1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-06-2013 15:15

«Φίλε, τόσο κοντά, τόσο μακριά...»

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Μόλις τελείωσε ο αγώνας-θρίλερ στο Κορτράικ ο Δημήτρης Τζούριτς είπε στον Ντίμα Φιλίποφ: «Φίλε, φτάσαμε τόσο κοντά τόσο μακριά...». Η ατάκα του αναρτήθηκε στο facebook κι έγινε... σημαία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας αποκλεισμός αφήνει μια αισιόδοξη νότα για την Εθνική βόλεϊ Ανδρών.


Με ανάμεικτα συναισθήματα επέστρεψε στη βάση της η ελληνική αποστολή. Πίκρα για τον αποκλεισμό, αισιοδοξία για το μέλλον. Οι φίλοι του βόλεϊ αναπτέρωσαν το ηθικό τους από την εμφάνιση της νέας φουρνιάς των Ελλήνων βολεϊμπολιστών που έδειξαν πάθος, ψυχή και τσαμπουκά για να πετύχουν κάτι μεγάλο στο μέλλον. «Από το 2009 στο Ευρωπαϊκό της Τουρκίας είχα να ευχαριστηθώ έναν αγώνα με την εθνική ομάδα» παραδέχτηκε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Το «τανκ» δεν σταματούσε το βράδυ του Σαββάτου στο Κορτράικ αποδεικνύοντας πως δίκαια επιμένει για μία καριέρα ως διαγώνιος και όχι ως κεντρικός. «Ηταν ένα συγκλονιστικό ματς. Το ευχαριστηθήκαμε. Δεν φοβηθήκαμε ούτε λεπτό. Αυτή είναι η νέα εθνική ομάδα.

Με τσαμπουκά και πάθος. Αυτό το προφίλ θέλουμε. Στεναχωρηθήκαμε με την απώλεια του χρυσού σετ, αλλά αυτή η εμφάνιση δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή». Φυσικά και η σκέψη ότι θα μπορούσε να προκριθεί η ελληνική ομάδα δεν φεύγει από το μυαλό του: «Αν πηγαίναμε στο Ευρωπαϊκό πολλά θα άλλαζαν.

Θα συνεχίζαμε την προσπάθεια και θα είχαμε ένα μεγάλο κίνητρο. Δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και κάποιους παλιούς που βοηθούν με την πείρα τους. Η ομοσπονδία σε αυτή τη φάση περνάει δύσκολα αλλά πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Δείξαμε πως έχουμε μέλλον». Οσο για την απώλεια του χρυσού σετ είπε: «Επρεπε να περιμένουμε αυτά τα σφυρίγματα. Το ότι χάσαμε την ψυχραιμία μας για 2-3 πόντους έδειξε την απειρία μας» πρόσθεσε ο Τζούριτς.

«Τους βλέπαμε από την TV»

Η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Μενέλαος Κοκκινάκης. Κράτησε την υποδοχή μαζί με τον Στεφάνου και δευτερευόντως τον Φράγκο ο οποίος έβγαλε... μάτια στην επίθεση. «Είμαι χαρούμενος αλλά όχι ευτυχισμένος. Πριν από δύο χρόνια ήμασταν στην Εφήβων και τώρα σιγά σιγά έχει γίνει η ανανέωση στην Εθνική Ανδρών. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα και με παίκτες που τους βλέπαμε στην τηλεόραση πριν από μερικά χρόνια.

Ισως αν ξεκινούσαμε νωρίτερα προετοιμασία να καταφέρναμε κάτι καλύτερο, αλλά πρέπει να μείνουμε στην πραγματικότητα, να δουλέψουμε στις ομάδες μας και να γίνουμε καλύτεροι» είπε ο Πειραιώτης ακραίος που με το «θράσος» τους έκανε τους Βέλγους να σκίσουν τα πτυχία τους.

Πρώτη στην ιστορία!

Το κατάφερε κι αυτό η Εθνική βόλεϊ Ανδρών. Εγινε η πρώτη εθνική ομάδα που μένει εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη διαδικασία του «χρυσού» σετ, ενώ η Σλοβενία πήρε την πρόκριση με δύο νίκες επί της Κροατίας του Ιβάν Ράιτς που συνεχίζει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, ο Αλέκος Λεώνης έγινε ο πρώτος από την εθνική ομάδα που δέχτηκε κίτρινη κάρτα αλλά δεν χρεώθηκε πόντος. Από την 1η Μαΐου εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί και η κίτρινη κάρτα δεν είναι πλέον πόντος, αλλά παρατήρηση. H κόκκινη είναι πόντος, η κόκκινη-κίτρινη αποβολή από το σετ αν είναι στο ίδιο χέρι και αποκλεισμός από τον αγώνα αν είναι σε διαφορετικά χέρια.

πηγή: Goal News, sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ