1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-12-2017 12:48

ΕΣΠΑΑΑ: Αγχώδης νίκη για τους Ίωνες κόντρα στον Απόλλωνα

Δεύτερη σερί νίκη πέτυχαν οι Ίωνες, οι οποίοι για την 8η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησαν πιο δύσκολα απ’ ότι φανερώνει το τελικό σκορ με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» της Κάσυ Ξενάκη που «κοίταξε στα μάτια» τις γηπεδούχες και έφτασε μια ανάσα να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ, υποχώρησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πολύ δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενες στο ματς, εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα των Ιώνων και κατάφεραν με τις Μαναριώτη, Θεολόγου, Λαλιώτη, να προηγηθούν με 10-16. Οι γηπεδούχες στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και με τις Μπιτσάσκου, Βλατάκη έκαναν σερί 10-4 και έφεραν το ματς στα ίσια με 20-20.

Σε εκείνο το σημείο η εξαιρετική Παπουτσάκη με ρεσιτάλ από το σέρβις και καθοριστική επίθεση στο φινάλε «καθάρισε» το σετ για τον Απόλλωνα με 20-25.

Πεισματωμένοι μπήκαν οι Ίωνες στο δεύτερο σετ όπου πήραν από την αρχή το προβάδισμα και με καλή υποδοχή, πίεση στο σέρβις και αποτελεσματική επίθεση, ξέφυγαν με 12-8.

Ο Απόλλωνας πλησίασε στο 13-11 αλλά με μπροστάρισα την παθιασμένη Χάλαρη οι Ίωνες έκαναν σερί 12-5 και πήραν εύκολα το σετ με 25-16 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Μεγάλο θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ όπου η «ελαφρά ταξιαρχία» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21-17, κατόρθωσε να περάσει μπροστά με 22-24 από άουτ επίθεση της Βλατάκη.

Οι ψυχωμένοι όμως οι Ίωνες δεν τα παράτησαν. Πίστεψαν στην ανατροπή και τα κατάφεραν. Αρχικά ισοφάρισαν σε 24-24 με τη Χάλαρη, ο Απόλλωνας έφτασε σε τρίτο σετ μπολ με 24-25  από χαμένο σέρβις των Ιώνων αλλα και πάλι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το σετ.

Το χαμένο σέρβις της Μαναριώτη έφερε το αναπάντεχο 25-25 και στη συνέχεια Μπιτσάκου και Χαλαρη τελείωσαν πολύ κρίσιμες επιθέσεις, έγραψαν το 27-25 και έδωσαν προβάδισμα με 2-1 σετ.

Γκραν γκινιολ ήταν και το τέταρτο σετ όπου ο Απόλλωνας έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσει. Οι παίκτριες της Ξενακη με την πασαδόρο Μαναριώτη, να κάνει εξαιρετικό πασιγκ γκέιμ και ασταμάτητες τις Λαλιώτη, Παπουτσάκη, Θεολόγου, προηγήθηκαν με 11-16, οι Ίωνες ισοφάρισαν σε 17-17, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε προβάδισμα με 19-22 αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το σετ και να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ.

Οι Ίωνες έβγαλαν «μέταλλο» και με την κεντρική Γρίσπου που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο μπλοκ, μείωσαν σε 21-22, ισοφάρισαν σε 22-22 με την Μπιτσάκου, από δύο χαμένα σέρβις του Απόλλωνα πέρασαν μπροστά με 24-23 ενώ και πάλι η παθιασμένη Μπιτσάκου με μπλοκ άουτ,  «υπέγραψε» το τελικό 25-23 και «κλείδωσε» το πολύτιμο τρίποντο για τους Ίωνες.

Μορφή των νικητών η εκπληκτική Μπιτσάκου που κράτησε την υποδοχή αλλά ήταν και καθοριστική στην επίθεση, εξαιρετικές οι Χάλαρη, Βλατάκη όπως και η λίμπερο Χαβιάρα που «σκούπισε» το γήπεδο. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι πολύ καλές οι Παπουτσάκη, Μαναριώτη, Λαλιώτη.

Τα σετ: 20-25, 25-16, 27-25, 25-23

Ίωνες (Ξεροβάσιλας): Βλατάκη, Μπιτσάκου, Τόουλια, Μαλουσάρη, Χάλαρη, Γρίσπου, Χαβιάρα (λ), Μουρούτη, Χαμαλίδου Μπελεσιώτη.

Απόλλωνας Σμύρνης: (Ξενάκη): Μαναριώτη, Θεολόγου, Λαλιώτη, Μαβιλίδη, Παπουτσάκη, Μαυροειδοπούλου(λ), Βλάχου (λ), Αργυρίου, Χριστίδου, Συμεωνίδη







Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ