1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2018 15:00

ΕΣΠΑΑΑ: Νίκη-«βάλσαμο» για τους Ίωνες

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στους Ίωνες καθώς για την 20η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησαν με 3-2 του πολύ μαχητικού Φοίβου Μελισσίων, σε ενα παιχνίδι που παράληλα είχαμε και μια μονομαχία θρύλων του βόλεϊ από τους πάγκους, Ξεροβάσιλα και Αμαριανάκη.

Οι νικήτριες που πανηγύρισαν μετά από ένα μήνα σχεδόν (12/2, 3-0 τον Παπάγου) ‘έφτασαν τους 39 και θέλουν ένα ακόμη πόντο για να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Από την άλλη ο Φοίβος, παρέμεινε στην 8η θέση με 27 βαθμούς.

Εκπληκτική η τριπλέτα Βλατάκη, Μπιτσάκου, Χάλαρη, κράτησε όρθια του Ίωνες στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ενώ στον «κάδρο» της νίκης μπήκαν η δυναμική Γρίσπου, η εξαιρετικά σταθερή λίμπερο Χαβιάρα ενώ έδωσαν λύσεις, Μαλουσάρη, Τόουλια και Μπελεσιώτη.Ντεμπούτο με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον η νεαρή Λύκου.

Από τον Φοίβο πάλεψαν Νταλ, Λέκκου, η έμπειρη λίμπερο Μπουζουνιεράκη  Διαμαντίδη.

Αγωνιστικά ένα μεγάλο θρίλερ με ανατροπή, εξελίχθηκε το πρώτο σετ. Αρχικά οι Ιωνες προηγήθηκαν με 18-13 και 19-15 με την αρχηγό Βλατάκη και Μπιτσάκου αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και με σερί 3-8 πέρασαν μπροστά με 22-23 με την Θανοπούλου. Οι Ιωνες απάντησαν με καρφί της Χάλαρη όπου έκανε το 24-23 και βρέθηκαν σε δεύτερο σετ μπολ με 25-24.Δεν τα κατάφεραν όμως να τελειώσου το σετ, με αποτέλεσμα οι παίκτριες του Αμαριανάκη με τρεις σερί πόντους από Νταλ, Λέκκα, Διαμαντίδη το εξασφάλισαν με 25-27 και έκαναν το 0-1.

Στο δεύτερο σετ οι Ίωνες μπήκαν αποφασιστικά βελτίωσαν την υποδοχή τους βρήκαν λύσεις με Βλατάκη, Χάλαρη στην επίθεση, πήραν προβάδισμα με 16-10, ο Φοίβος μείωσε σε 16-14 αλλά και πάλι οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με 21-16 ενώ με ξέσπασμα της κεντρικής Γρίσπου, έφτασαν στο 24-17 και η Βλατάκη με 25-17 ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 15-14 αλλά οι παίκτριες του Ξεροβάσιλα στα κρίσιμα σημεία του σετ, με σοβαρότητα και συγκέντρωση κράτησαν σταθερό προβάδισμα, ξέφυγαν 20-15 με την Μπιτσάκου, 23-17 με την καθοριστική Βλατάκη, και τελείωσαν το σετ με 25-19 με την εξαιρετική Χάλαρη.(2-1).

Στο τέταρτο σετ οι Ιωνες δεν μπήκαν στο παιχνίδι και ο καταιγιστικός Φοιβος Μελισσίων με Νταλ, Λέκου, Θανοπούλου, Νικολογιάννη, επικράτησε εύκολα με 15-25 και έστειλε το ματς (2-2) στο τάιμπρέικ

Στο πέμπτο σετ, οι Ίωνες παθιασμένοι αλλά και με πολλές ψυχικές δυνάμεις και σε συνδυασμό με την κούραση και τα λάθη των παικτριών του Φοίβου, από τα τέσσερα σετ που είχαν παίξει την Παρασκευή σε αναβληθέν αγώνα με τον πρωτοπόρο Αγ. Δημήτριο, επικράτησαν με 15-8 και έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών που είχαν τον τελευταίο διάστημα.

Τα σετ: 25-27, 25-17, 25-19, 15-25, 15-8

Ίωνες (Ξεροβασιλας): Βλατάκη, Μπιτσάκου, Λύκου, Χαμαλίδου, Τόουλια, Μεγαρίτη (λ), Γρίσπου, Χαβιάρα (λ), Μαλουσάρη, Μπελεσιώτη

Φοίβος (Αμαριανάκης): Διαμαντίδη, Νταλ, Λέκκου, Βερνάρδου, Νικολογιάννη, Μπουζουνιεράκη (λ) Θανοπούλου, Τζήμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ