1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-05-2014 20:56

Η σέρβικη ομοσπονδία στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Κινητοποίηση επικρατεί στην Σερβία λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν όλοι την χώρα, με την σερβική ομοσπονδία πετοσφαίρισης να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού 35 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Σερβία αλλά και από την γειτονική Βοσνία. Πάνω από 100.000 σπίτια και κτίρια έχουν γκρεμιστεί, ενώ τα 2/3 των ηπειρωτικών εδαφών βρίσκονται κάτω από το νερό και οι δρόμοι και οι γέφυρες έχουν γκρεμιστεί. Επιπλέον όλοκληρα χωριά έχουν... αφανιστεί, ενώ από τα εναπομείναντα δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, ενώ το πόσιμο νερό είναι μηδαμινό.

«Η Σερβική Ομοσπονδία είναι στο πλευρό της χώρα και θα βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Με οποιονδήποτε τρόπο, είναι καθήκον μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και πρώην αθλητής Βλάντιμιρ Γκρμπιτς.

Ολόκληρες πόλεις έχουν εκκενωθεί και ταξιδεύουν στις πόλεις που δεν της έπληξε η καταστροφή. Με αφορμή τους αγώνες υποδοχής (World League) που διοργανώνει η χώρα, ο πρώην τεχνικός των «Πλάβι» Ζόραν Γκάζιτς πρότεινε τα έσοδα των αγώνων με Ρωσία, ΗΠΑ και Βουλγαρία να δοθούν ως βοήθεια στον σέρβικο λαό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ