1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-04-2013 18:50

Ανατροπή για τις Κορασίδες και νίκη ελπίδας για την 8αδα (φωτό)

Cannot find volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2013/euro-2013/gre-slo folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2013/euro-2013/gre-slo/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
«Είμαστε ακόμη ζωντανές» φώναζαν εκστασιασμένες οι διεθνείς Κορασίδες δευτερόλεπτα μετά το ματς της 4ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπαρ, όπου χάρις σε μία ηρωική ανατροπή από 0-2 σε 3-2 (20-25, 14-25, 25-15, 25-18, 15-10) επί της Σλοβενίας, παραμένουν ακόμη στη σκηνή της 8άδας.
H Eθνική Κορασίδων παρότι έχανε 2-0 σετ νίκησε 3-2 την Σλοβενία σημειώνοντας την 2η νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας του Α΄ομίλου σε πλεονέκτημα ισοβαθμίας με την Σλοβενία. Η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική όπου η ελληνική ομάδα θα πρέπει να νικήσει την πανίσχυρη Πολωνία καθώς η Σλοβενία παίζει στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο το Μαυροβούνιο που δεν έχει νίκη στον όμιλο.
 
Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, που αφού είδαν μετά τα δύο πρώτα σετ πως οι δις διαμαρτυρίες της αρχηγού, Στράντζαλη για το κατ’ εξακολούθηση –απαγορευμένο από το κανονισμό- screening στο σέρβις των Σλοβένων δεν εισακούστηκαν από τους διαιτητές, στη συνέχεια «πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα» τις αντιπάλους τους, που εκνευρίστηκαν με τη σειρά τους από το… παραβάν της ελληνικής ομάδας.

Τώρα αν τα κορίτσια μας θα κάνουν την υπέρβαση και θα προκριθούν στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, θα φανεί αύριο στις 16.00 στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με την πανίσχυρη Πολωνία, αφού ούτως ή άλλως το χειροκρότημα όλων μας τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, που σήμερα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες του τις αθλήτριες, το έχουν κερδίσει ήδη με το «σπαθί τους».

Με το ίδιο… νόμισμα!
Πάθος, τσαγανό, και … Αυτό έλειπε μόνο από την Εθνική μας ομάδα, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της 8άδας, αφού οι δυνατότητες των διεθνών είναι αδιαμφισβήτητες, απέναντι μάλιστα σε αντιπάλους που δουλεύουν εδώ και χρόνια με οργάνωση και συνθήκες υψηλών προδιαγραφών. Σήμερα όμως πέρα από το λειτουργικό μπλοκ και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης.

Στην αρχή του αγώνα, η καλή σλοβενική άμυνα, που έδινε την ευκαιρία για πολλές κόντρα επιθέσεις στην παρέα της κορυφαίας για δύο σετ πασαδόρου Μόρι, αλλά και τα πολλά δικά μας λάθη, λόγω της πίεσης της νίκης, αλλά και του «παραβάν» των αντιπάλων μας , χάρισαν με τις καλές επιθέσεις το δύο πρώτα σετ με 25-20, 25-14 στη Σλοβενία, προκαλώντας πανζουρλισμό στην κερκίδα από τα τύμπανα και τους πανηγυρισμούς των περίπου 50 συμπατριωτών τους.

Με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική, πέρα από το πάθος και το ένστικτο της επιβίωσης που έβγαλε στη συνέχεια, αποφάσισε να πολεμήσει τον αντίπαλό της «με τα «ίδια του τα όπλα». Το καλό σέρβις της Κωνσταντινίδου σε συνδυασμό με το screening, το βελτιωμένο μπλοκ και τις ασταμάτητες επιθετικά Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη, προκάλεσαν εκνευρισμό στις Σλοβένες, που είδαν τις διεθνείς μας να μειώνουν σε 2-1 με 25-15.

Στο 4ο σετ οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρή μάχη για το ποια θα μπει από νωρίς στη θέση του οδηγού και η Ελλάδα με τα καλά σέρβις των άσων του Ηρακλή, Κωνσταντινίδου Στράντζαλη και το μπλοκ άουτ της Βασιλαντωνάκη, πήρε κεφάλι με 8-5. Οι καλές άμυνες, η σωστή ανάπτυξη από την εξαιρετική σήμερα, Κωνσταντινίδου ανέβασαν τη διαφορά στο 16-9. Ακολούθησε η απόσυρση της εκνευρισμένης Μόρι και ένα show της Στράντζαλη σε επίθεση και σέρβις, που με 25-22 έδωσαν την ισοφάριση 2-2 και το «φιλί της ζωής» στην Εθνική.

Στο 5ο σετ τα μάτια των διεθνών μας πέταγαν σπίθες και όλα έδειχναν πως δύσκολα θα χαθεί αυτή η ηρωική νίκη! Έτσι με κύρια «όπλα» της μπλοκ και σέρβις, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα λάθη των… τσαντισμένων Σλοβένων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα στο σκορ έφτασε μετά το 5-1, 10-4 και 12-7 με 15-10 στην πολύτιμη ανατροπή που την διατηρεί σε τροχιά 8άδας την Εθνική, η οποία σήμερα είχε μόνο διακριθείσες!

Κερδισμένοι πόντοι 99-93: Σέρβις 18-14, 44-34, Μπλοκ 13-7, Λάθη αντιπάλου 24-28.

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 8π (5 άσοι), Στράντζαλη 21π (4 άσοι), Ψωμά 7π, Βασιλαντωνάκη 22π (3 άσοι), Γκουντιμένκο 12π (7 μπλοκ), Καλατάντζε / Κοκκινάκη (λ. - 36% υποδ., 22% άριστες), Χαμπηλομάτη 5π, Φακοπουλίδου, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου, λίμπερο η Σουπιώνη (67% υποδοχή-άριστες).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Καζάρ): Μόρι 10π (5 άσοι), Μάρκοβιτς 15π, Ντούκιτς 4π, Μίχεβιτς 9π, Σκούκα 11π, Σόμποκαν 7 / Παχόρ (λ.-20% υποδοχή-άριστες), Μιχάλινετς 7π, Ζντοβτς, Κόροσετς 1π.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ