1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-04-2013 18:55

Κράβαρικ: «Λάθος διαχείριση και λάθος μεταγραφές έφεραν τα χρέη»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Αντρέι Κράβαρικ, ήταν καλεσμένος του ΙΕΚ Ακμή όπου μίλησε σε σπουδαστές για τις εμπειρίες του και τα μελλοντικά του σχέδια.

 

Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο άθλημα, στα παιδικά του χρόνια στην Σλοβακία, για το πώς επέλεξε να ασχοληθεί με το βόλεϊ, για το τι θα του μείνει αξέχαστο από όλη του την καριέρα, για τον κόσμο του Ηρακλή, για τον κορυφαίο συμπαίκτη που είχε, απάντησε στο ερώτημα για ποιον τίτλο ξεχωρίζει από τους 15 που κατέκτησε, είπε ακόμα για την Θεσσαλονίκη που δεν την αλλάζει με τίποτα, αναφέρθηκε στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα, για τους στόχους του ως προπονητής, ακόμα φανερά συγκινημένος μίλησε για τον αδικοχαμένο, Νίκο Σαμαρά, ενώ όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του τι τίτλο θα έβαζε στην καριέρα του, χωρίς να το πολυσκεφτεί απάντησε: «Ο τίτλος της δικής μου καριέρας θα ήταν η αγάπη του κόσμου που έζησα και συνεχίζω να ζω. Αυτό θα έβαζα δίχως δεύτερη σκέψη».

Για το πως ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ, είπε: «Ο πατέρας μου ήταν από τους καλύτερους αθλητές στο ποδόσφαιρο όταν ήταν σε νεαρή ηλικία. Λόγω του καθεστώτος που υπήρχε όμως τότε στην χώρα μου δεν κατέστη δυνατό να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, καθώς για να βγει κάποιος νόμιμα από την χώρα έπρεπε να έχει συμπληρώσει το 33ο έτος της ηλικίας του. Έτσι και εγώ από 8 χρονών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Ήμουν τερματοφύλακας. Μέχρι και τα 16 παρακαλώ. Τότε κατάλαβα ότι δεν θα γίνω ποτέ καλός ποδοσφαιριστής. Ήμουν ήδη 2.00 μέτρα στο ύψος. Τότε άρχισα να παίζω βόλεϊ. Πήγα σε μία ομάδα της Σλοβακίας και πολύ γρήγοα κατάλαβα ότι εδώ είναι το μέλλον μου. Μέσα σε μόλις οκτώ μήνες έπαιξα στην Εθνική Ελπίδων της Σλοβακίας».

Για το τι χρειάζεται να έχει ένας αθλητής για να φτάσει ψηλά: «Χρειάζεται να έχει όνειρα. Χωρίς αυτά δεν γίνεται. Και για να επιτύχεις τα όνειρά σου θέλει να έχει θέληση πίστη και να δουλεύεις σκληρά να δουλεύεις πολύ. Μόνο έτσι θα το πετύχεις τον στόχο σου».

Ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχε: «Όνειρό μου ήταν να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Ηρακλής μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έζησα στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες. Είχα μία ομάδα για πολλά χρόνια που ήταν στο τοπ επίπεδο. Έπαιξα με πολλούς σπουδαίους συμπαίκτες. Νομίζω όμως πως ο Μπολ, ήταν ο κορυφαίος. Τεράστια προσωπικότητα. Σπουδαίος αθλητής».

Ποιόν τίτλο ξεχωρίζει: «Φυσικά τον πρώτο. Ήταν η χρονιά που ο Ολυμπιακός ήταν πανίσχυρος. Εμείς κάναμε μία ομάδα τότε η οποία θα προσπαθούσε να σπάσει την κυριαρχία του. Πραγματικά παίξαμε σπουδαίο βόλεϊ. Στα play off σπάσαμε δύο έδρες και καταφέραμε να σηκώσουμε κούπα μέσα στην Αθήνα».

Για την δήλωση που είχε κάνει ότι θέλει να γίνει πρόεδρος: «Ήταν ένας σκοπός μου όταν το είπα. Από τότε έχουν αλλάξει όλα. Ήθελα να περάσω και από την θέση του παράγοντα για να βοηθήσω τον Ηρακλή. Με τις γνωριμίες που έχω θα μπορούσα να φέρω τους καλύτερους αθλητές. Ήθελα να εκμεταλλευτώ τον εαυτό μου για το καλό του Ηρακλή. Δεν είναι απίθανο να συμβεί στην πορεία. Όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει απότομα. Όσο μπορώ θέλω να βοηθήσω».

Για το δέσιμο του με τον Ηρακλή: «Στην αρχή ήθελα να πάω στην Ιταλία. Όμως ένας τραυματισμός δεν μου το επέτρεψε και έτσι ήρθα στον Ηρακλή. Ο βασικός λόγος που δέθηκα με τον Ηρακλή ήταν ο στόχος του Champions League. Μέχρι και σήμερα μου λείπει ένας τέτοιος τίτλος. Από τον Ηρακλή πέρασαν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Αυτό μας έδινε δύναμη σε κάθε αγώνα. Είναι στιγμές που σου μένουν».

Για τα χρέη της ομάδας: «Λάθος διαχείριση, λάθος μεταγραφές. Πριν από 2-3 χρόνια κάναμε προπονήσεις και το γήπεδο ήταν γεμάτο διαφημίσεις. Χρόνο με τον χρόνο όλα αυτά έχουν φύγει. Το μπάτζετ του Ηρακλή φέτος είναι 250.000 ευρώ. Φανταστείτε ότι το 2005 ήταν 3.000.000 ευρώ».

Για την λύση του εξωτερικού: «Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη. Εδώ έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Όμως, αν κάποια ομάδα μπορεί να παίξει στο πιο υψηλό επίπεδο θα το δεχθώ να φύγω στο εξωτερικό. Θα πονέσω αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Για την αναβολή των play out: «Όταν ανακοινώθηκε η αναβολή μίλησα αμέσως με την διοίκηση. Εγώ του είπα εσείς κοιτάξτε το δικό σας κομμάτι και εγώ θα κοιτάξω το αγωνιστικό. Δεν μπορώ να βρίσκομαι παντού γιατί αλλιώς δεν θα έχω καθαρό το μυαλό μου για την ομάδα. Η αναβολή δεν είναι κακό γεγονός για εμάς. Ίσα-ίσα εχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε».

Σχετικά άρθρα

  • Νικηφόρο φινάλε στα φιλικά της εθνικής ανδρών
    Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια με την Σλοβακία στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη η Εθνική ομάδα των ανδρών.
  • Ηρακλής... από τα παλιά εδραιώθηκε στην 3η θέση
    Ο Ηρακλής έχανε το πρώτο σετ από τον Παμβοχαϊκό αλλά με αντεπίθεση διαρκείας νίκησε με 3-1 σετ και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, έναν βαθμό μπροστά από τον Φοίνικα και τη Νίκη Αιγινίου. Ο Παμβοχαϊκός έμεινε στους 6 βαθμούς και στην 11η θέση της βαθμολογίας.
  • Χειρουργήθηκε ο Κιόσης
    Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Χρήστος Κιόσης, ευχαριστώντας παράλληλα τον γιατρό της ομάδας, Δήμο Αλασεϊρλή, ο οποίος πραγματοποίησε το χειρουργείο.

  • Για νέο τρίποντο η Νίκη Αιγινίου, χωρίς Προύσαλη και πάλι ο Ηρακλής
    Ντέρμπι αναμένεται να έχουμε και στο Αιγίνιο όπου η τοπική Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή σε αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις ομάδες που έχουν κοινό στόχο την παραμονή (5η αγωνιστική, 25/11, 19.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου).

  • Ορφανός: «Ήταν μια σημαντική νίκη»
     Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε για την νίκη κόντρα στον Εθνικό Αλεξ/πολης:

1 σχόλιο

  • Comment Link Χάρης Μ. Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 06:31 posted by Χάρης Μ.

    η τελευταία απάντηση είναι όλα τα λεφτά.Είπε λοιπόν ο κος Κράβαρικ: "δε μπορώ να βρίσκομαι παντού, κοιτάξτε το δικό σας κομμάτι για να κοιτάξω κι εγώ το δικό μου". Ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει τη δουλειά της, να κάνει το αυτονόητο.Γιατί; Σήμερα στον Ηρακλή αυτό το αυτονόητο είναι ζητούμενο αφού δεν υπάρχει κανεις.Υπάρχουν μόνο ο κράβαρικ που ασχολείται με όλα, οι παίκτες και 2-3 χορηγού που στέγνωσαν πια.Διοίκηση υπάρχει; Κι όταν λέμε διοίκηση εννοούμε ανθρώπους που τρέχουν καθημερινά για την ομάδα όχι διάφορους τύπους που σουλατσάρουν γενικώς και αορίστως. Τέλος είπε ο μεγάλος Κράβαρικ ότι η αναβολή τους ωφέλησε. Τότε γιατί η "διοίκηση" έσκουζε και έστελνε εξώδικα για την αναβολή; Γιατί φώναζε ότι η κακή ΕΣΑΠ αδικεί τον Ηρακλή; Δε μπορούσαν να μιλήσουν με τον προπονητή τους πρώτα; Τελικά ήθελαν ή όχι την αναβολή;Ο ρόλος του κατατρεγμενου δεν ταιριάζει στον Ηρακλή αλλά κάποιοι τον έφεραν εκεί.Τον έκαναν ασήμαντο, κατατρεγμένο και ανίσχυρο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ