1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-06-2015 22:37

Ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ παρουσία Μαυρομάτη, Ταρνατόρου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη η εκδήλωση- συζήτηση του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης για την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο World League…


Παρουσία όλων των φορέων του Ελληνικού βόλεϊ, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρισης πραγματοποίησε με επιτυχία στην βροχερή Θεσσαλονίκη την εκδήλωση-ημερίδα με θέμα την συμμετοχή της Ελλάδας στο World League.

Μπορεί το πρωί της Κυριακής να ήταν βροχερό, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φορείς του αθλήματος και αρκετούς φίλους των Εθνικών μας ομάδων να δώσουν τo παρών στην αίθουσα «Η. Ζυγούλη» του Αλεξάνδρειουκαι να συμμετέχουν με τοποθετήσεις τους στην εκδήλωση.

lits

Πριν την έναρξη της ημερίδας ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης τίμησε τον Νότη Λίτσα για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κ Λίτσα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Στουραϊτης.

«Ευχαριστώ την τιμή που μου κάνετε και ιδίως στη πόλη μου.  Θα ήθελα να ευχηθώ στην Εθνική μας ομάδα στο νέο ξεκίνημα που κάνει ότι το καλύτερο μπορεί. Ευχαριστώ πολύ και πάλι» σχολίασε ο κ. Νότης Λίτσας.

Ομιλητές στην ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης, ο πρόεδρος της  ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Γιάννης Καλμαζίδης και Τάκης Φλώρος. Εκ μέρους του ΠΑΣΑΠ διαβάστηκε μήνυμα του προέδρου Σάκη Ψάρρα, καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί απεύθυνε ο Θάνος Παπαδημητρίου. Στην συζήτηση συμμετείχε και ως συντονιστής ο δημοσιογράφος Γιώργος Σημόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΦΕΕΟΠ.

Ο Γενικός Συντονιστής του Συλλόγου Γιάννης Στουραϊτης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε «Για εμάς είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ και μετά από 10 χρόνια η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει στο WorldLeague και μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε την συμμετοχή της και την αξία της συμμετοχής της στην διοργάνωση.

Ο Σύλλογος στα 2 χρόνια παρουσίας του έχει καλύψει την προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων τον Δεκέμβριο του 2013, της Εθνικής Κορασίδων τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ φέτος τον Αύγουστο έχει αναλάβει την κάλυψη των εξόδων της ΕθνικήςbeachvolleyU -17στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» και συμπλήρωσε «Είναι χαρά μας που έχουμε μαζί μας σήμερα όλους τους φορείς του αθλήματος και μαζί με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς μας και όσοι από τους παρευρισκόμενους θέλουν μπορεί να καταθέσουν πιθανόν ερωτήσεις, απαντήσεις ή απορίες τους.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει αυτή την προσπάθειά του για αυτό και έχουμε προς όλους ανοικτή πρόσκληση να συμμετέχουν γιατί με την συνδρομή του συμβάλει σε ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες προοπτικές στήριξης των Εθνικών ομάδων».

mavro


Μαυρομάτης : «Οι στόχοι στο World League»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνική ομάδα μας ομάδας τα τελευταία χρόνια κάνοντας μια αναδρομή στα πεπραγμένα. Αναφερόμενος όμως από το καλοκαίρι του 2014 και έπειτα αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία για την Εθνική τονίζοντας « Στο τέλος του καλοκαιριού του 2014 νομίζω είχαμε δημιουργήσει τις συνθήκες για να δημιουργηθεί μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Για πρώτη φορά Ομοσπονδία και Εθνική ομάδα είχαμε κοινή βούληση και ο κόσμος άρχισε κάτι διαφορετικό να γίνεται. Εκεί έπρεπε και διοικητικά να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα. Όπως μπορούσαμε και έπρεπε να γίνε. Ένας προβληματισμός για το τι πρέπει να κάνουμε.

Η επιστροφή στο WorldLeague χαιρετίστηκε σαν σημαντική ενέργεια και αρχίσαμε να δουλεύουμε εδώ που φθάσαμε σήμερα. Θέσαμε κάποιους στόχους από την αρχή. Σαν Ομοσπονδία θέσαμε να πετύχουμε τρεις στόχους και έναν οικονομικό. Ο οικονομικός όρος ήταν να μην καταστραφούμε.

Από εκεί και μετά για τους τρεις στόχους που θέσαμε. Πρώτον να δημιουργήσουμε μια ομάδα με μέλλον, δεύτερον να προσπαθήσουμε δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ακουστεί σε όλα τα πέρατα της Ελλάδας με την  συμμετοχή της στο WorldLeague να ακουστούμε και τρίτον να αποκτήσει το άθλημά μας φίλους περισσότερους  από όσους έχει σήμερα.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός. Το World League είναι μια διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στο μέλλον.


Τι έχουμε κάνει σε αυτούς τους τρεις στόχους. Είναι εμφανές ότι δημιουργήσαμε μια ομάδα. Μια ομάδα που μπορεί να έχει παίκτες σαν τον Τζούριτς που είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, αλλά είναι και μια ομάδα που μπορεί και χωρίς τον Τζούριτςνα πάει στο Μεξικό και να κερδίζει δύο νίκες και να χάσει μια με 3-2 από την Κίνα. Μια ομάδα που οι παίκτες της που είναι μέσα αλλά και εκτός έχουν το ίδιο με πάθος για τι νίκη. Αυτό δίνει ελπίδα για το μέλλον. Αυτή η Εθνική ομάδα μπορεί να προσφέρει σπουδαία πράγματα προκριθείη δεν προκριθεί απέναντι στην Κίνα.


Δεύτερoν μιλήσαμε για την εικόνα του αθλήματος διεθνώς. Η παρουσία του προέδρου της Παγκόσμιας  Ομοσπονδίας είναι σημαντικό γεγονός. Η προβολή που έχει η Εθνική μας στα διεθνή media κα την FIVB είναι τεράστια. Eίμαστε πίσω. Επιστρέψαμε στο διεθνές στερέωμα.

Για τον 3ο στόχο τώρα ήταν να αποκτήσουμε περισσότερους φίλους. Δεν είναι πολύ εύκολο αυτό να το πετύχεις σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε ακόμη δρόμο. Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια».

tarrna


Ταρνατόρος : «Η ΕΟΠΕ ρίσκαρε και πέτυχε»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος υπογράμμισε «Θέλω να ευχαριστήσω των Σύλλογο για την πρόσκληση και να δώσω τα συγχαρητήρια μου για την εκδήλωση.  Ήμουνα ο πρώτος που υπερθεμάτισα για αυτήν την κίνηση όταν θυμάμαι μας είχατε φωνάξει στην πρώτη συνάντηση στην Ομοσπονδία. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια τέτοιες πρωτοβουλίες που είναι αξιέπαινες αυτήν την εποχή για το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Εγώ στην ομιλία μου θα ξεκινήσω με μια λέξη. Κίνητρο. Η ιστορία που λέγεται WorldLeague δίνει κίνητρο στο άθλημα.

Μην ξεχνάμε κάτι. Κεντρικό πρόσωπο όλων είναι ο αθλητής. Εμείς αυτή τη στιγμή σε επίπεδο εθνικών ομάδων ήμαστε στην Α1. Άρα λοιπόν οι αθλητές που έχουν την τιμή να φοράνε την φανέλα, γιατί δυστυχώς πέρασε και μια εποχή που κάποιοι δεν θεωρούσαν τιμή να φοράνε την φανέλα, έχουν κίνητρο.

Η  Ομοσπονδία τους έδωσε και κίνητρο. Όλοι οι αθλητές θέλουν κίνητρο. Άρα το πρώτο πράγμα που είναι θετικό είναι πως η Ομοσπονδία για εμάς έκανε μια κίνηση πάρα πολύ σωστή. Επιτέλους ρίσκαρε και μπράβο της. Πρέπει να ρισκάρεις. Δεν πρέπει να μένουμε συνεχώς στο «δεν έχουμε λεφτά» ή κρίση. Τα αθλήματα για να μπορούνε να προχωρήσουνε σε περιόδους κρίσης, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις πρέπει να ρισκάρουν.

Η Ομοσπονδία ρίσκαρε και απ΄ότι φαίνεται πέτυχε. Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα πω πως και το αποτέλεσμα παίζει ρόλο. Για τους αθλητές, για τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή που λέμε εδώ και καιρό είναι πως το βόλεϊ πάσχει από σταρ. Το μπάσκετ είχε την τύχη ενός Γκάλη. Το βόλεϊ ψάχνει εδώ κι πολύ καιρό να βρει έναν Γκάλη. Ψάχνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να βρει αθλητές υψηλού επιπέδου. Να παίζουν σε πρωταθλήματα πολύ προηγμένα και να διακρίνονται. Το βρήκαμε. Είναι ο ΔημήτρηςΤζούριτς. Και πολύ καλά κάνει η Ομοσπονδία που επενδύει πάνω σε αυτό το παιδί, το οποίο παιδί είναι η αφορμή, ίσωςνα είναι το εφαλτήριο και για τα άλλα παιδιά να μπορέσουν να φθάσουν στο τοπ των δυνατοτήτων τους.

Το δεύτερο θετικό επίσης είναι πως επιτέλους η Εθνική ομάδα αρχίζει να αποκτά φιλοσοφία. Ήμασταν ο φορέας που εδώ και χρόνια  λέμε πως επί σειρά ετών η Ομοσπονδία δεν είχε καμία φιλοσοφία. Επιτέλους και μπράβο στην Ομοσπονδία που βλέπουμε ότι δίνει μια γραμμή προς τα νέα παιδιά. Παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν πάει σε καλύτερα πρωταθλήματα. Μπορεί να μην παίζουν όλοι αλλά βλέπεται τι όφελος έχει κάθε αθλητής που αγωνίζεται σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα. Έχουν ανεβάσει πάρα πολύ θετικό».

xari


Χαριτωνίδης : «Άνοδο κατηγορίας σε WorldLeague, πρόκριση σε Euro»


Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης από το βήμα της εκδήλωσης τόνισε «Ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας συγχαίρω για το εγχείρημα που κάνετε με τον Σύλλογο. Φαινόταν κάτι το αδύνατο πριν 2-3 χρόνια αλλά έγινε πραγματικότητα και οφέλη το βόλεϊ γιατί ότι γίνεται ωφελεί το ελληνικό βόλεϊ. Είναι πολύ σημαντικό που ήμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε στο WorldLeague και είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία που αυτές τις ημέρες βρίσκεται εδώ ο πρόεδρος της FIVB. Αυτό κάτι πρέπει να μας λέει. Όσο ήμαστε οργανωμένοι τόσο θα μπορούμε να ζητάμε κάποια πράγματα και να τα παίρνουμε. Αυτό είναι ένα θετικό πολύ σημαντικό».

Έπειτα από μια ιστορική αναδρομή στις ομάδες που αγωνίστηκαν στο WorldLeague κατά το παρελθόν ο Κώστας Χαριτωνίδης συμπλήρωσε «Η λέξη κλειδί είναι το κίνητρο. Ο αθλητής είναι μεγάλη υπόθεση να παίζει σε γήπεδα γεμάτα κόσμο. Το ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση δεν μπορεί να μην είσαι σοβαρός. Από τον τελευταίο μέχρι τον κορυφαίο, γιατί έχει να κάνει με το παγκόσμιο στερέωμα. Θέλω να πιστεύω πως και η επόμενη διοργάνωση που θα παίξουμε (το European League) θα πρέπει να την δούμε επιτέλους σοβαρά. Γιατί τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν πήγαμε καθόλου. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και μέσα από την διαδικασία αυτή να φθάσουμε σαν στόχο και να ανέβουμε κατηγορία στο WorldLeague και να μπούμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που για μένα εκεί πρέπει να στοχεύουμε. Να περάσουμε στο Ευρωπαϊκό γιατί και καλούς παίκτες έχουμε και μπορούμε να φθάσουμε εκεί κάποια στιγμή».



Μαυρικίδης : «Περισσότερη δουλειά καλύτερη εκπροσώπηση»

Ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης στην τοποθέτηση του υπογράμμισε «Ευχαριστώ από την πλευρά μου για την πρόσκληση. Αναφερόμενος στο WorldLeagueθα ήθελα να τονίσω πως οι προηγούμενες 10 συμμετοχές της Εθνικής μας ομάδας στον θεσμό πρέπει να αποτελέσουν οδηγό ώστε να αποφευχθούν τυχών λάθη του παρελθόντος και με περισσότερο δουλειά να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση. Θα έχουμε πετύχει αν στο τέλος της διοργάνωσης έχουμε καταφέρει να φέρουμε στο άθλημα έναν ακόμη αθλητή ή ένα ακόμη φίλαθλο.

Και αν η Εθνική ομάδα με την 11η συμμετοχή της διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες, υπάρχει μια ομάδα που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στα 25 χρόνια του θεσμού και μάλιστα με σημαντικές επιτυχίες. Είναι οι Έλληνες διαιτητές που με συνεχή προσπάθεια, ενημέρωση και αγωνιστική πειθαρχία,έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου και φυσικά έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο παγκόσμιο βόλεϊ. Θα πρέπει και η Ομοσπονδία να αξιοποιήσει την γνώση, την εμπειρία, αλλά και την διάθεση των διαιτητών οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούν».

Ψάρρας : «Η Εθνική ξανά αγαπημένη όλων των Ελλήνων»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Σάκης Ψάρρας αναφέρει «Το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π, χαιρετίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, μετά από 10 χρόνια και πάλι την επιστροφή της Εθνικής μας στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και στα σαλόνια του WorldLeague.

Μία διοργάνωση με υψηλό οργανωτικό επίπεδο, παγκόσμια προβολή, που στο παρελθόν ταυτίστηκε στη συνείδηση των Ελλήνων αθλητών αλλά και φίλων του αθλήματος με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της «γαλανόλευκης» και του ελληνικού βόλεϊ. Μία διοργάνωση που μπορεί και πρέπει να κάνει ξανά την Εθνική μας, την αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων».



Καλμαζίδης : «Είμαστε σε σωστό timing»

Από την πλευρά τους οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί  Γιάννης Καλμαζίδης και Δημήτρης Φλώρος τόνισαν την αξία των κινήτρων στους αθλητές των Εθνικών μας.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης υπογράμμισε «Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους και θα ήθελα να συγχαρώ την διοίκηση της Ομοσπονδίας που πήρε αυτό το ρίσκο. Όπως και να το κάνουμε ότι πριν ξεκινήσει είναι ένα ρίσκο που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Νομίζω άξιζε τον κόπο. Νομίζω ήδη ελληνικό βόλεϊ και η Εθνική ομάδα είναι κερδισμένο. Έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη από πολλά νέα παιδιά όπου πριν λίγα χρόνια έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα και κατάφεραν να σταθεροποιηθούν και να κάνουν καλές πορείες έχοντας ψηλότερο ταβάνι.

Θα ήθελα να σταθώ στο timing. Νομίζω πως τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή που κάνουμε το βήμα. Αυτό είναι σημαντικό. Τώρα μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι στο μεγαλύτερο βαθμό που θα μπορούσαμε, αλλά έχοντας υπομονή, έχοντας στήριξη και καλοπροαίρετη κριτική μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Τώρα πόσο καλά θα είναι στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και τώρα ήμαστε στο 56, θα το κρίνει η ιστορία. Νομίζω υπάρχει μια καλή βάση. Με καλούς παίκτες και με κίνητρο. Είπαμε το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό. Κίνητρο κάποια χρόνια πριν ήταν τα χρήματα. Τώρα φθάσαμε στο άλλο άκρο. Το κίνητρο είναι να εξελιχθούν τα παιδιά μέσω της Εθνικής μας ομάδας. Αυτό το κίνητρο υπάρχει εντονότατα στην ομάδα».


Φλώρος : «Να εκμεταλλευθούμε τα οφέλη»

Ο Τάκης Φλώρος από την πλευρά του δήλωσε «Καιρός ήταν. Αργήσαμε πολύ. Ήταν πολλά τα 10 χρόνια. Πρέπει να πούμε τα αυτονόητα. Το τι ρόλο παίζει η συμμετοχή στο WorldLeague είναι σα να ευλογούμε τα γένια μας. Και ο προπονητής και ο αθλητής δεν έχουν ηλικία. Όσο και αν είναι όταν ακούει Μεξικό εξιτάρετε. Όσο κοσμογυρισμένος και αν είναι. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο.

Το κατάλαβα με τα παιδιά που ζούσα και λέγαμε θα πάμε στο WorldLeague. Δεν μας το χάρισε κανείς. Το κερδίσαμε εμείς. Παίξαμε πέρσι, κατακτήσαμε την 2η θέση και μας δώσανε την ευκαιρία. Είναι μεγάλο κίνητρο. Είναι ο τρόπος να είσαι σε επαφή με τον κόσμο. Όταν είχαμε αρχίσει παλαιότερα με τις μικρές να κάνουμε μια πορεία άρχισα να τις λέω πως τα τελικά θα γίνουν στην Ταϋλάνδη. Περνά στο πίσω μέρος του εγκεφάλου περνά πως αυτά τα παιδιά μπορεί να πάνε στην Ταϋλάνδη.

Είναι μεγάλο κίνητρο και είναι δεδομένα τα κέρδη. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως θα εκμεταλλευθούμε αυτά τα οφέλη. Η επόμενη μέρα είναι το θέμα. Πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. Μας φεύγουν πράγματα. Μην μας ξαναφύγουν. Στο γήπεδο υπήρχε ένα «μελίσσι» παιδιών που τρέχανε για φωτογραφίες, για αυτόγραφα.

Θα πρέπει να δούμε πως θα εκμεταλλευθούμε αυτό το θέμα που γίνεται αυτές τις μέρες και να το χρησιμοποιήσουμε για το καλό του βόλεϊ. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα».

Συζήτηση και προτάσεις

Μετά το τέλος των Ομιλιών –τοποθετήσεων και αφού συνόψισε τα βασικά ο συντονιστής της εκδήλωσε Γιώργο Σιμόπουλος πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση για την Εθνικής μας ομάδας όπου κατατέθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες προτάσεις προκειμένου το ελληνικό βόλεϊ και η Εθνική μας ομάδα να καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να έχει σταθερή παρουσία στην διοργάνωση και γενικότερα να βοηθηθούν όλοι ακόμη περισσότερο τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Τεχνικός διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο, να «υιοθετήσει» η Λίγκα την Εθνική ομάδα Παμπαίδων αναλαμβάνοντας τα ελάχιστα έξοδα προετοιμασίας που έχει…


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ