1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-12-2021 01:48

ΕΣΠΑΑΑ Final-4 Kυπέλλου: Με όπλο το σερβίς το ανώτερο Παγκράτι απέκλεισε 3-1 τον Οδυσσέα

Η «γιορτή» του Final-4 της ΕΣΠΑΑΑ ξεκίνησε με τον ημιτελικό ανάμεσα σε ΑΟ Παγκρατίου και ΑΟ Οδυσσέας που ολοκληρώθηκε με την νίκη των τυπικά γηεδούχων με 3-1 (25-17, 25-14, 13-25, 25-15) οι οποίοι πήραν και το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Πέμπτης (20.30) και πάλι στο κλειστό του Αγ. Θωμά.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό με πολλα λάθη και απο τις δύο ομάδες. Με τον Παππούλη από το σερβίς και τον Στραγάλα από τη μπροστά ζώνη ο ΑΟ Παγκρατίου έχτισε μια μικρή διαφορά. Ο Ψάρρης έδωσε βοήθεια από το μπλοκ για τον Οδυσσέα αλλά η ομάδα του Παγκρατίου είχε ρυθμό και προηγήθηκε με 14-10. Το σερβίς του Παγκρατίου συνέχισε να προβληματίζει την αντίπαλη υποδοχή και αυτό ανάγκασε τον Γιάννη Δημητρίου να περάσει στο παιχνίδι τον Κολοβό ώστε να ενισχύσει την υποδοχή της ομάδας του. Οι κοκκινόμαυροι συνέχισαν να σερβίρουν καλά και σε συνδυασμό με το το καλό τους μπλοκ και τα λάθη του Οδυσσέα πήραν το πρώτο σετ με 25-17.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με την ομάδα του Οδυσσέα να έχει βελτιωμένα ποσοστά στην υποδοχή αλλά με τον ΑΟ Παγκρατίου να έχει καλό ρυθμό στην επίθεση. Ο Δημήτρης Ψάρρης έκανε ένα καλό σερί με πόντο στην επίθεση και άσσο και έβαλε πίεση στην ομάδα του Αντώνη Ψυδερού. Ο Στραγάλας και ο Δαλέκος έδωσαν κομβικούς πόντους για τον ΑΟ Παγκρατίου και η αδυναμία να πάρει πόντους από το μπλοκ ο Οδυσσέας έφερε τη διαφορά στο +4 για τους κοκκινόμαυρους.

Στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν ακόμα περισσότερο οι κεντρικοί για τον ΑΟ Παγκρατίου με τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο να δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του. Ο Γεωργίου πήρε κάποιες επιθέσεις που προς στιγμήν έδωσαν… ανάσες στον Οδυσσέα αλλά η υποδοχή των μπλε συνέχισε να εμφανίζει προβλήματα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφια νούμερα (23-13). Μετά από ένα μεγάλο ράλι και επίθεση του Παππούλη ο ΑΟ Παγκρατίου έκανε το 25-14 και έδωε προβάδισμα 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Γιάννη Δημητρίου μπήκε πιο αποφασιστικά. Ο πασαδόρος Αλέξανδρος Λεβεντινός, που ξεκίνησε στη βασική εξάδα του τρίτου σετ, έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα του ενώ ο Ψάρρης πίεσε τόσο από τις επιθέσεις του όσο και από το σερβίς. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 10-10. Σε αυτό το σημείο μετά από δυνατή επίθεση του Δαλέκου, τραυματίστηκε ο λίμπερο του Οδυσσέα, Σταμάτης Αραμπατζής, στην προσπάθεια του να βγάλει άμυνα. Μετά από μικρή καθυστέρηση ο λίμπερο των μπλε επέστρεψε με την ομάδα του να κάνει ένα μικρό σερί που έφερε το σκορ στο 11-15.

Αυτό οδήγησε σε αλλαγή πασαδόρου για τον ΑΟ Παγκρατίου με τον Νικολούδη να περνάει ξανά στο παιχνίδι. Ο Οδυσσέας βελτιωμένος αμυντικά βρήκε λύσεις στην επίθεση και το μπλοκ με τον Λεβεντινό να οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι της ομάδας του. Με την ψυχολογία να έχει αλλάξει πλευρά ο Οδυσσέας έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 13-25 και μείωσε σε 2-1 σετ.

Με πολύ πάθος και δύναμη από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το τέταρτο σετ. Ο ΑΟ Παγκρατίου είχε ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στο πρώτο μισό του σετ καθώς είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Η διαφορά άρχισε να αυξάνεται καθώς οι παίκτες του Οδυσσέα οδηγήθηκαν σε λάθη και τα μεγάλα ράλι πήγαιναν στην πλευρά του Παγκρατίου.

Ο Ντινόπουλος και ο Δαλέκος ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με το σκορ να φτάνει στο 15-8 και κάπου εκεί οι παίκτες του Οδυσσέα άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις και ψυχολογία. Με τον Στραγάλα να πιέζει ακόμα περισσότερο από το σερβίς η διαφορά έγινε διψήφια και ο ΑΟ Παγκρατίου «αγκάλιασε» τη νίκη., με 25-15 διαμόρφωσε το 3-1, και η ομάδα του Αντώνη Ξυδερού πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ