1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-09-2013 14:25

«Να δημιουργήσουμε πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές »

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της περιοχής για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, εξέδωσε η Νίκη Βόλου, θέτωντας μάλιστα και τους στόχους του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τμήμα βόλεϊ της Νίκης Βόλου ενημερώνει τους αγαπητούς γονείς, τους φίλους και τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών ότι ξεκινούν οι προπονήσεις όλων των τμημάτων και ταυτόχρονα αρχίζει η περίοδος εγγραφών στην κυανόλευκη Ακαδημία Βόλεϊ.

Στόχοι του τμήματος βόλεϊ της Νίκης Βόλου είναι:

1) Να δημιουργήσει πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν τα παιδιά με κατάλληλη ψυχική και αθλητική διαπαιδαγώγηση να κάνουν σωστά και χωρίς άγχος τα πρώτα τους βήματα στο βόλεϊ συνδυάζοντας εποικοδομητικά τον αθλητισμό με τις σχολικές υποχρεώσεις τους.

2) Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που να συντελεί, όχι μόνο στην επιτυχία του παιδιού, αλλά και στο να βιώσει αυτή την επιτυχία ως αποτέλεσμα κυρίως των δικών του προσπαθειών και ικανοτήτων. Για το λόγο αυτό δίνεται έμφαση σε ασκήσεις βελτίωσης συναρμοστικών ικανοτήτων, σε ασκήσεις με μπάλα με εμφανή την επιτυχία (προσπάθειες με στόχους), σε ομαδικά παιχνίδια (ψυχοκινητικά) συν-αντίληψης και συνεργασίας επίσης με ορατό αποτέλεσμα.

3) Τέλος, διοργανώνονται αγώνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλα τα επίπεδα. Μη ξεχνάμε ότι δουλειά του παιδιού είναι να παίζει και δουλειά μας να προσφέρουμε το οργανωμένο παιχνίδι.

Η Νίκη Βόλου έχει δώσει άριστα δείγματα της δουλειάς της στις μικρές ηλικίες. Με διαρκή πηγή δύναμής της τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας και δουλεύοντας σε υγιείς βάσεις διακρίνεται πάντα σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Το βόλεϊ άλλωστε είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ο επιθετικός προσδιορισμός «εκπληκτικό» δεν προκύπτει μόνο από τη λαχτάρα του παιδιού να «σώσει» μια μπάλα ή να επιτεθεί πραγματοποιώντας ένα δυνατό άλμα, αλλά κυρίως από τη μεγαλειώδη συνεργατική φύση που το χαρακτηρίζει. Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας, μαθαίνουν από πολύ νωρίς να συνεργάζονται αφού μέσω αυτής της συνεργασίας θα προοδεύσουν, θα παίξουν καλύτερα και κατά συνέπεια θα διασκεδάσουν πιο πολύ!

Είναι μοναδικό να γυμνάζει πολύπλευρα τους αθλητές.

Είναι ασφαλές, αφού οι κανονισμοί του δεν επιτρέπουν σωματική επαφή με τον αντίπαλο και ο αγωνιστικός χώρος που παίζεται είναι καθαρός από εμπόδια.

Βελτιώνει το νοητικό επίπεδο των αθλητών, αφού οι αποφάσεις τους σε κάθε αγωνιστικό επεισόδιο (φάση) λαμβάνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου την ώρα που η μπάλα «ταξιδεύει» στον αέρα.

Συντονίζει απίθανα χέρι και μάτι (hand-eye coordination), λειτουργία χρήσιμη στη καθημερινότητα κάθε παιδιού.

Η ανακάλυψη της ομορφιάς του αθλήματος έρχεται προοδευτικά και δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων. Η απόλυτη ευχαρίστηση όμως συναντάται όταν με τη πάροδο του χρόνου και μετά από έναν αριθμό μαθημάτων με τη βοήθεια των τεχνικών επιτυγχάνεται η διατήρηση της μπάλας στον αέρα που είναι και η πεμπτουσία του αθλήματος.

Για τους παραπάνω, αλλά και για χίλιους άλλους λόγους, το βόλεϊ είναι από τις πιο αγαπημένες αθλοπαιδιές των παιδιών.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας: 24210-60320 και στον περιφερειακό ομοσπονδιακό προπονητή πετοσφαίρισης και υπεύθυνο ανάπτυξης κ. Κουτσογιάννη Μαρίνο στο 6973827415».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ