1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-11-2018 15:40

Οι προτάσεις του Γ.Σ.Κερατέας στη δημόσια διαβούλευση του νέου αθλητικού νόμου

O Γ.Σ.Κερατέας συμμετέχει στην δημόσια διαβούλευση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που βρίσκεται στο δρόμο για ψήφιση στη Βουλή. Πολλά άρθρα του είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά υπάρχουν και ορισμένα που χρίζουν συζήτησης. Η διοίκηση του Γ.Σ.Κερατέας απέστειλε τις προτάσεις των αλλαγών στην ειδική φόρμα που υπάρχει μέσα στο σάιτ της Γ.Γ.Α. και είναι οι ακόλουθες:

Ξεκαθαρίζουμε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο και σε πολλά σημεία στην σωστή κατεύθυνση για την εξυγίανση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Οι προβλέψεις για το μητρώο εκπαιδευτών-προπονητών, για την εκπροσώπηση των σωματείων στις Γ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, και ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος, είναι αιτήματα του Γ.Σ.Κερατέας που επιτέλους υλοποιούνται. Όμως υπάρχουν στο νομοσχέδιο ρυθμίσεις ,οι οποίες σε βάθος χρόνου μπορεί να φανούν επιζήμιες για το αθλητικό κίνημα. Σε αυτή την βάση ο Γ.Σ.Κερατέας απέστειλε στην Γ.Γ.Α. τις ακόλουθες προτάσεις αλλαγών σε άρθρα του νομοσχεδίου.

1)Κατάργηση της παραγράφου 6 στο άρθρο 33.

2)Στην παράγραφο 4 του άρθρου 47 προτείνουμε τον «δια βίου» αποκλεισμό από την επανεκλογή σε θέση Δ.Σ. αθλητικής ομοσπονδίας σε όποιον εκδίδει πλαστές βεβαιώσεις.

3)Στο άρθρο 48 ,προτείνουμε να παραμείνουν τα χρηματικά πρόστιμα ως έχουν, αλλά να καταργηθούν οι ποινές φυλάκισης ,για τα σωματεία που χρησιμοποιούν προπονητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γ.Γ.Α.

4)Στην παράγραφο 2 του άρθρου 48 ,προτείνουμε να ληφθούν υπ όψιν οι προηγούμενες θητείες (πριν την δημοσίευση του νόμου).

5)Στο άρθρο 108 παράγραφος 4 αα) και 4ββ),προτείνουμε οι διοργανώσεις του Υπουργείου Τουρισμού να έχουν την έγκριση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αθλητικό κίνημα πρέπει να εργαζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ελπίζουμε με τις προτάσεις να συμβάλουμε στην διαδικασία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ