρουμε την Πολιτεία και τον Υπουργό Αθλητισμού Βρούτσης Ιωάννης  για την απόφαση που συνεχίζει να δίνει πνοή στο σύνολο του ελληνικού βόλεϊ με τη χρηματοδότηση από τα τυχερά παίγνια.
Συγκεκριμένα, μάλιστα, στη Volleyleague Ανδρών δίνονται περίπου από 226.000€ για κάθε ομάδα και κοντά στις 700.000€ (που αντιστοιχούν στις 3 ομάδες που λείπουν από τις 12) να διαμοιράζονται ισόποσα στις 5 που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη.
Είναι σαφές πλέον, με την ανάπτυξη και τη στήριξη που παρέχει το κράτος, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελλειπής ή εκπρόθεσμη ασφάλιση στους αθλητές και είναι καιρός να κατοχυρωθεί κατώτατος μισθός για όσους συνάπτουν επαγγελματικό συμβόλαιο, δίνοντας κίνητρα σε νέους αθλητές. Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει άμεση διεύρυνση του πρωταθλήματος με αύξηση των ομάδων σε 12, μεγαλώνοντας την ανδρική πετοσφαίριση στο κορυφαίο της επίπεδο και δίνοντας χώρο στον Έλληνα αθλητή να αναπτυχθεί περαιτέρω. Αθλητής, που αύριο θα αποτελέσει μέλος της Εθνικής μας Ομάδας.
Παράλληλα, καλούμε τις ομάδες της Volleyleague Γυναικών να ενημερωθούν για τη διαφορά στην επιχορήγηση ανάμεσα στα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, και να αναλογιστούν τα γενικότερα οφέλη από τη μετατροπή της Volleyleague Γυναικών σε επαγγελματική και την αναβάθμισή της ως προϊόν.
Υ.Γ.: Ο Σύνδεσμος θα συνεχίζει να προασπίζεται τα συμφέροντα των αθλητών και των αθλητριών ως αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα που προκύπτει από το νόμο, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφής πρόσκαιρων και ευκαιριακών σκοπών. Σε αντίθεση με ανυπόγραφες πένες, που ίσως έχουν μάθει οι ίδιες, λόγω των καιρών, να υπηρετούν ενδεχομένως αλλότρια συμφέροντα»

ΠΑΣΑΠ: Για τα λεφτά τα κάνουν όλα...

Απάντηση: Φυσικά και δεν είναι ανυπόγραφο το άρθρο μας, πάντα ήμασταν και θα είμαστε κατά της συνδικαλαρίας που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και δεν απάντησαν σε κανένα επιχείρημα που παραθέσαμε. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...Και αναρωτιόμαστε αν την συνυπόγραψε την ανακοίνωση η αντιπρόεδρος Αθηνά Παπαφωτίου που ήταν υπέρμαχη των 4 ξένων και πρόσφατα δήλωσε : «Δεν υπάρχει Ελληνίδα που αξίζει και δεν παίζει βασική στην ομάδα της κι αυτό φαίνεται στη δεκαεξάδα της Εθνικής. Όσες δεν μπορούν σε αυτό το επίπεδο παίζουν στην Πρι Λιγκ και δυναμώνουν την κατηγορία. Δημιουργείται ανταγωνισμός, ανεβαίνει το επίπεδο και βλέπεις τα όριά σου και πού μπορείς να φτάσεις. Δημιουργεί βελτίωση σε όλες τις παίκτριες. Υπάρχει και η διέξοδος του εξωτερικού όπου εκεί θα δεις πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός και επιστρέφεις καλύτερη».

Όσο για την απαράδεκτη απόφαση να συναποφασίζουν ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ και ΕΣΑΠ πάρθηκε από κάποιον Υφυπουργό Μπιτσαξή, που ήταν περαστικός και άσχετος με τον αθλητισμό και κακώς δεν την ακύρωσαν οι διάδοχοι του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ