1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
20-01-2014 12:32

Ιστορική πρόκριση για την Αρτα

Την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ελλάδας και στα play-off για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της πέτυχε η ΑΡΤΑ VOLLEYσυμμετέχοντας μαζί  με Γ.Ε. Μεσολογγίου, Φιλαθλητικό Πρέβεζας, Φ.Ε. Ιωαννίνων  σε νέο πρωτάθλημα, όπου ο πρωταθλητής θα ανέβει στην Α2.  

 

Η ομάδα των Γιάννη Σταμούλη-Αποστόλη Πορτοβάρα επιζητούσε τρίποντο με την Φιλία για να προκριθεί και το πέτυχε κερδίζοντας με 3-0 σε ένα αγχωτικό παιχνίδι, με τα δύο πρώτα σετ να είναι ακατάλληλα για καρδιακούς. Μάλιστα για δεύτερη φορά φέτος το κλειστό γυμναστήριο γέμισε από φιλάθλους, που στο τέλος χειροκροτήσανε και τις δύο ομάδες, δείχνοντας ότι αγαπούν το Βόλεϊ στην Άρτα.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην 1η θέση του 2ου ομίλου τερμάτισε αήττητη η Γ.Ε. Μεσολογγίου με 18 βαθμούς, ενώ στην 2ηισοβάθμησαν ΑΡΤΑ VOLLEY,  Ελπίδες Λευκάδας έχοντας από 9 βαθμούς. Η 2η θέση κρίθηκε στην διαφορά πόντων,  υπήρχε απόλυτη ισοβαθμία και στα σετ  ( 3-1, 1-3), στους πόντους όμως η Αρτινή ομάδα είχε  πλεονέκτημα +10 (νίκησε στην Άρτα με +20 97-77, έχασε στην Λευκάδα με -10 92-82). Οι ομάδες της Γ.Ε. Μεσολογγίου, Φιλαθλητικού Πρέβεζας θα ξεκινήσουν στο νέο πρωτάθλημα των play-off με 6 βαθμούς, ενώ η ομάδα μας με την Φ.Ε. Ιωαννίνων με 0 βαθμούς και αυτό γιατί μεταφέρονται τα αποτελέσματα της Ά φάσης.

 Αναλυτικά το παιχνίδι
Στο 1ο σετ η Φιλία παίζοντας ελεύθερα και εκμεταλλευόμενη το άγχος των παικτριών της ΑΡΤΑ VOLLEY από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ και μέχρι τον 17ο πόντο προηγείτο σταθερά. Στο σημείο αυτό η ΑΡΤΑ VOLLEY έτρεξε ένα σερί 7-4 και προηγήθηκε 24-21. Όμως υπομονή δεν υπήρχε και η Φιλία με τρομερές άμυνες, έφτασε στον πόντο 24-23 και από χαμένο δικό της σέρβις, της Κιτσοπάνου το σετ έληξε 25-23 υπέρ της ΑΡΤΑ VOLLEY.


Στο 2ο σετ η Φιλία με την Καπέλη να κυριαρχεί πάνω στο φιλέ είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, προηγήθηκε 2-9, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σταμούλη να πάρει γρήγορα και το 2ο time-out. Η είσοδος στο παιχνίδι της Κουρκούτα στη θέση της Φασουλή μαζί με την κατακόρυφη άνοδο της Δαλακλή ανέτρεψε το σκηνικό και ήλθε γρήγορα η ισοφάρισε σε 11-11. Και υπήρξε απόλυτη ισορροπία μέχρι το 17-17, όταν η Δήμου με πολύ καλό σέρβις ανάγκασε τις παίκτριες του κ. Βίτσιου να κάνουν συνεχόμενα λάθη και το σκορ έγινε 22-18. Πάλι όμως η Φιλία δεν τα παράτησε με την Καλαβρουζιώτου στο σέρβις και την Καπέλη πάνω στο φιλέ να τελειώνει όλες τις επιθέσεις, ισοφάρισε σε 23-23. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε ένα πιαστό της Λιάπη, με την ΑΡΤΑ VOLLEY να κάνει το 2-0.


Το 3ο σετ ήταν εύκολο για την  ΑΡΤΑ VOLLEY που απαλλαγμένη από το άγχος έπαιξε πολύ καλά, προηγήθηκε ακόμη και με 12 πόντους 20-8, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν στο παιχνίδι πολλές μικρές και τελικά το σετ να λήγει 25-17 και ο αγώνας με 3-0 υπέρ της ΑΡΤΑ VOLLEY.
Ξεχώρισαν Δαλακλή, Κουρκούτα και Δήμου για την ΑΡΤΑ VOLLEY, ενώ για την Φιλία Καλαβρουζιώτου, Καπέλη. 

Τα σετ: 25-23, 25-23, 25-17

Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Σταμούλης, Πορτοβάρας): Δαλακλή, Ν. Σωτηρίου, Μπίκα, Φασουλή, Καραβάτσιου, Πραμαγκιούλη λ., Δήμου, Μίγδου, Κουρκούτα, Ζιώβα, Ε. Σωτηρίου, Παπαδημητρίου
Α.Ο. Φιλία Άρτας (Βίτσιος); Καλαβρουζιώτου, Καπέλη, Λιάπη, Κιτσοπάνου, Πάνου, Καυκιά λ., Κυρτσιά λ., Δάφνου, Βήχα, Καραμέτσιου, Γκαβάγια, Γκούβα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ