1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-11-2023 16:44

Ο Αντρέϊ Κράβαρικ στον Κρόνο Καλαμαριάς!

Την συνεργασία με τον Αντρέϊ Κράβαρικ γνωστοποίησε ο Κρόνος Καλαμαριάς. Ο Ελληνοσλοβάκος βετεράνος αθλητής συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ακαδημίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου για τον Κράβαρικ αναφέρει αναλυτικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή αθλητή και προπονητή κ. Andrej Kravárik, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Ακαδημίας.Ο Σλοβάκος παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1971 στην Πιεστανί της Σλοβακίας.Το 2003 απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και στις 19 Απριλίου 2004 η Δ.Ο.Ε. επικύρωσε την αλλαγή υπηκοότητάς του, ανοίγοντάς του το δρόμο για να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Διετέλεσε αρχηγός της ομάδας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ενώ αγωνιζόταν με το νούμερο 6 στη φανέλα και με το νούμερο 16 στην Εθνική Ελλάδας.Ξεκίνησε την καριέρα του απο την Μπρατισλάβα με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Σλοβακίας του 1993 και του 1994. Από την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα με διάλειμμα ενός μόνο χρόνου..

Tην περίοδο 1994-1995 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Π.Α.Ο.Κ. ενώ την επόμενη περίοδο πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το καλοκαίρι του 1996 αγωνίστηκε για την ομάδα του Ηρακλή, ενώ την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην ομάδα του Άρη με την οποία κατέκτησε το σούπερ καπ της χρονιάς. Το καλοκαίρι του 1998 αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ιταλίας με την Μοντικιάρι όπου ξεκίνησε ιδανικά, αλλά ένα βαρύ διάστρεμμα του στέρησε την θέση βασικού.

Το καλοκαίρι του 1999 επέστρεψε στον Ηρακλή όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της καριέρας του και συνέδεσε το όνομα του με τις επιτυχίες του συλλόγου, τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Με τον Ηρακλή ο Κράβαρικ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και τέσσερα σούπερ κάπ, ενώ έφτασε πέντε φορές στο φάιναλ 4 του Τσάμπιονς Λιγκ όντας τρεις φορές φιναλίστ.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά και ιδιαίτερη η τιμή που έκανε ο φίλος και συμπαίκτης μου Φρέντι Μπρουκς να με προσκαλέσει στην ακαδημία του. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι και με τις δικές μου γνώσεις στο άθλημα, θα ανεβαίνουμε επίπεδο μέρα με τη μέρα.Δε χρειάστηκε πολύ για να αποφασίσω και να αποδεχτώ την πρόσκληση που μου έγινε.

Ήξερα για την ακαδημία και αφού ενημερώθηκα για το πρόγραμμα και τον τρόπο των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας, θεώρησα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στη Εθνική Σλοβακίας, ως αθλητικός διευθυντής των αναπτυξιακών τμημάτων»

 Αντρέι καλωσόρισες στον Κρόνο"

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Τουρνουά Γυναικών στο ΔΑΚ Περαίας
    Τουρνουά γυναικών διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10/10 η ομάδα του Περσέα που αγωνίζεται στην Β΄εθνικη ΕΠΕΣΘ, στο ΔΑΚ Περέας. Στα παιχνίδια θα πάρουν μέρος η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΑΟ Καβάλας απο την Α2, οι Μακεδόνες Αξιού από την Πρι Λιγκ.
  • Στον Ιωνικό Διαβατών η Στέλλα Ιασωνίδου
    Την απόκτηση της λίμπερο, Στέλλας Ιασωνίδου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, ανακοίνωσε ο νεοφώτιστος στην τοπική 1 γυναικών ΕΠΕΣΘ, Ιωνικός Διαβατών, ο οποίος αναφέρει στην ανακοίνωση του:
  • Συνεχίζει με Γιάννη Βαγγέλη στον πάγκο ο Ιωνικός Διαβατών
    Στον πάγκο του Ιωνικού Διαβατών θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, ο προπονητής Γιάννης Βαγγέλης. Η διοίκηση του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνεργασία με τον επιτυχημένος τεχνικό που οδήγησε σε άνοδο την γυναικεία ομάδα από την τοπική 2 στην τοπική 1 της ΕΠΕΣΘ, και η οποία αναφέρει:
  • «Βελούδινο διαζύγιο» για Ηρακλή Γέφυρας και Μηλοβιανού
    Παρελθόν από τον πάγκο του Ηρακλή Γέφυρας, αποτελεί η Ελευθερία Μηλοβιανού. Η επιτυχημένη προπονήτρια που οδήγησε το σύλλογο της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής γυναικών ΕΠΕΣΘ και στην Α2, δεν τα βρήκε με την διοίκηση και αποχώρησε μετά από έξι χρόνια από την ομάδα.
  • Ε.Π.Ε.Σ.Θ: Στην Περαία από 18-20/2 το Final-4 Κ21 Αγοριών
    Στο κλειστό γυμναστήριο της Περαίας, θα γίνει το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου το του Final 4 Κ21 Αγοριών με τη συμμετοχή του Ηρακλή, της ΧΑΝΘ, του Πήγασου Πολίχνης και του Άρη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ