1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
09-09-2015 13:12

ΓΕΝ, ο σύλλογος που ενέπνευσε το βόλεϊ στο Ναύπλιο

Μέσα σε μια μικρή αθλητική διαδρομή, μόλις 9 ετών, η Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου έχει καταφέρει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ασχολούνται με τις υποδομές της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), διατηρώντας μία σταθερά ανοδική πορεία, τόσο στον χώρο της Πελοποννήσου, όσο και πανελλήνια.

Η ιστορία της Ένωσης ξεκινά το 2006, με πρωτεργάτες την πτυχιούχο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και ειδικότητα στην πετοσφαίριση, Κωνσταντίνα Διαμαντή, βασικό διοικητικό παράγοντα, τον Σπύρο Μπαλάσκα και μόλις 20 νεαρές αθλήτριες 13 ετών, που αποτέλεσαν τη «μαγιά» για να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός, για την ανάπτυξη της ομάδας. Μέσα από μεθοδευμένη δουλειά και υπομονή, έφτασε λίγα χρόνια μετά, να αποτελεί ένα πρότυπο αθλητικής ακαδημίας, με αφοσίωση στην ανάπτυξη των παιδιών και του αθλήματος, φτάνοντας να αριθμεί σήμερα, περισσότερα από 150 κορίτσια, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Αγωνιστικά, οι πρώτοι καρποί των προσπαθειών του συλλόγου από το Ναύπλιο, ήρθαν στο φως το 2010, κατακτώντας την 3η θέση στο final four της Πελοποννήσου, στην κατηγορία των παγκορασίδων, δίνοντας το έναυσμα για τις επιτυχίες που θα ακολουθήσουν.

Η δεύτερη «φουρνιά» των τμημάτων υποδομής, κατάφερε το 2011 να φτάσει στη 2η θέση του final four του πρωταθλήματος παγκορασίδων Πελοποννήσου.

Το 2012 η Γ.Ε.Ν. συνέχισε να βρίσκεται στην ελίτ της κατηγορίας των παγκορασίδων, τερματίζοντας για μία ακόμα φορά στην 2η θέση του περιφερειακού πρωταθλήματος, με τις συνθήκες να ωριμάζουν και αρκετά νέα κορίτσια, να εισέρχονται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Έτσι, δημιουργήθηκε μία θυγατρική ομάδα, ο Αθλητικός Όμιλος Ναυπλίου, ένας παλιός σύλλογος που ενεργοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει το μεγάλο όγκο αθλητριών, που επιθυμούσαν να γαλουχηθούν στο άθλημα του βόλεϊ. Σκοπός και φιλοσοφία του νέου συλλόγου ήταν η πληρέστερη προετοιμασία των αθλητριών, η οποία σε συνάρτηση με την αγωνιστική εμπειρία που θα προσέδιδε, μπορούσε να εμπλουτίσει το δυναμικό της Γ.Ε.Ν., χωρίς να χαθεί ο συναγωνισμός και η υψηλή ποιότητα άθλησης.

Η Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου, συνέχισε τις επιτυχίες της, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πρωτάθλημα παγκορασίδων Πελοποννήσου, που διεξήχθη στο Ναύπλιο το 2013 και έναν χρόνο αργότερα (2014), η ίδια ομάδα, αγωνίστηκε στην κατηγορία των κορασίδων, φτάνοντας και πάλι στην κορυφή της Πελοπονήσου, εξασφαλίζοντας την είσοδό της στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας μία θέση, στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Στην αγωνιστική περίοδο 2014-15, στην κατηγορία των κορασίδων, η Γ.Ε.Ν. πήρε το εισιτήριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, των 16 καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, ενώ στο πρωτάθλημα νεανίδων, τερμάτισε στην 3η θέση του Πελοπονησιακού αναπτυξιακού πρωταθλήματος.

Πλέον, από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2015-16) ο σύλλογος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π., για πρώτη φορά με τμήμα γυναικών, το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Σκοπός και φιλοσοφία του συλλόγου είναι να συνεχίσει με πίστη και μεθοδικότητα, την ανάπτυξη του αθλήματος του βόλεϊ στην πόλη του Ναυπλίου, μαγνητίζοντας την νεολαία της περιοχής να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, διαμορφώνοντας προσωπικότητες με αθλητικά ιδεώδη, παιδιά με όραμα και στόχους, προσφέροντάς τους εφόδια, αθλητικά και κοινωνικά.

Πηγή: Sportsonair.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ