1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-04-2013 21:51

«Στηριχθήκαμε σε πολλούς, όχι σε έναν»

Ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς μιλώντας στον Sentra 103.3, αναφέρθηκε για το πώς η ομάδα της Κορινθίας έφθασε στο σημείο να διεκδικεί από τον Ολυμπιακό, τον τίτλο της VolleyLeague και του Κυπέλλου. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Διπλός Espresso» ο Νίκος Ζαλμάς μίλησε για το πώς χτίστηκε ο Παμβοχαϊκός, επισημαίνοντας ότι το μοντέλο, που ακολουθεί, είναι αυτό που κλίνει προς το ελληνικό βόλεϊ.

 

«Για το πού εδρεύει ο Παμβοχαϊκός, είναι αρχικά η κλασική ερώτηση που ακούω. Είναι στο Βραχάτι, μια κοινωνία 2.500 κατοίκων κοντά στην Κόρινθο. Είναι μία ομάδα που έχει την υποστήριξη μιας μικρής κοινωνίας, καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να κοντράρει μεγαθήρια του βόλεϊ» είπε αρχικά ο Νίκος Ζαλμάς.

Πόσο μπορεί να ανταγωνιστεί η υπερηφάνεια για την πορεία της ομάδας, την πίκρα για την απώλεια του πρωταθλήματος: «Από χθες το βράδυ ακούω συγχαρητήρια, για το πόσο υπερήφανοι νιώθουν οι άνθρωποι στο Βραχάτι. Μέσα, όμως νιώθω πικραμένος, γιατί φθάσαμε τόσο κοντά στο να φέρουμε έναν τίτλο, φθάσαμε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ο Παμβοχαϊκός δεν έχει την ιστορία και το όνομα για να θεωρούμε κάτι δεδομένο, ότι δηλαδή και την επόμενη χρονιά μπορούμε να έχουμε ανάλογη πορεία, χωρίς να αποκλείεται».

Για το μοντέλο του Παμβοχαϊκού: «Τα τελευταία έξι χρόνια που είμαι στην ομάδα και ειδικά τα δύο τελευταία, δείξαμε ότι υπάρχουν οι βάσεις στο σύλλογο. Εμείς δεν στηριζόμαστε σε έναν χορηγό, έναν πρόεδρο. Έχουμε κάποιους μεγάλους χορηγούς, υπάρχουν κάποιοι άλλοι μεσαίοι και πιο μικροί. Υπάρχουν οι απλοί άνθρωποι του Βραχατίου που υποστήριξαν την ομάδα με την αγορά διαρκείας ή ενός εισιτηρίου, Υπήρχε η βοήθεια από τον δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν στηριζόμαστε σε έναν κι όταν φύγει, να καταστραφεί η ομάδα».

Για το αν το βόλεϊ κινείται σε αυτό το μοντέλο: «Την επόμενη χρονιά πέρα από τον Ολυμπιακό και την Κηφισιά, και τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι από την περιφέρεια. Ο χάρτης του βόλεϊ έχει ανοίξει, από την Έβρο, μέχρι τη Σύρο, δηλαδή τα πράγματα κάπου εκεί πάνε, σε μικρές κοινωνίες. Με την έλλειψη μεγάλων παραγόντων, κινούμαστε σε μικρούς χορηγούς, χρηστή διαχείριση, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι είναι οι υποδομές. Όταν πήγα στο Βραχάτι υπήρχαν μόνο έξι παιδιά που έπαιζαν βόλεϊ, τώρα στις υποδομές έχουμε 190-200 παιδιά».

Ποιος είναι ο στόχος του Παμβοχαϊκού για την επόμενη χρονιά: «Στόχος μας είναι η ομάδα κάθε χρόνο να ανανεώνει την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1, καταλαμβάνοντας καλές θέσεις. Με την ύπαρξη της ομάδας, υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για το Βραχάτι, η τοπική κοινωνία διψά, κάθε χρόνο ζητά το κάτι παραπάνω. Αυτά είναι ευχάριστα πράγματα, αρκεί να είναι υλοποιήσιμα».

Τι κίνητρα δίνεται για να προσελκύσετε παίκτες στο Βραχάτι: «Η ομάδα από τη Β` Εθνική έχει μπει σε μια διαδικασία να φτιάξει τις παροχές της. Οι μισθοί περνούν σε δεύτερη μοίρα, αυτό που είχαμε βάλει στόχο για να προσελκύσουμε καλούς παίκτες, ήταν να είχαμε πολύ καλές, άριστες παροχές.

Έχουμε μια προπονητική ομάδα, με τεχνικούς, γιατρούς, έξι ατόμων που υποστηρίζει την προσπάθεια. Επειδή τα λειτουργικά έξοδα είναι πολύ μεγάλα, το 90% των παικτών έμενε στο Βραχάτι, παρά την κοντινή απόσταση με την Αθήνα.

Ο Δήμος προσπάθησε και κατάφερε σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το γήπεδο να είναι ζεστό στη διάρκεια της χρονιάς, με το πετρέλαιο. Η περιφέρεια Πελοποννήσου μας παρείχε άνετα λεωφορεία για τις μετακινήσεις μας, οι παίκτες διέμενα σε καλά ξενοδοχεία.

Όλα αυτά τα φέρνει στο μυαλό του ο παίκτης κι από εκεί και πέρα τα θέματα μισθών και μπόνους, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι δώρο άδωρον να έχεις 12 καλούς παίκτες και να μην μπορείς να τους υποστηρίζεις.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες, όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά και των προηγούμενων ετών, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρόδεο κ. Ρωμανό για την εμπιστοσύνη του αυτά τα έξι χρόνια, και κυρίως όλους αυτούς που στήριξαν την ομάδα, από τους χορηγούς, μέχρι τον πιο απλό φίλαθλο του Βραχατίου. Όλοι μαζί βγάλαμε προς τα έξω, μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, μια πολύ καλή εικόνα γα το Βραχάτι».

Πηγή: sentragoal.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ