1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-10-2014 17:01

Η νέα ΑΕΚ του Ελγκέτα παρουσιάζεται...

Του Κώστα Ασημακόπουλου

Το ραντεβού μας για τη φωτογράφιση ήταν στο Γκολφ της Γλυφάδας, όπου οι παίκτες της ΑΕΚ, ο Χόρχε Ελγκέτα και οι συνεργάτες του πρόβαραν για πρώτη φορά και τις νέες εμφανίσεις. Ηταν σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, παρότι η δουλειά έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα στο γυμναστήριο της Γλυφάδας και μάλιστα σε ρυθμούς πρωταθλητισμού.

«Ξεκινήσαμε την ομάδα από την αρχή. Ακόμα και για μας τους παλιούς στην ομάδα τα πάντα είναι καινούργια. Η έλευση του Χόρχε Ελγκέτα δίνει κάτι ξεχωριστό. Ημουν συμπαίκτης μαζί του στην Ορεστιάδα και ξέρω το πόσο μεγάλος αθλητής υπήρξε. Είναι ένας δάσκαλος», είπε ο Πέτρος Πέτρογλου, ο οποίος μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ και την κατάκτηση της πρώτης κούπας για το τμήμα είχε να πληρώσει έναν πανάκριβο λογαριασμό:

«Είχα επτά οστικά οιδήματα. Εμεινα πολλούς μήνες έξω και ευτυχώς επέστρεψα πάλι δυνατός χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια από τον ορθοπεδικό Δημήτρη Τσούκα και τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Καραθανάση».

Πού βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ και πού θέλει να φτάσει;

«Η πορεία που θα χαράξει πρέπει να είναι από τον δύσκολο δρόμο και όχι από τον εύκολο. Η ΑΕΚ πρέπει να δώσει ευκαιρία στον εαυτό της ώστε να ξεφύγει προς τα πάνω. Εμείς οι παίκτες είμαστε περαστικοί. Αν στηριχτεί ο Μάνος Μακρής και αυτή η ομάδα που υπάρχει σήμερα, θα υπάρξει και μέλλον. Παράλληλα πρέπει να προσεχθούν οι υποδομές και η οργάνωση. Η εφετινή σεζόν θα είναι κομβική για όλους».

Μάνος ή µόνος;

Το παλιό διαφηµιστικό σλόγκαν τουριστικής επιχείρισης «Μάνος ή µόνος;» ταιριάζει γάντι στον Μάνο Μακρή. Μετά από 18 χρόνια στο βόλεϊ ο υπεύθυνος του ΤΑΑ ΑΕΚ τους τελευταίους µήνες παλεύει για να κρατήσει το τµήµα σε λειτουργία και ήταν αυτός που πίστεψε από την πρώτη στιγµή στον Αργεντινό προπονητή Χόρχε Ελγκέτα. Ο Μακρής θεωρείται από τους παράγοντες παλιάς κοπής που έχει µάθει στο πολλά αλλά και στα λίγα. Είναι επίσης κοινό µυστικό πως κρατάει µε νύχια και µε δόντια τους παίκτες και τους προπονητές, ενώ πάνω και από τον µεγάλο στόχο της κατάκτησης τίτλων θέτει την καθιέρωση της οµάδας στην κορυφή σε συνδυασµό µε την αναβάθµιση του επαγγελµατικού βόλεϊ στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Στόχος της ΑΕΚ είναι να δίνει µάχη σε κάθε αγώνα είτε είναι φιλικά είτε επίσηµα µατς. Ο εφετινός προϋπολογισµός δεν είναι µεγάλος. Περιλαµβάνει και παλιές οφειλές. Η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση αντιµετωπίζει ταµειακό πρόβληµα. Θα λυθούν τα προβλήµατα όταν πάρει µπρος το ποδοσφαιρικό τµήµα. Θα υπάρχουν έσοδα για την Ερασιτεχνική από το 10% των εισπράξεων. Τα περισσότερα θα πηγαίνουν στο βόλεϊ».

Θα βρεθούν οι 16.000 ευρώ που απαιτούνται για να δηλωθούν οι ξένοι παίκτες µέχρι την προσεχή Τετάρτη;

«Πιστεύω κι ελπίζω πως θα βρεθούν οι λύσεις για τα συµβόλαια των ξένων. Τον τελευταίο καιρό όλοι έχουν πέσει επάνω µου. Εχουν απαιτήσεις από εµένα, κάποιες φορές αισθάνοµαι µόνος κι αυτό µε έχει κουράσει. Θα δώσω όµως τη µάχη µέχρι τέλους. Το θέµα είναι πως µπορεί αυτή η οµάδα να ξεµπλοκάρει και να µη σκέφτεται σε καθηµερινή βάση την επιβίωσή της. Πρέπει να βρει µόνιµες λύσεις για να έχει έσοδα αλλά και µία έδρα που είναι το µεγάλο όνειρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ».

Τι αλλαγές θα επιφέρει η νέα υπουργική απόφαση για το επαγγελµατικό βόλεϊ;

«Η κατάργηση των ΤΑΑ και η δηµιουργία Ανωνύµων Εταιρειών θα δηµιουργήσει νέα δεδοµένα. Πρέπει να αγωνιστούµε για να οργανωθούν σωστά οι Α.Ε. Είναι µία πρόκληση γα όλους αλλά εάν κερδίσουµε αυτό το στοίχηµα θα κάνουµε τη διαφορά».

«Σκληρό πρωτάθληµα»

Μετά την Παναχαϊκή και την ιταλική Ραβένα ο Μαυροβούνιος ακραίος, Μπάλσα Ραντούνοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασµό της ΑΕΚ.

«Εχουµε καλή οµάδα που µπορεί να σταθεί στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήµατος. Θέλω να αποδείξω πολλά στον προπονητή µου και δουλεύω πολύ. Ξέρω πως το ελληνικό πρωτάθληµα είναι σκληρό και ήρθα σε µια οµάδα που κάνει πρωταθλητισµό» είπε 22χρονος ακραίος.

«Ακόµα δεν έχω ισορροπία»

Ο Κολοµβιανός διαγώνιος Χόρχε Παγιάν θα είναι κι εφέτος το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο 27χρονος άσος θέλει να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

«Εχουµε ακόµα καλύτερη οµάδα από πέρυσι που κάναµε την υπέρβαση. Δουλεύουµε καλά και βελτιωνόµαστε κάθε µέρα. Υπάρχει καλό κλίµα στην οµάδα παρότι υπάρχουν ακόµα ζητήµατα που πρέπει να λυθούν. Ναι, µε επηρεάζουν τα προβλήµατα που υπάρχουν. Δεν έχω την ισορροπία που χρειάζοµαι για να αφοσιωθώ µε όλες µου τις δυνάµεις. Παρ' όλα αυτά κάνω υποµονή όπως όλοι οι συµπαίκτες µου κι ελπίζουµε πως όλα θα ξεπεραστούν. Ηταν επιλογή µου να µείνω στην ΑΕΚ, επειδή ήρθε ο νέος κόουτς και επειδή πιστεύω πως αυτός ο σύλλογος έχει µεγάλη δυναµική λόγω ονόµατος και οπαδών».


Πηγή: Εφημερίδα: Goal News

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ