1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-12-2021 03:18

ΕΣΠΑΑΑ Final-4 κυπέλλου: Συνεπής στο ραντεβού του τελικού κόντρα στο Πάγκράτι η Αγία Παρασκευή που λύγισε 3-1 τους Ίωνες

Ο δεύτερος, χρονικά, ημιτελικός ήταν μια πραγματική μάχη ανάμεσα στους Ίωνες και την Αγία Παρασκευή με την τελευταία να επικρατεί 1-3 ( 17-25, 22-25, 25-14, 21-25) και να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τον σημερινό τελικό της ΕΣΠΑΑΑΑ στον Αγ.Θωμά στις 20.30 κόντρα στο Παγκράτι.

Στο ξεκίνημα του αγώνα έδωσε ένα αξιοσημείωτο προβάδισμα στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής χάρη στο πολύ αποτελεσματικό μπλοκ. Ο Δραβόπουλος πίεσε την αντίπαλη υποδοχή και με άσσο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά για την ομάδα του. Παρά το 3-10 οι Ίωνες είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με τον Λένα και τον Στυλιάρα να δίνουν λύσεις στο φιλέ με μπλοκ και να μειώνουν σε 11-15. Ωστόσο ένα λάθος σερβίς για τους Ίωνες και ένας άσσος από τον Μανίκα άνοιξαν και πάλι τη διαφορά. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Χρήστου Κατσιγιάννη… πάτησε γκάζι και έφτασε στο 17-25 με πολύ καλή άμυνα και μπλοκ.

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό και επιφύλασσε ένα εντυπωσιακό και μεγάλο ράλι που κατέληξε στην πλευρά των Ιώνων με πόντο του Στυλιάρα. Με καλά σερβίς από τον Μιχαλόπουλο και επιθέσεις από τον Τραπεζουντίδη οι Ίωνες έφτασαν στο 12-8 και ανάγκασαν τον κόουτς Κατσιγιάννη να καλέσει τάιμ άουτ για ανασύνταξη. Ο Γιάννης Λαδιανός, όμως, συνέχισε να βλέπει την ομάδα του να κυριαρχεί στο δεύτερο σετ και να συντηρεί το προβάδισμά της.

Ο Παπαδάκος και ο Δραβόπουλος μείωσαν για την Αγία Παρασκευή παίρνοντας καλές επιθέσεις και πιέζοντας από το σερβίς. Οι Ίωνες έψαξαν διαφορετικά σχήματα για την υποδοχή με τον Γιάννη Δραβόπουλο στο σερβίς μέχρι που από δικό του λάθος βρέθηκε η λύση στο 20-18. Το μπλοκ του Φάκα οδήγησε σε ισοπαλία 20-20 και η συνέχεια έγινε δραματική.

Οι Ίωνες έχασαν την ηρεμία στο παιχνίδι τους και τα εύκολα λάθη σε συνδυασμό με τις καλές επιθέσεις οδήγησαν στο 22-25 και το 0-2 σετ για την Αγία Παρασκευή.Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν καλό για τους Ίωνες που έδειξαν την ποιότητά τους και πήραν το προβάδισμα. Με άσσο του Φάκα, με αρκετή δώσει τύχης, έγινε το 7-7 και το παιχνίδι «άναψε» και πάλι. Τα χτυπήματα του Δραβόπουλου δημιούργησαν προβλήματα στο μπλοκ για τους Ίωνες μέχρι που ο Λένας έδωσε τη λύση με ένα εντυπωσιακό μπλοκ.

Οι Ίωνες έβαλαν στο παιχνίδι ακόμα περισσότερο τον κεντρικό τους και με πόντο του Φραγκιαδάκη σε πρώτο χρόνο έγινε το 10-10 και από εκεί ξεκίνησε μια επίθεση διαρκείας που έφερε την ομάδα του κόουτς Λαδιανού στο 14-10. Η Αγία Παρασκευή έκανε αρκετά λάθη και αυτό μεγάλωσε τη διαφορά που έφτασε μέχρι το +12. Ο Τραπεζουντίδης πίεσε τον αντίπαλο λίμπερο από το σερβίς και σε μεγάλο βαθμό έκρινε το σετ. Η ομάδα των Ιώνων έφτασε στο 25-14 και μείωσε σε 1-2 σετ ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο σετ Αγία Παρασκευή και Ίωνες μπήκαν αποφασισμένοι να παλέψουν κάθε πόντο. Όταν, όμως, ο Γιάννης Δραβόπουλος βρέθηκε σε θέση σερβίς η Αγία Παρασκευή απέκτησε πλεονέκτημα. Το 5-5 έγινε 8-5 και αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα του κόουτς Κατσιγιάννη. Ο Κογκαλίδης έδωσε ακόμα περισσότερες λύσεις από το σερβίς για την Αγία Παρασκευή και η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο αναγκάζοντας τον Γιάννη Λαδιανό να καλέσει νωρίς και τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Οι Ίωνες φάνηκε να χάνουν ενέργεια και να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους και να βρίσκουν λύσεις κατά βάση από το μπλ

οκ. Τα μεγάλα ράλι πήγαν στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής και αυτό έφερε κούραση για τους Ίωνες καθώς και έντονες διαμαρτυρίες για τη φάση που οδήγησε στο 17-12. Με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τη διαφορά να θεωρείται ασφαλείας η ομάδα του Χρήστου Κατσιγιάννη έφτασε στο 25-21 και κάπως έτσι ήρθε η νίκη με 1-3 που οδήγησε την Αγία Παρασκευή στον σημερινό τελικό απέναντι στον ΑΟ Παγκρατίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ