1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-04-2013 20:00

Έτοιμες να... φάνε και τη Ρωσία

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Ραντεβού με την ιστορία της έχει το Σάββατο στις 11.30 στο «Τοπόλιτσα» του Μπαρ η Εθνική ομάδα Κορασίδων, που για τις θέσεις 5-8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μαυροβουνίου αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Ρωσία.
Έπειτα από την επίτευξη του πρώτου στόχου, αυτού της πρόκρισης στην 8άδα, οι διεθνείς του Τάκη Φλώρου και Γιάννη Καλμαζίδη, καλούνται πλέον να παίξουν ελεύθερα και μαζί με τη νέα «λαμπρή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ να «σφραγίσουν» παράλληλα απευθείας τα πολύτιμα εισιτήριά τους για το 2013 EuropeanYouthOlympicFestivalτης Ολλανδίας (Ουτρέχτη, 14-19 Ιουλίου) και το  2013 Girls Youth Volleyball World Championship της Ταϋλάνδης (Νακόν Ρατκασίμα,26 Ιουλίου-4 Αυγούστου). 
 
Την Παρασκευή (5/4) το πρόγραμμα των διοργανωτών στο Μπαρ περιλάμβανε το δεύτερο ρεπό για τις ομάδες, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε προπόνηση πολύ νωρίς το πρωί, προκειμένου οι διεθνείς να προσαρμοστούν στις ασυνήθιστες για αυτές συνθήκες και απαιτήσεις του αυριανού κρίσιμου αγώνα (11.30 πμ) με τη Ρωσία, την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι συνεργάτες του, Γιάννης Καλμαζίδης και Βίκυ Νεντή θα τις αναλύσουν λεπτομερώς στο απογευματινό βίντεο.

Το… μελίσσι και η ελιά των 2.000 ετών!

Από χθες το ξενοδοχείο «HotelPrincess» ζωντάνεψε ιδιαίτερα και θυμίζει πλέον ένα… πολύβουο και πολύγλωσσο μελίσσι, με την χθεσινή άφιξη των αποστολών του Β’ ομίλου, Τουρκίας, Σερβίας, Γερμανίας, Ρωσίας, όπου αρκετά μέλη των ομάδων είχαν την ευκαιρία να βρεθούνε με παλιούς τους γνωστούς και να ανταλλάξουν απόψεις για τη διοργάνωση. Μάλιστα οι διαιτητές, οι delegates και άλλοι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας , αλλά και όλοι οι teammanagers των ομάδων, μεταξύ των οποίων και η «δικιά μας», Παναγιώτα Τουρσούγκα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, αποδέχθηκαν πρόθυμα την πρόσκληση των διοργανωτών για ξενάγηση στην Παλιά πόλη του Μπαρ, από την οποία έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά αξιοθέατα, αλλά και στη θέα της  τρίτης μακροβιότερης… ελιάς της Ευρώπης, ένα δέντρο ηλικίας 2.000 ετών που «ζει» ακόμη στο Μπαρ!

Το… σαράκι που «έτρωγε» τον Φλώρο

Σε ένα ακόμη ρεπό όμως το πρόσφατο ματς της Εθνικής μας με την Τσεχία, είχε… στοιχειώσει τη σκέψη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τάκη Φλώρο, τον οποίο κάτι έτρωγε ξανά σα… σαράκι! «Με τις νίκες που κάναμε με Σλοβενία, Πολωνία και υπό την προϋπόθεση, ότι θα κερδίζαμε το σετ με την Τσεχία και θα είχαμε ένα ακόμη βαθμό, τώρα θα παίζαμε για τα μετάλλια» μονολογούσε ο αρχιτέκτονας, μαζί με τον συνεργάτη του, Γιάννη Καλμαζίδη, της επιτυχημένης πορείας της «γαλανόλευκης». Όμως ξέρω πως όλα αυτά είναι υποθετικά και από τη στιγμή που δεν το καταφέραμε είμαστε υποχρεωμένοι να επικεντρωθούμε στο ματς με τη Ρωσία».

Πολλαπλό το όφελος της νίκης

Ένα ματς, που όπως γνωρίζουν άπαντες, δεν θα κρίνει μόνο την τελική μας κατάταξη στο Μπαρ, αλλά σε περίπτωση νίκης, η Εθνική μπορεί να πιάσει… με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια! Και αυτό είναι που σύμφωνα με τον κ. Φλώρο, αυξάνει κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας της αποστολής των διεθνών μας.

«Είναι πολύ σημαντικό από ένα μόλις παιχνίδι, όπως το αυριανό με τη Ρωσία να μπορεί να αποκομίσει κάποια ομάδα πολλαπλό όφελος. Όταν λέμε στο βόλεϊ για Ρωσία, πάντα εννοούμε μία ομάδα υψηλού επιπέδου, που θέλει να κερδίζει σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει. Την είδαμε όμως και την αντιμετωπίσαμε στο πρόσφατο φιλικό του Κλάντοβο, όπου κερδίσαμε 2-1, αλλά αν θέλουμε να υπερβούμε και να ξεπεράσουμε τον πήχη που βάλαμε εξ’ αρχής στο Μπαρ, θα πρέπει να την αποκλείσουμε».
 
Ρωσία… Η δεύτερη πολυνίκης του θεσμού!

Η Ρωσική ομάδα, που συμμετέχει για 9η φορά σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων και ως δεύτερη πολυνίκης στο θεσμό, πίσω από την Ιταλία, έχει στη συλλογή της ήδη 4 μετάλλια και . Ένα χρυσό το 1997 στο Πούχοφ, 2 ασημένια σε Βαρκελώνη (1995) και Ταλίν (2005) και 1 χάλκινο το 1999 στο Γκντάνσκ. 

Πρόκειται για μία πανίσχυρη ομάδα, στην οποία ξεχωρίζουν οι «δίδυμοι πύργοι» της, οι κεντρικές Αντζελίνα Σπερσκάιτε (1.87μ), Τάισια Κονοβάλοβα (1.89μ), ενώ εξαιρετικές είναι και οι τρεις ακραίες της ομάδας Αναστασία Λοπάτινα (1.90μ), Εκατερίνα Σκιρίχινα (1.90μ) και Τατιάνα Γιουρίνσκαγια (1.84μ), που εναλλάσσονται μεταξύ τους στο παιχνίδι. Την υπόλοιπη ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιούρι Σκουπλοφ, αποτελούν οι εξής διεθνείς: Πασαδόροι: Σβετλάνα Σέρμπινα (1.83μ), Ζαίτσεβα Αλεξάνδρα (1.82μ), Διαγώνια: Ντάρια Κοκόρεβα (1.91μ), Κεντρική: Βικτόρια Ζουρμπένκο (1.83μ), Ακραία: Αναστασία Τσερεμίσινα (1.90μ) και τα λίμπερο Ναταλία Γκούσκοβα (1.67μ) καιΚριστίνα Κουρνόσβα (1.73μ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Σάββατο 6/4
Θέσεις 5-8 
11.30 ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ
14.00 Σλοβενία-Γερμανία
Θέσεις 1-4
4.30 Ιταλία-Σερβία
7.00 Πολωνία-Τουρκία 

Κυριακή 7/4
11.30 Θέσεις 7-8
14.00 Θέσεις 5-6
16.30 Θέσεις 3-2
19.00 ΤΕΛΙΚΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ