1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-02-2024 00:00

Tα ρέστα τους για την πρώτη θέση Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Τα σενάρια της πρώτης θέσης

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Volley League και όλα δείχνουν πως σε μεγάλο ποσοστό θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. (γυμναστήριο Μετς, 17η αγωνιστική, 24/2, 21:30, P.A.O. T.V. Live Streaming, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικάκης).

Ο αγώνας έχει όλα τα στοιχεία του τελικού αλλά έχει και αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός έχει 41 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, έναντι του Ολυμπιακού που ακολουθεί με 39 όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αβαντάζ την τελευταία αγωνιστική διότι θα υποδεχτούν τον Μίλωνα στην έδρα τους (Μελίνα Μερκούρη), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό.

Τα σενάρια...

Με άλλα λόγια όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να πάρει τρίποντο στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Μετς θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μαζί το πλεονέκτημα έδρας σε ημιτελικούς και τελικούς πλέι οφ καθώς σε περίπτωση «καθαρής» νίκης δεν θα έχουμε ισοβαθμία. Παράταση στην αγωνία για το ποια ομάδα θα πάρει την πρώτη θέση θα έχουμε στην περίπτωση που το ντέρμπι κριθεί στο τάι μπρέικ καθώς θα πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός - Μίλων την 18η αγωνιστική και δεν αποκλείεται η πρώτη θέση να κριθεί στην ισοβαθμία όπου εκεί το πλεονέκτημα του θα το έχει ο Ολυμπιακός αφού στον Α γύρο είχε νικήσει με 3-1 σετ. Εάν λοιπόν ο Παναθηναϊκος νικήσει 3-2 σετ θα ανέβει στους 43 βαθμούς και ο Ολυμπιακός θα πάει στους 40 και θα χρειάζεται τρίποντο με τον Μίλωνα για να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 43 αλλά επειδή τα αποτελέσματα θα είναι (3-2, 1-3) ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό θα χρειάζεται και έναν βαθμό με τον Μίλωνα για να πάρει την πρώτη θέση στην ισοβαθμία από τον Παναθηναϊκό.

Τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ticketmaster και οι ενδιαφερόμενοι-ες παρακαλούνται να κλείσουν τη θέση τους από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ticketmaster.gr/showProduct.html?idProduct=2130337

*Στο γήπεδο δεν θα διατίθενται εισιτήρια.

Καστελάνι και Τζιάβρας

O προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Ολοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς, είναι ένα ντέρμπι, το κλασικό ντέρμπι. To κίνητρο που έχουμε, για να κερδίσουμε, είναι μεγάλο. Παλεύουμε για την πρώτη θέση, ξέρουμε ότι αυτό το ματς θα μας βοηθήσει σε αυτό το στόχο. Δουλεύουμε καλά, δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε πολύ. Κάναμε πολύ καλές προπονήσεις, αυτό τον καιρό, που είχαμε και ρεπό. Το χρειαζόμασταν για να δουλέψουμε τη φυσική μας κατάσταση και όχι μόνο. Θεωρώ, πως είμαστε έτοιμοι».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας είπε στο olympiacossfp.gr: «Είναι περιττό να πω, ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο και θέλουμε να κερδίσουμε, για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Χρειαζόμαστε, κυρίως, καθαρή νίκη. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Είχαμε ένα ρεπό, το οποίο μας έδωσε τις ανάσες που χρειαζόμασταν και ήταν απαραίτητο. Συγκεντρωνόμαστε φουλ στο πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός μας στόχος στη σεζόν».

Ιστορία

Από το 1998 που καθιερώθηκε στο πρωτάθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 76 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 47-29.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ