1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1198
20-05-2013 13:12

«Ελλάδα, το δεύτερο σπίτι μου»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ραιμόν Βίλντε βρέθηκε στη χώρα μας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Λετονίας ο οποίος πρωτοήρθε στα μέρη μας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σαν παίκτης του Ολυμπιακού, κόλλησε το «μικρόβιο» του Έλληνα και από τότε νιώθει σαν ένας από μας. Ο Βίλντε μίλησε στο volleyball.gr και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ραιμόν Βίλντε:
- Ποια είναι τα συναισθήματά σας κάθε φορά που βρίσκεστε στην Ελλάδα;
«Εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου και κάθε φορά που επιστρέφω δεν νιώθω σαν επισκέπτης, αλλά σαν ένας δικός σας άνθρωπος. Έχω περάσει ορισμένα από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εδώ και δεν μπορώ να τα ξεχάσω. Όποτε πατάω το πόδι μου στην Ελλάδα, ζωντανεύουν και οι αναμνήσεις και πολλές φορές συγκινούμαι. Πάντα συζητάμε και με την γυναίκα μου για την Ελλάδα και συμφωνούμε ότι είναι το δεύτερο σπίτι μας».

- Τα τελευταία τρία χρόνια βλέπετε από κοντά την Εθνική μας ομάδα και γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις δυνατότητές της. 
«Όντως, έχω την τύχη τα τελευταία τρία χρόνια να βλέπω από κοντά την Εθνική Ελλάδας και να παρακολουθώ την πορεία και το χτίσιμό της, αφού πέρσι συνέπεσε πάλι σε κομμάτι προετοιμασίας. Η Ελλάδα μου άφησε και θετικά και αρνητικά συμπεράσματα, όμως για μία εβδομάδα προπονήσεων μάλλον είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση γιατί οι προπονητές σας θα έχουν τον χρόνο να δουλέψουν πάνω σε διορθώσεις». 

- Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά, από όσα είδατε;
«Από την Ελλάδα μου άρεσε πάρα πολύ ο Προύσαλης που θεωρώ ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στην πάσα, όπως και ο Φιλίποφ, αν και του λείπει η εμπειρία. Το κακό είναι ότι και τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν, ελπίζω να μην είναι κάτι το σοβαρό και να επανέλθουν σύντομα. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι έχει πολύ μέλλον ο νεαρός διαγώνιος, ο Τζιουμάκας, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να εξελιχθεί. Είναι προφανές ότι γίνεται μία σταδιακή ανανέωση στο ρόστερ και αυτό είναι καλό, όμως, θα πρέπει να βρεθεί ένας βασικός κορμός. 
Επίσης, η Ελλάδα, περιμένει πολλά πράγματα από τον Τζούριτς, ο οποίος αναμφίβολα παίζει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ιταλία, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Εθνικής. Επιπλέον, η ομάδα σας  θα πρέπει να βελτιώσει το μπλοκ της, ενώ αυτό που δεν μου άρεσε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Λετονία, είναι ότι και οι δύο ομάδες κάνουν εύκολα λάθη και κυρίως στο σέρβις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε και εγώ και ο κ. Λεώνης».

- Το πρόσημο, λοιπόν, τι λέει; Το περνάμε το Βέλγιο; 
«Κοιτάξτε, δεν είναι εύκολη η αποστολή της Ελλάδας. Ξέρω πολύ καλά το Βέλγιο γιατί το αντιμετωπίσαμε κι εμείς και πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος και η Εθνική θα παρουσιαστεί έτοιμη για αυτά τα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει όλοι να βάλουν τα δυνατά τους και βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την ημέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Μακάρι να τα καταφέρετε γιατί αν τελικά περάσετε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα εμπρός». 

- Ο δικός σας στόχος ποιος είναι;
«Κι εμείς περίπου στην ίδια κατάσταση είμαστε έχοντας μπροστά μας το εμπόδιο της Τουρκίας. Εμείς μάλιστα έχουμε να πάμε σε τελική φάση από το Euro της Αθήνας το 1995 και όπως καταλαβαίνετε μας λείπει πολύ μια διάκριση. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι σε περίπου 10 μέρες». 

- Συνεχίζετε να μαθαίνετε τα νέα του Ολυμπιακού;
«Ναι, μαθαίνω πολύ συχνά τα νέα του, έστω και εξ αποστάσεως, αλλά δυστυχώς φέτος δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν μια καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό που έφτασε στο νταμπλ και είναι ακόμα καλύτερο που κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο Champions League. Σε αυτό το επίπεδο γίνεσαι πάντα καλύτερος».

Διαβάστηκε 1319 φορές

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ