1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-05-2014 12:38

Μόνον ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Μαΐου οι ελληνικές ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα 2014-15 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ΕΟΠΕ και η ομοσπονδία με τη σειρά της θα πρέπει να κάνει τις δηλώσεις συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV).

 Οπως και τη σεζόν 2013-14, έτσι και τη νέα αγωνιστική περίοδο η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό βόλεϊ στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι ο Ολυμπιακός και για δεύτερη φορά δεν θα αξιοποιηθεί η δεύτερη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. H απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού έχει παρθεί ακόμα και πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Σε εκκρεμότητα ήταν η απόφαση της διοίκησης του δευτεραθλητή Εθνικού Αλεξανδρούπολης η οποία πάρθηκε χθες βράδυ. Ο βασικός λόγος που η ακριτική ομάδα αποφάσισε να μη δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η έλλειψη γυμναστηρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις. Το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» είναι ακατάλληλο για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και η σκέψη να δηλωθεί το γυμναστήριο της Ορεστιάδας ως έδρα εγκαταλείφθηκε διότι θα εκτόξευε στα ύψη τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ο δευτεραθλητής Εθνικός από τη στιγμή που θα αρνηθεί συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση και αυτή είναι το Challenge Cup. Τη σεζόν 2013-14 ο δευτεραθλητής Παμβοχαϊκός είχε αποσυρθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν αγωνίστηκε σε καμία διοργάνωση κι έτσι ο Φοίνικας Σύρου που αρνήθηκε το CEV Cup πήρε θέση στο Challenge Cup.

Στο CEV Cup αναμένεται να αγωνιστεί φέτος ο Φοίνικας Σύρου που τερμάτισε στην 4η θέση στην τελική κατάταξη αλλά θα πρέπει να δώσει μάχη ώστε να έχει το λιγότερο 1.000 θεατές σε κάθε αγώνα.

Πηγή: sentragoal.gr

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ