1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-04-2014 21:30

Χριστοδούλου-Τέζα: «Θέλαμε το Κύπελλο, αλλά ακόμα περισσότερο το πρωτάθλημα»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Σε μια εκπομπή με πολύ έντονο το γυναικείο στοιχείο, Στέλλα Χριστοδούλου και Αρετή Τέζα μίλησαν στην εκπομπή της Nova «Στο φιλέ», και τον Παντελή Λώλη, για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τους μελλοντικούς στόχους, το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό, αλλά και πολλές συμπαίκτριές τους, σε μια συνέντευξη αρκετά διαφορετική...


Για τη φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου

Χριστοδούλου: Είχαμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, αποκλείσαμε τις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και σίγουρα ήταν ένας πολύ δύσκολος τελικός με τον Πανναξιακό.

Τέζα: Πολύ δύσκολη διαδρομή, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα παιχνίδια αυτά, οπότε το φάιναλ φορ ήταν θεωρητικά λίγο πιο εύκολο για εμάς.

Για το πιο δύσκολο τρόπαιο

Χριστοδούλου: Θεωρώ πως το πρώτο Κύπελλο που κατέκτησα ήταν πιο δύσκολο για μένα. Ήταν ο πρώτος τελικός που έπαιζα και από ψυχολογικής πλευράς ήμουν πιο αγχωμένη. Φέτος ένιωθα πιο καλά στα πόδια μου...
 
Πόσο αλληλοσυμπληρώνει η μία την άλλη

Τέζα: Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός. Είναι πολύ σημαντικό γενικότερα να έχεις δύο ισάξιες πασαδόρους γιατί αυτό βοηθάει πάρα πολύ και στο παιχνίδι και στην προπόνηση γιατί ό,τι κάνεις στην προπόνηση, σου βγαίνει και στον αγώνα.

Χριστοδούλου: Συμφωνώ με την Αρετή. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι σημαντικό να έχουν πολλές παίκτριες ισάξιες και ίσου επιπέδου. Με την Αρετή (Τέζα) δεν είναι μόνο ότι θα με ξεκουράσει στον αγώνα ή θα δώσει ανάσες σε όλη την ομάδα αλλά και στην προπόνηση. Υπάρχει μεγάλη βοήθεια, είτε μιλάμε πριν από τον αγώνα και η μία λέει τη γνώμη της στην άλλη. Θεωρώ ότι μία πολύ καλή σχέση στον Ολυμπιακό, έχουμε χημεία!!!
 
Για τις έντονες στιγμές

Χριστοδούλου: Είναι πολύ όμορφο να μπορείς να πανηγυρίσεις τέτοιους τίτλους. Βέβαια στην Πύλο είχαμε ένα πρόβλημα. Δυστυχώς όταν πήγαμε προς τον κόσμο μας για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο μας, είδαμε ότι οι δυνάμεις στης αστυνομίας είχαν χτίσει ουσιαστικά ένα "τείχος" μπροστά από τους φιλάθλους μας. Δεν υπήρχε και οργανωμένος κόσμος. Κυρίως ήταν οι συγγενείς μας και άνθρωποι από την Πύλο, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Θεωρώ πως ήταν παράλογα αυτά τα μέτρα. Δεν άφησαν τους ανθρώπους της διοίκησής μας να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίσουν μαζί μας, γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να ανέβουμε εμείς πάνω στον κόσμο μας και στη διοίκηση και να πανηγυρίσουμε μαζί τον τίτλο. Γι΄αυτό δώσαμε και το Κύπελλο στον πρόεδρό μας γιατί θεωρούμε πως έχει κάνει τα πάντα για να φτάσει η ομάδα έως εδώ και να σταθεροποιηθεί σε αυτή τη θέση εδώ και τρία χρόνια.

Τέζα: Ήταν υπερβολή όλο αυτό. Δεν μας άφησαν να πανηγυρίσουμε όπως θα θέλαμε. Βασικά εγώ ήθελα να το δω σε άλλα γήπεδα, που κινδυνεύουμε πραγματικά... Δεν μπορούμε να βλέπουμε στην Πύλο να υπάρχουν τόσο αυστηρά μέτρα και στο γήπεδο της ΑΕΚ, να βλέπουμε μόνο 7 αστυνομικούς να μη μας προστατεύουν. Να περνάει έτσι από μπροστά μας κάποιος απλό φίλαθλους και να μας «βρίζει». 

Για τις τελευταίες εμφανίσεις με την ΑΕΚ

Χριστοδούλου: Δυστυχώς την τελευταία φορά με την ΑΕΚ δεν πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση όμως είναι μέσα στον αθλητισμό και αυτό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίζεις. Θα συμφωνήσω με την Αρετή πως σε τέτοια γήπεδα δεν μπορείς να είσαι ήρεμη και να παίξεις βόλεϊ, ιδιαίτερα όταν μιλάμε και για γυναικείο αθλητισμό. Και δυστυχώς όπως έχουμε ξαναδεί, στο γυναικείο αθλητισμό έχουν γίνει τα μεγαλύτερα επεισόδια. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση, περισσότερη αστυνομία, ώστε να υπάρχει ασφάλεια σε τέτοια παιχνίδια.

Για το χτίσιμο της ερυθρόλευκης αυτοκρατορίας στο Κύπελλο

Χριστοδούλου: Μας πάει ο θεσμός του Κυπέλλου, αλλά θεωρώ πως όλα αυτά προέρχονται από κάτι βαθύτερο, που είναι η διοίκηση του Ολυμπιακού. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν πάντα ομάδα που πρωταγωνιστούσε στο γυναικείο βόλεϊ...Θεωρώ ότι η διοίκηση έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, έχει ισορροπήσει τα πράγματα στον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα εμείς οι αθλητές του Ολυμπιακού να νιώθουμε μία ασφάλεια, που δυστυχώς δεν υπάρχει στις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα. Μας στηρίζει καθημερινά και το μυαλό μας είναι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικό, να δίνεις το 100% χωρίς να νιώθεις άλλα άγχη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εδώ και 3 χρόνια μία πολύ καλή ομάδα, έχει πάρει νεαρές παίκτριες και διατηρεί το βασικό του κορμό.

Τέζα: Αυτό είναι πολύ σημαντικό... Όπως ξέρουμε στο γυναικείο βόλεϊ παίζει ρόλο η χημεία των αθλητριών. Όταν είσαι μαζί (με τις συμπαίκτριές σου) πολλά χρόνια και απλά συμπληρώνεις με ξένες αθλήτριες συνεχίζεται κι έτσι έρχονται τα αποτελέσματα

Για τη Στέλλα Χριστοδούλου

Τέζα: Βέβαια, τι να πω για τη Στέλλα την ξέρω αρκετά χρόνια. Προσπαθούσε πολλά χρόνια, το άξιζε και θεωρώ ότι θα είναι η μελλοντική βασική πασσαδόρος της Εθνικής ομάδας. Πιστεύω πολύ σε αυτήν και όλοι ξέρουμε ότι είναι από τις καλύτερες πασαδόρυς στην Ελλάδα.

Για την Κάταλιν Κις

Χριστοδούλου: Η Καταλίν έχει βοηθήσει πολύ Ολυμπιακό. Έχει δείξει δείγματα αξίας και έχει δώσει ανάσες σε πολύ δύσκολα σημεία. Διαβάσαμε ότι μπορεί να σταματήσει, της εύχομαι καλή επιτυχία

Τέζα: Σίγουρα η διαγώνια είναι το βαρύ πυροβολικό. Είναι η παίκτρια θα πάρει πιο δύσκολες μπάλες, θα χαλάσει τις άμυνες και ξέρεις ότι μπορείς να της δώσεις την πιο δύσκολη μπάλα. Στην διάρκεια του παιχνιδιού "φτιάχνεται" αλλά όταν ένας πασαδόρος βρίσκεται σε δύσκολη θέση πάντα σκέφτεται τη λύση της διαγώνιου Η Καταλίν συγκινήθηκε πολύ με την κατάκτηση του Κυπέλλου γιατί ήταν το πρώτο της.
 
Για την Αρέτα Κονόμι

Χριστοδούλου: Έχω πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη στην Αρέτα, είναι η ήρεμη δύναμη, σπουδαία παίκτρια και στην υποδοχή και στην άμυνα και διανύει μια από τις πιο καλές της χρονιές. Τη βλέπουμε να έχει κάθε μέρα ανοδική πορεία και αποτελεί δυνατό "χαρτί" για τον Ολυμπιακό

Τέζα: Η υποδοχή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το πως θ'΄αναπτύξει ο πασαδόρος το παιχνίδι του. Θεωρώ σπουδαία αθλήτρια την Αρέτα και πολύ σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό. Θα βοηθήσει πολύ και στο μέλλον.
 
Για τα Βριλήσσια

Χριστοδούλου: Τα Βριλήσσια έχουν πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ καλές αθλήτριες με εμπειρία και πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα αυτό το αυριανό (σημερινό) δύσκολο ματς. Αν δείξουμε ίδια διάθεση και προσοχή όπως και στο Κύπελλο, θεωρώ πως ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί και στους τελικούς των πλέι οφ.

Τέζα: Κακά τα ψέματα υπάρχει και η ΑΕΚ στο πίσω μέρος του μυαλού μας, Όμως όλες και όλοι κοιτάμε τα Βριλήσσια και μόνο τα Βριλήσσια.

Για την ήττα από την ΑΕΚ

Χριστοδούλου: Είχαμε πολύ κακή απόδοση, δεν υποτιμάμε την ΑΕΚ, αλλά νομίζω ότι δεν μπήκαμε ποτέ στον αγώνα. Η ΑΕΚ τερμάτισε πρώτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το έργο μας.

Τέζα: Πρωτάθλημα ή Κύπελλο; Δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικός θεσμός για έναν σύλλογο.Οπότε θα προτιμήσω το πρωτάθλημα Νομίζω ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.
 
Η αφιέρωση του Κυπέλλου

Τέζα: Που αλλού να το αφιερώσω, στην κόρη μου την Τζόρτζια.

Χριστοδούλου:  Εγώ αφιερώνω το Κύπελλο στην ομάδα και στην οικογένεια που με στηρίζει πάρα πολύ.

Διαβάστηκε 501 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ