1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-06-2019 03:03

Οριστικά νέα ομάδα στα Γιάννενα απο συγχώνευση ΠΑΣ με Ηρακλή

Το οριστικό τέλος ως σύλλογος μετά από 15 χρόνια , ανακοίνωσε ο Ηρακλής Ιωαννίνων, ο οποίος προχωρεί σε συγχώνευση με την αντίστοιχη ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννενα, το όνομα που τελικά θα παραμείνει και θα αγωνίζεται το νέο σωματείο στα καινούργια πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΕ.

Η νέα γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηπειρωτικής πρωτεύουσα,ς θα εχει προπονητή τον κ. Κώστα Ζιώγο και θα κατευθύνεται απο τη διοικούσα επιτροπή του ΠΑΣ Γιάννινα WBC (μπάσκετ) που αποτελούν οι κ.κ. Γιώργος Μάστακας, Τόλης Μιχαήλ και Γιάννης Ζήκος.

Χαρακτηριστικά το τελευταίο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Ηρακλής, με την λήξη των αγώνων των παγκορασίδων, κάνει απολογισμό των επιτυχιών του σωματείου και αναφέρει:

«Η 1η Ιουνίου 2019 με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος παγκορασίδων κλείνει τον κύκλο του ΗΡΑΚΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στα αθλητικά πράγματα της πόλης και ένας καινούργιος κύκλος ανοίγει. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ συγχωνεύεται με το μεγάλο όνομα της πόλης, τον αγαπημένο όλων μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα θα αγωνιζόμαστε με το νέο όνομα.

Στο πρωτάθλημα παγκορασίδων 2018-19 ο Ηρακλής συμμετείχε με 16 συνολικά αθλήτριες έκανε 8 νίκες - 1 ήττα στον ημιτελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παρότι ο βασικός κορμός της ομάδας μας ήταν αγωνιστικά άπειρος όλα τα κορίτσια αγωνίστηκαν με πάθος και όρεξη για διάκριση και πέτυχαν απόλυτα.

Ο δρόμος για τον τελικό κόπηκε στον ημιτελικό της Παρασκευής στην Φιλιππιάδα με την ήττα με 3-2 από μία ομάδα παθιασμένη για διάκριση και με πολύ μεγαλύτερη συνοχή από τη δικιά μας και μετέπειτα πρωταθλήτρια. Η ομάδα μας προηγήθηκε 2-0 στα σετ, ήταν 21-16 μπροστά στο τρίτο, είχε τρία match ball για να πάρει τη νίκη αλλά η κατάληξη του σετ στη Φιλιππιάδα με 29-27 έφερε την αναστροφή στην εικόνα του ματς και την τελική επικράτηση της Φιλιππιάδας

.Συγχαρητήρια στην Φιλιππιάδα για την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος και η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού σωματείου σε μία τόσο μικρή κωμόπολη στηριζόμενη σε ίδιες δυνάμεις είναι στα θετικά της ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή.

Οι παγκορασίδες μας ήταν : Τσάμου Β, Πότση Αικ, Τασιούλα Γ, Παππά Αικ, Καχριμάνη Σ, Σιόρεντα Β, Δραγατσούλη Α, Βλάχου Χ, Δεμερτζή Π, Βασδέκη Κ, Κουσκούτη Λ, Κουσκούτη Μ, Παπαδοπούλου Ε, Τσομπίκου Κ, Τσώνη Ε και Τσοβίλη Στ.

Ένας μικρός απολογισμός για τον Ηρακλή:

Αγωνιστικά κατά βάση σε αθλήτριες που εξελισσόταν μέσα από τις ακαδημίες του.Στόχος μέσα από σωστή και επιστημονική δουλειά η δημιουργία ολοκληρωμένων χαρακτήρων και αθλητριών που με πειθαρχία και συνέπεια θα μπορούν να σταθούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Σε αυτά τα 15 λοιπόν έτη ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατάφερε ένα σπάνιο αγωνιστικό επίτευγμα για ομάδα που στηρίζεται σε δημιουργία και όχι σε μεταγραφές:
33 αναπτυξιακά πρωταθλήματα (παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες) και συμμετοχή για 4 έτη στην Α2 εθνική κατηγορία.
Αν το δούμε από μία άλλη οπτική γωνία δεν κατέκτησε πρωτάθλημα σε 12 από τα 45 πρωταθλήματα που συμμετείχε.

Είχε μέσο όρο κατάκτησης πρωταθλημάτων 2,2 ανά έτος. Αθλήτριές μας αγωνίστηκαν σε εθνικές ομάδες και πολλές στελεχώνουν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

Κλείνουμε με μία υπόσχεση.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΕΞΗ»

 

Σχετικά άρθρα

  • ΕΣΠΕΔΕ: Νέα γυναικεία ομάδα βόλεϊ στα Γιάννενα απο συγχώνευση ΠΑΣ με Ηρακλή
    Νέα ομάδα βόλεϊ γυναικών ανατέλλει στα Γιάννενα. Μετά τον ΑΣ που συμμετέχει στον δεύτερο ομιλο της Α2 γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει μόνο γυναικεία ομάδα μπασκτ και ο Ηρακλής Ιωαννίνων που πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα βόλεϊ της Ηπείρου (ΕΣΠΕΔΕ), συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί τις διαδικασίες συγχώνευσης και να δημιουργήσουν νέο σύλλογο που θα ονομάζεται ΠΑΣ και θα ααγωνιστεί απο τη σεζόν 2019-20.
  • Πανελλήνιο νεανίδων: Ο ΠΑΟΚ 3Χ3 και πρόκριση στα ημιτελικά
    Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΕΑ Λάρισας προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων και το Σάββατο στις 17.00 θα αναμετρηθούν για την πρώτη θέση στον Α' όμιλο.
  • Πρεμιέρα στον Β' όμιλο του πανελλήνιου νεανίδων με νίκη του ΠΑΟΚ (πρόγραμμα)
    Η προημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων άνοιξε με τον αγώνα του Β' ομίλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή Ιωαννίνων στο βοηθητικό γήπεδο στο «Παλατάκι» εκεί όπου ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 3-0 σετ.
  • O 30ος τίτλος του Ηρακλή και η πρόκληση του Πανελληνίου
    Ο ΑΟ Ηρακλής Ιωαννίνων κατέκτησε στις αναπτυξιακές κατηγορίες Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, τον 30ο τoυ τίτλο στην Περιφέρεια της ΕΣΠΕΔΕ.
    Ο πρόσφατος τίτλος στις Παγκορασίδες είναι ο 11ος και ο 5ος συνεχόμενος.
  • Για τον πρώτο τους τίτλο στην Πτολεμαΐδα
    Στους ρυθμούς Final-4 κινείται η Πτολεμαϊδα, στην οποία την Κυριακή (7/5) και τη Δευτέρα (8/5) διεξάγεται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων με τη συμμετοχή του Άρη, του Ηρακλή Ιωαννίνων, του Ποσειδώνα Λουτρακίου και του Α.Ο Μαρκοπούλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ