1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-11-2014 14:14

Τα προβλήματα επι τάπητος στις Βρυξέλλες

Παρουσία του ΠΑ.Σ.Α.Π δια του Δ/ντη του Β. Μηνούδη και της Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου , Φωτεινής Μηνάκη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες η Συνάντηση της Ολομέλειας για τον Κοινωνικό Διάλογο στον χώρο του αθλητισμού και της αναψυχής στην Ευρώπη, όπου ο ΠΑ.Σ.Α.Π συμμετέχει στον τομέα του επαγγελματικού αθλητισμού εκπροσωπώντας ασφαλώς τους εργαζόμενους.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  στο Βέλγιο συζητήθηκαν τα αποτελέσματα-συμπεράσματα αυτής της διετίας, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές, και έγινε ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, μετά την παράταση για έναν ακόμα χρόνο που έλαβαν οι εκπρόσωποι από την Κομισιόν.

Στη διάρκεια αυτής της διετίας συζητήθηκαν θέματα όπως το ελάχιστο περιεχόμενο των συμβολαίων, η διπλή σταδιοδρομία των αθλητών, η βιώσιμη απασχολησιμότητα στον αθλητισμό και ο χρόνος εργασίας.

Για το  τελευταίο θέμα ο Δ/ντής του ΠΑ.Σ.ΑΠ κλήθηκε να κάνει μια παρουσίαση σχετικά με τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Διαλόγου στον θέμα, κατά πόσο οι κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούνται στην Ελλάδα και ποιες οι προοπτικές.

Εκεί τονίστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πετοσφαιριστές και κυρίως αυτά του φαινομένου της δίωρης απασχόλησης και  της ημερομηνίας έναρξης των συμβολαίων (1η Οκτωβρίου), όπως και τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν.

Τονίστηκε επίσης, ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΣΑΠ-ΠΑ.Σ.Α.Π-ΕΟΠΕ για αδειοδότηση και διακανονισμό χρεών, συμφωνήθηκε τα θέματα αυτά να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου με σκοπό να επιλυθούν, ούτως ώστε να γίνει προσπάθεια για να εναρμονιστούμε με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ