1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-05-2014 11:46

Καλμαζίδης: «Η Εθνική κερδίζει, έστω και χάνοντας»

Βουλγαρία - Αποστολή ΠΣΑΤ: Στέλιος Χαρτζουλάκης
Έναν μίνι απολογισμό για την παρουσία της Εθνικής γυναικών στο 1ο τουρνουά του 4ου προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης.

Ανέφερε πως τα κορίτσια πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται να αγωνιστούν με δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες και τόνισε πως ακόμα και οι ήττες αποφέρουν κέρδη για την ελληνική ομάδα.

«Είμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο του ταξιδιού φέτος με την Εθνική ομάδα. Δεν έχουμε πολλές μέρες που έχουμε μαζευτεί και ξεκινήσαμε τα παιχνίδια αρκετά γρήγορα σε σχέση με την προετοιμασία. Το ξέραμε αυτό, ξέραμε ότι αυτός ο όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος και οι πιθανότητες να πάμε στον επόμενο γύρο είναι πολύ μικρές.

Είχαμε σχεδιάσει να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτά τα δύο τουρνουά πρόκρισης, ώστε να μπούμε στη Euro League λίγο πιο έτοιμοι. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, και στη Euro League με Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία, μιλάμε για ομάδες με πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτές τις ευκαιρίες που έχουμε να παίζουμε μαζί τους και να κερδίζουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Και νομίζω ότι κερδίζουμε, έστω και χάνοντας μερικές φορές. Βλέπεις τι χρειάζεται για να φτάσεις εκεί ψηλά.

Τα πράγματα είναι περίπου όπως τα είχα υπολογίσει πριν παίξουμε. Το ευχάριστο είναι πως σιγά-σιγά παίζαμε καλύτερα. Αν σκεφτείς το πρώτο παιχνίδι που δεν μας άφησαν καν να μπούμε στο παιχνίδι οι Βουλγάρες, το επόμενο ήταν καλύτερο και με την Πορτογαλία ακόμα καλύτερο. Βέβαια, άλλος αντίπαλος, αλλά νομίζω πως σιγά-σιγά αν χτίσουμε πάνω σε αυτό, θα έχουμε κάποιο κέρδος».

Για την προοπτική αυτής της ομάδας τα επόμενα χρόνια, είπε: «Πιστεύω πως υπάρχει μία μεγάλη βάση στα νεαρότερα κορίτσια. Ήδη ο μέσος όρος σε αυτήν την ομάδα είναι πολύ χαμηλός. Πιστεύω στα επόμενα 3-4 χρόνια, αν και εφόσον δουλέψουν τα κορίτσια στις ομάδες τους και στην Εθνική ομάδα βέβαια, κι έχουν την ανάλογη εξέλιξη, θα έχουμε μία πολύ καλή βάση με πολλά κορίτσια, που έχουν και τα σωματικά προσόντα και παραστάσεις αρκετές. Έχουμε τα κορίτσια από την πρώην κορασίδων, που είχε πολύ καλή παρουσία στο παγκόσμιο, κάποια άλλα κορίτσια που είναι στο εξωτερικό, η Νομικού, η Γενιτσαρίδη, και από εδώ η Βασιλαντωνάκη. Απλώς είναι λίγο νωρίς ακόμα».

Από την πλευρά των διεθνών, η Κατερίνα Γιώτα, που έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, ιδιαίτερα στα παιχνίδια με το Αζερμπαϊτζάν και την Πορτογαλία, επισήμανε τη βελτίωση της Εθνικής από παιχνίδι σε παιχνίδι.

"Νομίζω ότι μετά τις δέκα ημέρες προπονήσεων που είχαμε, ξεκινήσαμε ως μία ομάδα. Φάνηκε στο τουρνουά ότι παιχνίδι με παιχνίδι είχαμε μία σχετική βελτίωση. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βρεθούμε ως ομάδα και να ξέρει η καθεμία τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, οπότε νομίζω ότι σίγουρα το τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν θα είναι πολύ καλύτερο για εμάς. Είναι σημαντικό να παίρνουμε παιχνίδια ως ομάδα για να βρει η καθεμία το ρόλο της".

Για τη βελτίωσή της μετά το ματς της πρεμιέρας με τη Βουλγαρία, ανέφερε: «Σίγουρα αλλάζει και ο αντίπαλος, μην το ξεχνάμε αυτό. Όλες μας δείξαμε βελτίωση από ματς σε ματς«.

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής, δήλωσε: «Βόλεϊ παίζουμε, γυναίκες είμαστε, όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς πάμε για το καλύτερο, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό το τουρνουά. Σίγουρα οι άλλες ομάδες είναι πολύ πιο έτοιμες, ακόμα και η Πορτογαλία φάνηκε πιο έτοιμη από το πώς ξεκίνησε το τουρνουά αυτό. Νομίζω πως ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη που κάναμε».

3 σχόλια

  • Comment Link bilis Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 11:33 posted by bilis

    σ/κ/π/ο/θ/β με κάλυψες εν πολλοίς αλλά δεν ανέφερες και εσύ γιατί επιμένει σε κάποιες αθλήτριες που δεν εχουν δείξει απολύτως τίποτα.Αυτή είναι η απορία μου

  • Comment Link σ/κ/π/ο/θ/β Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 07:56 posted by σ/κ/π/ο/θ/β

    Το θεμα δεν ειναι οι αθλητριες και ποιες ανεφερε ο Καλμαζιδης και ποιες οχι.Οι δηλωσεις σε καθε διοργανωση ειναι οι ιδιες.Μιλανε για συγκρισεις ανεπτυγμενων βολλεικα χωρων,μιλανε για εμπειριες,μιλανε για σχεδιασμους που ομως παραμενουν στα συρταρια της ομοσπονδιας,και παει λεγοντας.Υπευθυνοι για τη μετριοτητα του Ελληνικου βολλευ ειναι δυο'Η Ε.Ο.Π.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.Εξηγω γιατι.1)Ειναι αδιανοητο να γινοντε προσληψεις ομοσπονδιακων προπονητων με αιτησεις εκδηλωσης ενδιαφεροντος 2)ειναι αδιανοητο προπονητες να αποδεχοντε να ειναι στις εθνικες ομαδες με εξευτελιστικους μισθους και ορους, που κανενας αξιοπρεπης επαγγελματιας δεν θα αποδεχοταν.Οταν ομως τρεχουνε σα τα σκυλακια γλειφοντας αυτους που διελυσαν τις ομαδες τους και τωρα χειριζοντε τις τυχες του Ελληνικου βολλευ,μονο και μονο για να φορεσουνε τη φορμα της εθνικης ομαδος,και να γραψουνε στο βιογραφικο τους πρωην ομοσπονδιακος προπονητης,καταλαβαινετε γιατι το γυναικειο βολλευ ειναι στη κατασταση που ειναι και πανυγιριζει επειδη κερδισε την ανυπαρκτη στο βολλεικο χαρτη Πορτογαλια και πηρε και ενα σετ απο το Αζερμπαιτζαν.Κατα τη γνωμη μου η μεν Ε.Ο.Π.Ε πρεπει να επιλεγη τους αντεικειμενικα καλυτερους με τουλαχιστον 4 χρονια συμβολαιο και οι δε προπονητες να κινηθουν με τα προτυπα που τους χαραξε ο Καπραρα που τον φαγανε για να βαλουνε το Φλωρο που στα 67 του χρονια ξεφτυλιζεται πετωντας μπαλλες στον Δρικο προκειμενου να εχη την αποσπαση που θελει.Κανενας προπονητης δεν πρεπει να αποδεχεται προτασεις που τον εξευτελιζουν.Η ομοσπονδια εαν δεν εχη χρηματα να επιλεγη τους ικανοτερους, ειναι προτιμωτερο με οποιο κοστος να μην κατεβαζη ομαδες σε διεθνεις διοργανωσεις.Ουτως η αλλως και ξευτιλιζομαστε και χρηματα που θα μπορουσαν αλλου να αξιοποιηθουν χανοντε.

  • Comment Link bilis Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 11:25 posted by bilis

    Ή συγγενής σου είναι ή κάτι άλλο συμβαίνει για να επιμένεις τόσο με την Γενιτσαρίδου,που σε τελική ανάλυση δεν παίζει και πουθενά παρά σπουδάζει σε ένα κολλέγιο κάπου στη Αμερική και παράλληλα ασχολείται και με το βόλλευ.Η Νομικού έχει χαθεί στη Α2 Ιταλίας και η Βασιλαντωνάκη έχει το ύψος της σαν προσόν.Άλλες ελληνίδες να αναφέρεις δεν υπάρχουν;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ