1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-06-2013 20:03

«Θα δώσουμε κίνητρα στους διαιτητές της περιφέρειας»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών βόλεϊ Ελλάδος, Σταύρος Μαυρικίδης, μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης και την εκπομπή «Αρχίζει το ματς» με τον Μπάμπη Πεΐδη για την εξεταστική ημερίδα που έγινε το Σάββατο 1 Ιουνίου στην Κατερίνη.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή στην εξεταστική ημερίδα της Κατερίνης, γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθανε συνάδερφοι από την Ορεστιάδα και την Καλαμάτα. Αυτό έγινε σε μια ημέρα μόνο αφού ήρθαν, έδωσαν εξετάσεις και φύγανε.

Ήταν λοιπόν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο της Κατερίνης που μας παραχώρησε την αίθουσα αλλά και στα παιδιά του συνδέσμου των διαιτητών της Μακεδονίας που έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να περάσουμε καλύτερα.

Στο κομμάτι των εξετάσεων θα πω ότι είναι σκοπός μας να προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των διαιτητών. Είμαστε μια ομάδα θα έλεγα ανθρώπων, που έχουμε καταφέρει, και νομίζω είναι το μοναδικό άθλημα στη χώρα, να έχουμε 17 διεθνείς διαιτητές από τους οποίους οι 12 να μπορούν να παίξουν Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Είναι λοιπόν ένα πολύ υψηλό επίπεδο και προσπαθούμε να το διατηρούμε.

Κάνουμε μια προσπάθεια να ανοίξουμε τα δεδομένα και να πάμε προς την περιφέρεια, ώστε να αξιοποιήσουμε και το δυναμικό που έχουμε εκεί αλλά να τους δώσουμε και κίνητρα ώστε να εξελιχθούνε και λίγο παραπάνω.

Είναι ένα κομμάτι που πονάει λιγάκι και έχει να κάνει με το οικονομικό αφού οι ομάδες δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληρώσουν μετακινήσεις διαιτητών κι αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τοπικούς διαιτητές.

Προσπαθούμε και θα γίνει μια γενικότερη προσπάθεια από όλους μας ώστε να καταφέρουν και τα παιδιά από την περιφέρεια να διαιτητεύουν σε υψηλότερα πρωταθλήματα.

Η Ομοσπονδία έχει διάθεση να βοηθήσει αλλά το μεγάλο της πρόβλημα είναι το οικονομικό. Και για αυτό δε μπορεί ακόμη να ανοίξει τις μετακινήσεις.
Το παλεύουμε όμως και νομίζω ότι κάτι θα καταφέρουμε.

Η εικόνα που είδαμε στην εξεταστική της Κατερίνης, με κάνει να ονειρεύομαι κάτι καλύτερο. Τα παιδιά από την περιφέρεια νομίζω ότι μπορούν να πάνε πολύ υψηλότερα μιας και έχουμε και ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της περιοχής τους, οπότε ανάλογο θα πρέπει να είναι και το δικό μας επίπεδο.

Αυτό που γίνεται στην Πιερία βοηθάει πάρα πολύ με της ομάδες της περιοχής να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο αλλά σίγουρα σε αυτό παίζουν ρόλο και οι διαιτητές που βοηθάνε το άθλημα με τις καλές τους διαιτησίες.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Βόλλεϋ μακριά από τα γνωστά παιχνίδια, τα όποια παιχνίδια και να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και την ηρεμία στο χώρο του αθλήματος που εκπροσωπούμε.

Να συμπληρώσω για τα παιδιά που ήρθαν, έδωσαν εξετάσεις και φύγανε, ότι πήρα από πολλούς την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουν για διακοπές στην Πιερία γιατί είναι ένα μέρος που τους σημάδεψε όμορφα. Μια ημέρα που σίγουρα κουραστήκανε αλλά σημαδεύτηκε για όλους μας όμορφα».
             

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ