1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-08-2013 13:14

Δεν... απαντούν στον ΠΑΟ οι Ψάρρας, Ντονάς

Αξιολογείστε το άρθρο
(4 votes)
Του Κώστα Ασημακόπουλου
«Δεν ανοίγουμε δημόσιο διάλογο με την ομάδα που κατακτήσαμε μαζί δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και αγωνιστήκαμε σε τρία φάιναλ-4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων» ήταν η απάντηση του Σάκη Ψάρρα αλλά και του Στάθη Ντονά στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ΤΑΑ Παναθηναϊκός που ουσιαστικά τους καλεί να δεχτούν τη μείωση του 30% στα δεδουλευμένα τους.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» δεν έχει προηγούμενο καθώς επιτίθεται με σφοδρότητα στους τρεις αθλητές και τους θέτει προ των... ευθυνών τους «ενώπιον των οπαδών και της ιστορίας του Παναθηναϊκού», τους επικρίνει για τη στάση τους επειδή είναι και εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών, ενώ αντίθετα εκθειάζει τον Σωτήρη Πανταλέων που δέχτηκε τον διακανονισμό και μάλιστα γράφτηκε και μέλος του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν αναφέρει το παραμικρό για τις ευθύνες των παραγόντων του Ερασιτέχνη που θήτευσαν στις προηγούμενες διοικήσεις που άφησαν απλήρωτους αθλητές και έκαναν αλόγιστες οικονομικές συμφωνίες οδηγώντας το τμήμα στην καταστροφή.

Η ουσία είναι πως οι τρεις αθλητές έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις από την πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών. Στον Σάκη Ψάρρα έχουν επιδικαστεί 58.000 ευρώ, στον Βασίλη Μηνούδη 44.000 ευρώ και στον Στάθη Ντονά 52.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός πριν από περίπου 10 ημέρες τους πρότεινε καταβολή σε δόσεις του 30% των οφειλών, δηλαδή στον Ψάρρα περίπου 17.000, στον Μηνούδη περίπου 13.000 και στον Ντονά περίπου 16.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Παναθηναϊκού οι αθλητές έχουν δύο επιλογές: «Να πάρουν ένα λογικό χρηματικό ποσό και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας να μπει ξανά σε υγιείς βάσεις ή να συνεχίσουν να επιμένουν στις απαιτήσεις τους και τελικά να μην πάρουν τίποτα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, αφού το μόνο που θα μπορούσαν να "πετύχουν" θα ήταν να "εκδικηθούν" τον Παναθηναϊκό "πετώντας" τον εκτός Α1 μετά από ένα δυο χρόνια. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Φυσικά εάν οι αθλητές θελήσουν να τραβήξουν μέχρι τέλους το σχοινί η δευτεροβάθμια θα εκδικάσει μέσα στον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο οπότε τότε ο Παναθηναϊκός είτε θα πρέπει να καταβάλει άμεσα τα 144.000 ευρώ είτε να αποβληθεί από το πρωτάθλημα 2014-15 καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς αν αρχίσει το πρωτάθλημα 2013-14 δεν είναι δυνατόν να αποβληθεί.

Πηγή: Goal News, sentragoal.gr

Διαβάστηκε 1723 φορές

3 σχόλια

  • Comment Link Χ.Π. Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 00:23 posted by Χ.Π.

    Ολη αυτή η βρωμια με τους τζαμπα μαγκες και τους μαφιόζους που λυμαινονται το χωρο του αθλητισμου και κοροιδευουν τον κοσμο πρέπει επιτελους να παρει τελος! Οι πονηριες που ξεραμε πρέπει να τελειώσουν! Καποιοι ανθρωποι εκαναν συμβόλαια, δούλεψαν, μοχθησαν, και πρεπει να αμειφθούν. Ετσι γινεται σε ολόκληρο τον πολιτισμενο κόσμο. Να επιμείνουν και να μη κανουν ουτε εκατοστό πίσω. Γιατι και σημερα οι ομαδες αυτό κανουν, και αυτό θα κανουν πάντα αν δεν υπαρχει τιμωρία. Ενω χρωστούν χρηματα που δε μπορουν να δωσουν ταζουν συμβόλαια και κοροιδευουν ξανα του παικτες που ψαχνουν να βρουν να δουλεψουν καπου και τρων αναγκαστικά το παραμύθι. Στο τελος θα τους δωσουν παλι καποια λιγα και θα απαιτουν να ξεχασουν τα υπόλοιπα. Οι νομοι πρέπει να εφαρμοστουν χωρις παρεκλισεις, αν θελουμε καποια στιγμη να απολαύσουμε εναν υγιή αθλητισμό στην Ελλάδα. Αλλιως θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • Comment Link Heron Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 15:12 posted by Heron

    Όσο για το σχόλιό σας πως "η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν αναφέρει το παραμικρό για τις ευθύνες των παραγόντων του Ερασιτέχνη που θήτευσαν στις προηγούμενες διοικήσεις", εγώ βλέπω ότι υπάρχει στην ανακοίνωση αναφορά με την οποία ζητείται απο τις προηγούμενες διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
    Επιπλέον θυμάμαι πως στην συνέντευξη τύπου που έδωσε με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση, ο πρόεδρος δήλωσε πως έχει ξεκινήσει εσωτερικός λογιστικός έλεγχος που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι για να ξέρουμε επίσημα πόσα είναι τα χρέη και από πότε.
    Συνεπώς γίνεται αναφορά έστω και μικρή γιατί μεγαλύτερη δεν μπορούσε να γίνει.
    Τέλος, ο Χρόνης Ακριτίδης αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος είχε δηλώσει πως "από τα 120.000 Ευρώ που ήταν να πάρουμε από την ΕΣΑΠ έχουμε πάρει μόνο 26.000. Τα υπόλοιπα είναι σε εκχωρήσεις." Άρα κατά τη γνώμη μου το συμφέρον όχι των τριών αθλητών αλλά όλων όσων έχουν οφειλές είναι να αγωνίζεται ο Παναθηναϊκος στην Α1 για να λαμβάνουν από τα έσοδα.

  • Comment Link Heron Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 13:08 posted by Heron

    α) Στην αρχή του κειμένου σας γράφετε ότι τους καλεί να δεχτούν τη μείωση του 30% στα δεδουλευμένα τους (το οποίο σημαίνει ότι θα εισπράξουν το 70%), ενώ στο τέλος γράφετε το αντίστροφο ότι δηλαδή τους πρότεινε καταβολή σε δόσεις του 30% των οφειλών.
    β) Τα επιμέρους ποσά του καθενός που αναγράφετε 58+44+52 αθροίζουν 154 χιλιάδες. Οι 144 που αναγράφετε παρακάτω είναι άλλα; ή έγινε πληκτρολογιακό (κατά το τυπογραφικό -:)) λάθος;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ