1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2024 14:19

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο του Ευρωβόλεϊ αγοριών Κ20 στην Άρτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/4 στα γραφεία της CEV στο Λουξεμβούργο η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ20 το οποίο θα διεξαχθεί σε Ελλάδα (2ος όμιλος, Άρτα) και Σερβία (1ος όμιλος, Βρίνιατσκα Μπάνια) με την τελευταία να φιλοξενεί και την τελική φάση (ημιτελικοί, τελικός).


Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε Ελλάδα (2ος όμιλος, Άρτα) και Σερβία (1ος όμιλος, Βρίνιατσκα Μπάνια) με την τελευταία να φιλοξενεί και την τελική φάση (ημιτελικοί, τελικός).

Οι αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 στους Κωστακιούς Άρτας θα ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου, ενώ ως προπονητήριο των αγώνων θα χρησιμοποιηθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Ζηρού (Φιλιππιάδα) με τον τοπικό Δήμο να είναι στους συνδιοργανωτές

Στη διαδικασία την Ε.Ο.ΠΕ. εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Λιώσης, ενώ πριν ξεκινήσει η κλήρωση ο κ.Μπακοδήμος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Αποτελεί τιμή που θα φιλοξενήσουμε ένα τέτοιο γεγονός μετά από 30 χρόνια. Θα κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία σε όλους και εύχομαι καλή τύχη σε όλες τις ομάδες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Σιαφάκας τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε αυτή τη διοργάνωση στο Δήμο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά και είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε όλες τις ομάδες καθώς ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή. Η Άρτα είναι μια ιστορική πόλη με βυζαντινά μνημεία, με φυσική ομορφιά και θεωρώ ότι όλοι οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν ικανοποιημένοι και θα γίνουν πρεσβευτές μας για όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω τους διοργανωτές και όλες τις ομάδες και θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και τη CEV για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε στην όμορφη πόλη μας».

Ο κ. Νόβιτσα Σάριτς, υπεύθυνος επικοινωνίας της σερβικής ομοσπονδίας τόνισε από την πλευρά του: «Για πρώτη φορά στην ιστορία μας φιλοξενούμε την τελική φάση των αγοριών Κ20 και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε 7 ομάδες εδώ στη Βρίνιατσκα Μπάνια».

Τέλος ο εκπρόσωπος της CEV κ.Μάρις Πεκάλις σημείωσε: «Συγχαίρω όλες τις ομοσπονδίες για την πρόκριση τους στην τελική φάση και είμαι σίγουρος ότι όπως πάντα οι αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου».

Αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις: Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ισπανία, Ισραήλ, Σκωτία

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι:

1ος όμιλος
Σερβία
Πολωνία
Γαλλία
Τουρκία
Φινλανδία
Ουκρανία
Λετονία
Αυστρία

2ος όμιλος
ΕΛΛΑΔΑ
Ιταλία
Τσεχία
Βουλγαρία
Σλοβενία
Ισπανία
Ισραήλ
Σκωτία

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Λιώσης σημείωσε: «Αρχικά θέλω να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίηση όχι μόνο του προπονητικού τιμ αλλά και των αθλητών μας για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μετά από πολλά χρόνια την τελική φάση ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από κει και πέρα όσον αφορά την κλήρωση, θα ξεκινήσουμε άμεσα να μελετάμε όλους τους αντιπάλους μας και το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ