1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-01-2015 13:34

Προσαλίκας: «Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί Εθνική ομάδα»

Την προεκλογική του εκστρατεία στον πολιτικό χώρο ξεκίνησε ο Στέλιος Προσαλίκας, που ήταν καλεσμένος στο Action24 και τοποθετήθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό. Αναλυτικά:
«Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα αλλαγών ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στο χώρο του αθλητισμού», τόνισε ο Στέλιος Προσαλίκας, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών με Το Ποτάμι, κατά τη διάρκεια σημερινής συζήτησης στο κανάλι Action24.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Προσαλίκας στάθηκε στο γεγονός ότι οι ομοσπονδίες πλέον θα πρέπει να προχωρήσουν μπροστά και να βρουν πηγές αυτοχρηματοδότησης. «Το σύστημα ανθίσταται, αλλά ο πακτωλός των έκτακτων επιχορηγήσεων των προηγούμενων δεκαετιών που είχε στηθεί μέσω κομματικών μηχανισμών τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έφερε ως παράδειγμα επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος τη διετία 2008-10, κατάφερε, με πολύ απλές κινήσεις, όπως η μεταφορά των γραφείων της ομοσπονδίας από τα παλιά της γραφεία του Κουκακίου στο ΟΑΚΑ, να εξοικονομεί αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Μάλιστα, την ίδια περίοδο η ΕΟΠΕ αφενός κατάφερε, μέσω χορηγικών προγραμμάτων, να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των υποδομών της και αφετέρου με την αλλαγή λογοτύπου της καθώς με άλλες κινήσεις μάρκετινγκ δημιούργησε τις προϋποθέσεις που θα την οδηγούσαν σταδιακά σε απεξάρτηση από το κράτος.

«Θα πρέπει να γίνει σοβαρή εξοικονόμηση πόρων. Να δούμε για παράδειγμα τον αριθμό των συμβούλων των ομοσπονδιών, ο οποίος θα πρέπει να μειωθεί στο μισό ώστε να διοικούνται πιο αποτελεσματικά, και να μην επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών με έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Καμία ομοσπονδία να μην έχει πάνω από 11 συμβούλους. Και οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να κατευθυνθούν σε επαγγελματίες του μάνατζμεντ και του αθλητικού μάρκετινγκ. Με τέτοιες βαθιές και ρεαλιστικές τομές θα οδηγηθούμε στη σύγχρονη εποχή», ανέφερε ο Σ. Προσαλίκας.

Παράλληλα, πρότεινε τη μετεγκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των ομοσπονδιών στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ για την περαιτέρω μείωση λειτουργικών εξόδων αλλά και την παραγωγή πιο αποτελεσματικού έργου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής ομοσπονδιών. «Οι εκλογές μέσω εξουσιοδοτήσεων πρέπει να σταματήσουν, αφού το γεγονός αυτό αλλοιώνει την πραγματική βούληση και οδηγεί στην παραμονή των διοικήσεων των ίδιων ανθρώπων για πολλές δεκαετίες με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των αθλημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον αθλητικό νόμο, υπογράμμισε ότι «ενώ περιλαμβάνει κάποια θετικά στοιχεία, αφήνει όμως περιθώρια για δίκαιες ενστάσεις σε όσους δεν επιθυμούν καμία αλλαγή ακυρώνοντας για μία ακόμη φορά οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και τομές».

Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη «να επανέλθουν στο προσκήνιο οι άνθρωποι που στήριζαν ανιδιοτελώς τον αθλητισμό στις τοπικές κοινωνίες», αφού, όπως υποστήριξε, «ούτως ή άλλως μαζί με την κρίση μας τέλειωσαν και οι παράγοντες που συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία για μια ευνοϊκή μεταχείριση του σωματείου τους».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ