1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
23-06-2015 19:51

Γκράσα: «Επενδύστε στην ανάπτυξη»

Απόλυτος και ξεκάθαρος ήταν όσον αφορά στην συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο World League ήταν ο Άρι Γκράσα λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για το Ρίο της Βραζιλίας.
«Αν θέλετε να είστε μόνιμα στο World League θα πρέπει να επενδύσετε στην ανάπτυξη» μας είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τον οποίο συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία». «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει την Εθνική σας στο World League. Η διοργάνωση εδώ στην Θεσσαλονίκη ήταν πολύ καλή, ο κόσμος αγκάλιασε και τις τρεις μέρες το τουρνουά και η Εθνική σας υπό την καθοδήγηση της ομοσπονδίας δείχνει ότι είναι σε πολύ σωστό δρόμο» μας είπε το «αφεντικό» της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η επιμονή του και η δήλωσή του για την ανάπτυξη μόνο τυχαία δεν έγινε. «Θα πρέπει να έχετε πολλές επιλογές παικτών. Αυτό λέω σε όλες τις χώρες που επισκέπτομαι. Η επιλογή δεν θα πρέπει να γίνεται μέσα από 20 ή 30 παίκτες. Αν τραυματιστεί ένας παίκτης θα πρέπει να έχεις την εναλλακτική λύση με έναν άλλο έτοιμο για να τον αντικαταστήσεις. Και στη Βραζιλία είχαμε πριν από αρκετά χρόνια παρόμοιο πρόβλημα αλλά καταφέραμε, ρίχνοντας το βάρος στην ανάπτυξη, να το λύσουμε». Το νέο φετινό project του World League με τις τρεις κατηγορίες χρίζει αναμόρφωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Το παθητικό των 600 χιλιάδων δολαρίων που φαίνεται να προκύπτει από τα τουρνουά της Γ΄ κατηγορίας και σε πρώτη ανάγνωση ζημιώνουν το ταμείο της FIVB, θα πρέπει να περιοριστούν την επόμενη σεζόν. Επίσης όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση στον αριθμό των ομάδων που μετέχουν στις 3 κατηγορίες. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι 8 ομάδες στην καλή Α΄ κατηγορία να γίνουν 12 για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το τουρνουά. Για την παγκόσμια ομοσπονδία η απουσία της Ρωσίας από το τελικό τουρνουά του World League που θα γίνει 14 με 19 Ιουλίου στο Ρίο αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Ο Άρι Γκράσα επισκέφτηκε πρώτη φορά ως πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας την Ελλάδα αλλά σίγουρα δεν ήταν και η τελευταία. Μοίρασε το χρόνο του στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική και έμεινε εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία. «Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Είναι ευχάριστο να φιλοξενείσαι σε αυτή τη χώρα. Έχετε το πιο ζεστό κλίμα και τους καλύτερους ανθρώπους...».

Πηγή: Στο Φιλέ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ