1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
04-12-2013 13:33

Δημιούργησε ανδρική ομάδα ο Πήγασος Θυρέας

Ο Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Θυρέας, γνωστός επίσης πιο απλά ως Πήγασος Άστρους, είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται στο Άστρος Κυνουρίας, όπου και βρίσκεται η έδρα του στο Κλειστό Γυμναστήριο Άστρους"Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος". Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1980 και αγωνίζεται με χρώματα μπλε, κόκκινο και λευκό. Για πολλά χρόνια διατηρούσε αποκλειστικά τμήματα καλαθοσφαίρισης αλλά μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και οργάνωση ο σύλλογος προχώρησε και στην έναρξη των τμημάτων Πετοσφαίρισης.

Η αρχή έγινε πριν δύο χρόνια με την ίδρυση της γυναικείας ομάδας του Πήγασου και την συμμετοχή της μετά από έναν χρόνο προπονήσεων, στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ στη Β’ κατηγορία. Φέτος η γυναικεία ομάδα έχει βρει τα πατήματά της - και με την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Κατσαρού που έχει αναλάβει τόσο τη γυναικεία όσο και την αντρική ομάδα – δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Στους άντρες τα πράγματα ήταν λίγο πιο σύνθετα καθώς η Αρκαδία γενικά είναι μεγάλη ποδοσφαιρομάνα περιοχή. Όταν το 90% των αγοριών της περιοχής παίζουν από μικρά ποδόσφαιρο και το υπόλοιπο 7% παίζει μπάσκετ, τότε μένει ένα πολύ μικρό ποσοστό για να ασχοληθεί με το βόλλευ. Παρόλα αυτά, λίγοι και καλοί Αρκάδες που αγαπάνε το άθλημα, μαζεύτηκαν και ακολουθώντας βήμα βήμα τις απαραίτητες διαδικασίες έφτασαν φέτος στην ίδρυση της αντρικής ομάδας πετοσφαίρισης του Πήγασου.

Με ένα χρόνο προπονήσεων στην πλάτη και μαέστρο – καθοδηγητή τον προπονητή Γιώργο Κατσαρό, πρώην αθλητή του ΓΣ Άργους, η αντρική ομάδα ξεκίνησε επίσημα προετοιμασία τέλη Αυγούστου με προπόνηση στην άμμο και βελτίωση φυσικής κατάστασης ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε συνεχείς προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο με πολλές ασκήσεις τεχνικής αλλά και ενδυνάμωσης.

Πέρα από τους παίχτες του Άστρους η ομάδα ενισχύθηκε και με σημαντικές προσθήκες τόσο έμπειρων όσο και νέων παιχτών από το γειτονικό Άργος δημιουργώντας ένα μείγμα εκρηκτικό!

Από την ομάδα ξεχωρίζει ο πασαδόρος με τα μαγικά δάχτυλα Δημήτρης Φάκλαρης, οι δύο κεντρικοί της ομάδας ο ιπτάμενος Φώτης Δαλιάνης και ο Γεώργιος Βλαχάκης γνωστός διατροφολόγος που έχει και την ευθύνη του ειδικού βάρους των αθλητών, ο βράχος λύμπερο

Γιάννης Ποντίκης, ο Παναγιώτης Μπίσκος με το βαρύ χέρι και εμπειρία από την Αγία Παρασκευή, ο ανερχόμενος Άρης Μπάρλας, ο γνώστης Πέτρος Παπαδόπουλος, ο Μάνος Κοχλιός με τα τρομερά σερβίς, ο πολύ καλός Βασίλης Τατσούλης, ο Γιάννης Θεοδοσόπουλος, ο Σπύρος Καραργύρης, ο Δημήτρης Βούλγαρης, ο Σταύρος Καραμήτσας και άλλοι πολλοί κάθε ένας με μια ξεχωριστή προσωπικότητα, και όλοι μαζί δεμμένοι δε μια δυνατή ομάδα που διευθύνει ο πολύπειρος Γιώργος Κατσαρός!

Το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει και έχει δρόμο ακόμα, αλλά για μια τόσο καινούργια ομάδα με ελαφρώς αυξημένο μέσο όρο ηλικίας, επιτυχία για το τμήμα δεν θα είναι μόνο η πρώτη θέση και η άνοδος σε μια μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά η επαφή του κόσμου με το άθλημα και η προσέλκυση νέων παιδιών στις ακαδημίες καθώς και η ίδρυση μιας ομάδας παίδων.


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ