1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-06-2013 10:42

Οι νέοι διαιτητές της Λήμνου και ο αντίπαλος της απομόνωσης (video)

Παράλληλα με τη διοργάνωση του τουρνουά ανόδου στην Α2 ανδρών που έγινε πριν λίγες στη Λήμνο ο διεθνής διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος βρέθηκε στο νησί και έκανε τριήμερη σχολή διαιτησίας υπό την επίβλεψη του προέδρου της ΚΕΔ Στέφανου Βασιλειάδη. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή καθώς τη σχολή παρακολούθησαν 10 νέοι ρέφερι οι οποίοι ελπίζουν πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να σφυρίξουν αγώνες και μακριά από το νησί.

Το volleynews.gr κατέγραψε τις μοναδικές στιγμές του σεμιναρίου αλλά και την θέληση των φίλων του βόλεϊ στο νησί να μάθουν τους κανονισμούς του αθλήματος συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε ο Νίκος Σαμαράς. Ο Γεροθόδωρος μίλησε στην webcamera του volleynews.gr για το ενδιαφέρον των μαθητών του αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα της απομόνωσης που αντιμετωπίζουν.

Ο Νώντας Γεροθόδωρος είπε:

«Mε αφορμή το τουρνουά ανόδου που έγινε στη Λήμνο έγινε μια σχολή διαιτησίας. Υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για τα δεδομένα του νησιού. Είχαμε 10 συμμετέχοντας στη σχολή. Έδωσαν εξετάσεις τα παιδιά, αφιέρωσαν πολλές ώρες στο τριήμερο, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και η σχολή είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το δύσκολο κομμάτι είναι οι μετακινήσεις διότι εδώ δεν υπάρχουν ομάδες για να γίνει τοπικό πρωτάθλημα. Για να σφυρίξουν παιχνίδια πρέπει να κάνουν μετακινήσεις. Αυτή την περίοδο οι μετακινήσεις είναι απαγορευμένες λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Δυστυχώς δεν ξέρω τι θα γίνει για αυτά τα παιδιά. Ευελπιστώ πως τώρα που θα ανέβει η ομάδα της Λήμνου στην Α2 ανδρών να ξεκινήσουν ως σημειωτές, ώστε να έχουν παραστάσεις από υψηλού επιπέδου αγώνες και αργότερα όταν και πάλι θα ανοίξουν οι μετακινήσεις να μπορούν να παίζουν στα νησιά εδώ γύρω και όπου αλλού μπορούν να παίξουν».

Για τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει στο προσεχές διάστημα στο εξωτερικό:

«Έχω δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Λιγκ στις ΗΠΑ και στην Γερμανία αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών τον Σεπτέμβριο».

Για τις αλλαγές που προωθεί η CEV με τα σετ στους 21 πόντους στο βόλεϊ αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό Λιγκ ο Γεροθόδωρος είπε:

«Είναι μία προσπάθεια στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για να μειωθεί η διάρκεια των αγώνων ώστε να γίνει πιο ευχάριστο στην παρακολούθηση από τους θεατές. Στην πράξη θα δούμε πόσο καλές θα είναι αυτές οι αλλαγές».

 


Δείτε πλάνα από το σεμινάριο και τις δηλώσεις του Γεροθόδωρου.

Media



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ