1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-05-2014 16:10

Γκεόργκε Κρετού: «Ήταν μία... παρεξήγηση με την Ελλάδα»

ΠΟΠΡΑΝΤ ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Επτά χρόνια μετά από την επεισοδιακή σειρά φιλικών της Εθνικής Ανδρών με την Ρουμανία το 2007, ζητήσαμε στο περιθώριο του τουρνουά του Πόπραντ, από τον 46χρονο Ρουμάνος τεχνικό της Εσθονίας, Γκεόργκε Κρετού και τότε εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, να μας πει τη δική του άποψη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι στο κλειστό της Παιανίας. Από τη σημερινή Εθνική ομάδα στα επίμαχα φιλικά είχαν αγωνιστεί οι διεθνείς Βασίλης Κουρνέτας και Τόλης Αρμενάκης.

Στην πραγματικότητα όμως οι σκηνές… ροκ που διαδραματίστηκαν στις 17 Αυγούστου στο «Σπίτι του Βόλεϊ» ασφαλώς δεν είχαν φιλικό χαρακτήρα, αλλά και ούτε προηγούμενο! Στο πλαίσιο λοιπόν της προετοιμασίας της Εθνικής για το Ευρωβόλεϊ της Ρωσίας, είχαν προγραμματιστεί τρία φιλικά με τη Ρουμανία στην Αθήνα και μετέπειτα με τη Βουλγαρία στη Σόφια.

Στο α’ παιχνίδι η Ρουμανία επιβλήθηκε 3-2 της Εθνικής, όμως το β’ φιλικό διακόπηκε στο 17-17 του 5ου σετ λόγω επεισοδίων και αποχώρησης της φιλοξενούμενης ομάδας και οι διαιτητές Τριανταφύλλου, Μυλωνάκη έκλεισαν το φύλλο αγώνα με 3-0 σετ υπέρ των ελληνικών χρωμάτων. Όσο για το τρίτο φιλικό, λόγω του τεταμένου κλίματος που υπήρχε στα δύο «στρατόπεδα» δεν διεξήχθη ποτέ, έπειτα μάλιστα από προσωπική απόφαση του ίδιου του τότε προέδρου της ΕΟΠΕ, Θανάση Μπελιγράτη, που ήταν παρών στα παιχνίδια!

«Ήθελε σώνει και καλά να κερδίσει ο Λεώνης»!

Παιχνίδια που τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αν και φιλικά, δεν έχουν σβηστεί από τη μνήμη του Ρουμάνου τεχνικού και με αυστριακό διαβατήριο, μολονότι ο ίδιος χαρακτηρίζει τα όσα ευτράπελα έγιναν, ως μία… παρεξήγηση!

«Υπήρξε μία παρεξήγηση, καθώς στο ά ματς που κερδίσαμε με 3-2 ο κ. Λεώνης είχε έντονα παράπονα από κάποια σφυρίγματα, εκφράζοντας μάλιστα εξοργισμένος σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τις διαμαρτυρίες τους προς τους διαιτητές.

Την επόμενη μέρα στο β’ παιχνίδι, η διαιτησία «έπαιξε» εξόφθαλμα έδρα, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της ομάδας μου, Λίκου να διαμαρτυρηθεί και να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή! Το κλίμα γενικά πάντως στο παιχνίδι θυμάμαι ήταν τεταμένο, αφού ο κ. Λεώνης ήθελε σώνει και καλά να κερδίσει η ομάδα του, με κάθε τρόπο! Δεν ξέρω, αν είχε από κάποιους παράπονα για την ήττα στο α’ παιχνίδι, αλλά αν όντως είχε θα έπρεπε να παραπονεθεί στους παίκτες του και όχι να τα βάλει με εμάς και τους διαιτητές… Και να σημειωθεί πως μιλάμε για φιλικά ματς, τα οποία παίξαμε προκειμένου να βοηθήσουμε στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας σας» συμπλήρωσε με νόημα ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στην πρόωρη αποχώρηση της ομάδας του, για την οποία o τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της γαλανόλευκης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των Ρουμάνων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ